Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Riga" 3x3 basketbolisti Pasaules tūri Dohā sāk ar uzvaru un zaudējumu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga" 3x3 basketbolisti Pasaules tūri Dohā sāk ar uzvaru un zaudējumu
Edgars Krūmiņš. Foto: FIBA

Kataras pilsētā Dohā sācies Pasaules tūres turnīrs 3x3 basketbolā. To ar uzvaru pār "Edmonton" un zaudējumu "Amsterdam" sākusi Latvijas izlases bāzes komanda "Riga", garantējot vietu izslēgšanas spēlēs.

"Riga" basketbolisti, Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš, triumfēja Pasaules tūres finālposmā Saūda Arābijā, jauno sezonu sākot kā iepriekšējās čempioni, kā arī iepriekšējā Dohas turnīra uzvarētāji. Kopā Pasaules tūrē latvieši nav zaudējuši jau 10 spēlēs pēc kārtas. Pirms šī turnīra, Krūmiņu aizvietojot Artūram Strēlniekam, "Riga" uzvarēja Vienotās Eiropas līgas pirmajā posmā.

Šī gada Dohas turnīru Latvijas kvartets sāka ar spēli pret Kanādas komandu "Edmonton", ko Pasaules tūrē izdevies pieveikt divās spēlēs no trim. Šo spēli labāk sāka "Riga" basketbolisti, pēc Mieža precīzā tālmetiena izvirzoties vadībā ar 3:1. Pirmajās minūtēs komandas neaizrāvās ar tālmetienu izpildīšanu, bieži ejot caurgājienos un meklējot iespējas groza apakšā. Tas neveicināja strauju rezultāta attīstību. Pēc trim spēlētām minūtēm "Edmonton" izvirzījās vadībā, bet Lasmanis ar tālmetienu uzreiz vērsa situāciju par labu (8:7).

Spēles otrajā pusē komandas turpināja cīnīties punkts punktā ar rezultatīviem uzbrukumiem groza apakšā. Brīžiem likās, ka komandas pilnīgi aizmirsušas par spēli aizsardzībā. Čavars ar triecienu grozā no augšas sāka latviešu izrāvienu. Nedaudz pieliekot aizsardzībā, "Riga" izvirzījās vadībā ar 16:13, bet pēc Mieža precīzā tālmetiena ieguva četru punktu pārsvaru (18:14). Abas komandas sāka vairāk uzbrukt no tālienes, bet tas būtiski neko nemainīja. "Riga" vairākus uzbrukumus centās noslēgt spēli, bet nespēja raidīt grozā izšķirošo metienu. "Edmonton" pa vāca punktu pa punktam, sadeldējot deficītu līdz minimumam (19:20). Desmit sekundes līdz spēles beigām "Edmonton" ar soda metieniem varēja izraut uzvaru, bet tikai panāca neizšķirtu. Lasmanis pēdējā uzbrukumā trāpīja pustālo metienu, gūstot savu astoto punktu un atnesot latviešiem uzvaru ar 21:20.

Otrajā spēlē "Riga" mērojās spēkiem ar Nīderlandes komandu "Amsterdam", ko Pasaules tūrē līdz šim izdevies pieveikt. Šo spēli labāk sāka "Amsterdam", izvirzoties vadībā ar 3:0, kamēr latviešiem neveicās ar tālmetienu realizēšanu. "Riga" rēkinu atklāja Čavars, bet daudzās kļūdas neļāva veikt izrāvienu. "Amsterdam" ļoti labi darbojās aizsardzībā un izvirzījās vadībā ar 8:3. Sākoties spēles otrajai pusei, "Riga" veica izrāvienu, sadeldējot deficītu līdz minimumam (7:8).

Gan Krūmiņam, gan Miezim bija lieliska iespēja panākt izlīdzinājumu, bet abi pēc caurgājiena nespēja trāpīt no groza apakšas. "Amsterdam" atbildēja ar precīzu tālmetienu, bet brīdi vēlāk Lasmanis atbildēja ar to pašu (9:10). Kad atlicis spēlēt bija trīs minūtes, Miezis trāpīja tālmetienu ar sodu, izvirzot "Riga" vadībā ar 12:11. Latvieši turpināja spēlēt riskanti, regulāri pārkāpjot noteikumus. Tas pretiniekiem deva virkni soda metienu, kas, par laimi, regulāri bija neprecīzi. Spēles liktenis izšķīrās pēdējā minūtē, kas sākās pie rezultāta 16:16. "Amsterdam" basketbolisti realizēja tālmetienu, bet latvieši nespēja izglābties, zaudējot ar rezultātu 17:18 un pārtraucot uzvaru sēriju Pasaules tūrē pie skaitļa 11.

Līdz ar to vien pēc grupas pēdējās spēles starp "Amsterdam" un "Edmonton" noskaidrojās, kurā vietā grupā ierindosies "Riga". "Edmonton" nerezultatīvā spēlē spēja turēties vadībā, bet "Amsterdam" beigās veica izrāvienu un uzvarēja kā spēlē, tā grupā, atstājot latviešus otrajā vietā. Tādējādi sestdien, plkst. 15:55 "Riga" aizvadīs ceturtdaļfinālu pret D grupas labāko komandu, kas vēl nav noskaidrota.

     [+] [-]

, 2021-03-26 22:31, pirms 3 gadiem
Rīga rīt pret Graz jāspēlē, kura uzvarēja grupā abas ASV komandas