Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Kandava/Turība" ar uzvaru grupā sāk 3x3 turnīru Malaizijā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Kandava/Turība" ar uzvaru grupā sāk 3x3 turnīru Malaizijā
Francis Lācis. Foto: worldtour.fiba3x3.com

Malaizijā sācies "Challenger" turnīrs 3x3 basketbolā, kurā piedalās arī Latvijas komanda "Kandava/Turība". Latvieši turnīru sāka ar gana pārliecinošu uzvaru, pārspējot Puertoriko komandu "San Juan", bet pēc tam pieveicot Japānas komandu "Saitama", iekļūstot ceturtdaļfinālā.

• "Kandava/Turība" basketbolisti, Kārlis Apsītis, Kristaps Gludītis, Francis Lācis, Zigmārs Raimo, šajā nedēļas nogalē devās uz Malaiziju, lai "Challenger" turnīrā cīnītos par vietu Edmontonas "Masters" turnīrā. Latviešu pirmie pretinieki bija Puertoriko vadošā komanda "San Juan".

• Spēli nedaudz labāk sāka latvieši, Gludītim un Lācim izvirzot savu komandu vadībā ar 5:2. Tālāks izrāviens gan nesekoja, "San Juan" spējot panākt izlīdzinājumu. Pēc trim spēlētām minūtēm rezultāts bija neizšķirts 8:8. "Kandava/Turība" veica nelielu izrāvienu pēc Apsīša sekmīgā tālmetiena, bet tad piecu punktu vadību deva Lācis (15:10).

• Puertoriko basketbolisti nepadevās un pietuvojās divu punktu atstatumā. Tomēr sekmīgi metieni no distances izšķīra spēles likteni. Vispirms Gludītis panāca 20:13. "San Juan" vēl izmantoja savas iespējas un sadeldēja deficītu, bet tad punktu spēlei pielika Raimo, raidot bumbu grozā no gaisa pēc Gludīša piespēles - 21:17. Apsītis bija rezultatīvākais ar septiņiem punktiem, attiecīgi seši un pieci Gludītim un Raimo, bet trīs Lācim.

• "Kandava/Turība" cīnījās par uzvaru grupā pret Japānas komandu "Saitama", kas arī pieveica "San Juan" ar 21:20. Latvieši pamatu uzvarai ielika jau spēles sākumā, izvirzoties vadībā ar 7:0. Turpinājumā pārsvars tika noturēts, intrigai neatgriežoties. "Kandava/Turība" uzvarēja ar 22:15, triumfējot grupā un rīt turpinās cīņu ceturtdaļfinālā.