Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Kandava/Turība" apstājas "Challenger" turnīra ceturtdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Kandava/Turība" apstājas "Challenger" turnīra ceturtdaļfinālā
Kārlis Apsītis. Foto: FIBA

Malaizijā notiekošo "Challenger" turnīru 3x3 basketbolā noslēgusi Latvijas komanda "Kandava/Turība". Latvieši ceturtdaļfinālā ar 16:21 zaudēja "NY Harlem" no ASV, netiekot pie ceļazīmes uz Edmontonas "Masters" turnīru.

• "Kandava/Turība" basketbolisti, Kārlis Apsītis, Kristaps Gludītis, Francis Lācis un Zigmārs Raimo, vakar ar divām uzvarām sāka Malaizijā notiekošo "Challenger" turnīru, pārspējot "San Juan" (21:17) un "Saitama" (22:15). Šodien astoņas labākās komandas turpināja cīņu par trim vietām uz Edmontonas "Masters".

• Ceturtdaļfinālā latviešiem pretī stājās ASV komanda "NY Harlem", kas ierindojās otrajā vietā C grupā, zaudējot Ķīnas vadošajai komandai "Beijing". Spēli latvieši sāka jaudīgi, jau pirmajā minūtē bumbu grozā no augšas triecot Apsītim. ASV komanda atbildēja ar diviem precīziem tālmetieniem, izvirzoties vadībā ar 5:2. Amerikāņi turpināja savu izrāvienu, panākot arī septiņu punktu pārsvaru. Izrāvienu apturēja Gludītis ar sekmīgu tālmetienu, bet arī pretinieki uzreiz atbildēja ar to pašu. Apsītis vēlreiz bumbu ietrieca grozā no augšas, bet situācija pēc trim spēlētām minūtēm nebija spoža (5:11).

• Pēc pārtraukuma latvieši sadeldēja deficītu uz pusi, bet "NY Harlem" turpināja labi mest no distances, atjaunojot piecu punktu vadību (15:10). Cīņas gaita izlīdzinājās, bet nesekmīgiem metieni no distances neļāva "Kandavai/Turībai" atgūties. Divas ar pusi minūtes līdz spēles laika beigām amerikāņi lika punktu spēlei, latviešiem zaudējot ceturtdaļfinālā ar 16:21 un noslēdzot dalību šajā turnīrā.

• Līdz ar to "Kandava/Turība" nekvalificējās Edmontonas "Masters". Tālāk komanda dosies uz Ulānbātaru Mongolijā, kur nākamnedēļ piedalīsies sezonas trešajā "Masters" turnīrā.

Penanas "Challenger", ceturtdaļfināls

"Kandava/Turība" - "NY Harlem" (ASV) 16:21

"Kandava/Turība": Gludītis 7, Apsītis 3, Lācis 3 (5 ab), Raimo 3
"NY Harlem": Brutus 8, Džounss 5, Esonvune 4, Mozlijs 4