Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Tramps: "Lebrona rasistiskie paziņojumi ir apkaunojoši. Viņam jākoncentrējas uz basketbolu"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Tramps: "Lebrona rasistiskie paziņojumi ir apkaunojoši. Viņam jākoncentrējas uz basketbolu"
Lebrons Džeimss. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps kritizējis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzni Lebronu Džeimsu par viņa nesenajiem izteikumiem sociālajā vietnē "Twitter", kas bija vērsti attiecībā uz 16 gadus vecās afroamerikāņu meitenes Makajas Braientas nošaušanu ASV pilsētā Kolumbusā.

Ar nazi apbruņoto Braientu policists Nikolass Rīrdons nošāva 21. aprīlī, Losandželosas "Lakers" zvaigznei Lebronam Džeimsam neilgi pēc tam "Twitter" publicējot ierakstu ar policista bildi un parakstu: "Tu būsi nākamais!", attiecinot to kontekstā ar cita policista Dereka Šovina notiesāšanu par afroamerikāņa Džordža Floida slepkavību.

Tomēr neilgi pēc tam Džeimss pats izdzēsa savu tvītu, norādot, ka šāds ieraksts nav bijis nepieciešams un radot papildus spriedzi sabiedrībā, kā arī to, ka pirms kāda apsūdzēšanas vajadzētu noskaidrot lietas patiesos apstākļus.

Atbildi "Lakers" basketbolistam pēcāk sniedza 45. ASV prezidents Donalds Tramps, kurš rakstīja: "Lebronam Džeimsam jākoncentrējas uz basketbolu, nevis jānodarbojas ar NBA graušanu. Līgai šosezon fiksēti viszemākie televīzijas reitingi visā tās ilgajā un izcilajā vēsturē. Džeimsa rasistiskās tirādes izraisa spriedzi, tās ir pretīgas, aizvainojošas un pazemojošas. Lebrons ir izcils basketbolists, taču viņš nedara neko, lai mūsu valsti apvienotu."

Džeimss jau vairākas nedēļas laukumā nav devies savainojuma dēļ. "Lakers" ar bilanci 35-24 Rietumu konferencē ieņem piekto vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.newsweek.com/donald-tru...

  +3 [+] [-]

, 2021-04-23 12:41, pirms 3 gadiem
Vecais Trampsters jau nu īstais, kurš par valsts apvienošanu varētu kko teikt

A pa Lebronu arī visiem viss skaidrs, bļaus par to, kas pašam izdevīgi, līdz ko par Ķīnu sākās jezga tad aste starp kājām un skaita savus miljonus.

Te arī - bļauj pirms noskaidroti visi apstākļi. Meitene ar nazi metās virsū citai sievietei, ko policistam vajadzēja darīt? Stāvēt malā?
Slēpts komentārs: Raitcha

  -1 [+] [-]

, 2021-04-23 12:52, pirms 3 gadiem
Un Trams, ja nemaldos dzen diezgan lielas zosi...
TV reitingi bija zemi pagājušo gad, burbulī, Disneja pasaulē... Šogad reitingiem TV nav ne vainas... Vismaz ik pa laikam redzu rakstus, ka kaut kādi notikumi šī gada NBA sezonā, uzsper gaisā nebijušus reitingus. Pēdējais, ko lasīju bija Karija tās 50 punktu spēles

  +6 [+] [-]

, 2021-04-23 12:56, pirms 3 gadiem
Var piekrist. Lebrons sāk nenormàli kaitinàt ar savu līšanu tur kur viņam nav ko darīt. Spēlē basi un priecē līdzjūtējus.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-23 14:35, pirms 3 gadiem
tak viss nba, sākot no augšgala, smird pēc demokrātu propogandas.. dibenlaižas. Starptautiskā līmenī vieni no lielākajiem spēlētājiem kovidšova atbalstīšanas teātrī.

  +5 [+] [-]

, 2021-04-23 14:36, pirms 3 gadiem
Lebrons aizstāv nacistus BLM tātad pats ir nacists .gaidām kad publiski sāks zigu mest

  +4 [+] [-]

, 2021-04-23 14:40, pirms 3 gadiem
Raitcha rakstīja: Kas liedz šaut kājā? kas liedz šaut rokā, kurā nazis? kas liedz šaut vienreiz, nevis iztukšot aptveri?
Nav tā, ka tie policisti tur visai adekvāti rīkojas šados gadījumos un viņiem ir visai liela neiazskaramības sajūta ja pretī viņiem ir kāda cita rase...
Mazāk skaties holivudas filmas, ekspert, varbūt vēl izsist ar kāju? Vēl jo vairāk - kājās iet pietiekami nozīmīgas artērijas, kuras pāršaujot noasiņos minūšu laikā.
Visus policistus apmāca šaut TIKAI kad nav citu variantu un ar mērķi apstādināt - korpusā, jo bieži vien noziedzinieki/maniaki/slepkavas ir vielu ietekmē, kurus viens šāviens rokā neapturēs, viņš pat nejutīs, kamēr adrenalīns neizies. Bet vispār varēja atstāt, lai tā Braeinta sadur nabaga upuri un saukt papildspēkus, lai Lebrons brauc pats un tiek galā.

Tas, ka ASV sabiedrība jau fundamentāli šobrīd ir sa*ista, ir cits jautājums un visu tautu saticība ir utopiska pasaku domāšana, katrs par sevīm un NEKAS to nesavienos, īpaši jau izlutinātu miljonāru pliekanie tekstiņi.

     [+] [-]

, 2021-04-23 15:01, pirms 3 gadiem
Raitcha rakstīja: Kas liedz šaut kājā? kas liedz šaut rokā, kurā nazis? kas liedz šaut vienreiz, nevis iztukšot aptveri?
Nav tā, ka tie policisti tur visai adekvāti rīkojas šados gadījumos un viņiem ir visai liela neiazskaramības sajūta ja pretī viņiem ir kāda cita rase...
https://thenewamericansmag.com/2021...

Še palasi, bet būtībā trenējoties šaut māca tēmēt masas centrā, lai būt lielāka iespēja trāpīt. Šaujot kājā mazāks laukums, grūtāk trāpīt, lielāka iespēja k-kādiem rikošetiem, lodei trāpīt kādam citam mērķim. Kā arī, (ne)veiksmīgi trāpot kājā tāpat lielas iespējas nogalināt, ja aizķer kādu artēriju. Beigu beigās, iešaujot piem. kājā noziedzinieks var izvilkt savu ieroci un šaut pretīm.

Par adekvāti/neadekvāti es nevērtēju kopumā, bet tieši šo konkrēto gadījumu. Nevajag visus gadījumus pīt kopā. Manuprāt, šajā gadījumā, protesti ir nevietā, neatkarīgi no tā vai nogalinātā bija melnā vai nē.

  -2 [+] [-]

, 2021-04-23 15:03, pirms 3 gadiem
SteveDavis rakstīja: Lebrons aizstāv nacistus BLM tātad pats ir nacists .gaidām kad publiski sāks zigu mest
Naciki ir tikai tavi proud boji. Tur ne tikai zigu met, bet arī svastikas nēsā.

  +3 [+] [-]

, 2021-04-23 15:44, pirms 3 gadiem
Pareiz Tramps saka, lai sitas melnais zens aizver savu lielo muti un bumbo talak laukuma, vins jau no basketbola laukuma ara neko nesaprot.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-23 15:54, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Naciki ir tikai tavi proud boji. Tur ne tikai zigu met, bet arī svastikas nēsā.
Man tie ped.... nepatīk. Man arī Tramps nepatīk

  +2 [+] [-]

, 2021-04-23 17:36, pirms 3 gadiem
Lebrons ir stulbenis.

     [+] [-]

, 2021-04-23 23:32, pirms 3 gadiem
gramofons rakstīja: Lebrons ir stulbenis.
nevar nepiekrist bet diemzhel tramps ir vel lielaks atsaldenis un rasists

     [+] [-]

, 2021-04-24 03:02, pirms 3 gadiem
abs-1982 rakstīja: nevar nepiekrist bet diemzhel tramps ir vel lielaks atsaldenis un rasists
Oi meit , lūdzu parādi kur tas sūda mēsls dara ko tu saki

     [+] [-]

, 2021-04-24 08:39, pirms 3 gadiem
abs-1982 rakstīja: nevar nepiekrist bet diemzhel tramps ir vel lielaks atsaldenis un rasists
Tramps ir rasists?