Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Krastu mačā" uzvar Daugavas labā krasta komanda

Rolands Eliņš

"Krastu mačā" uzvar Daugavas labā krasta komanda
Foto: Krastu mačs

Svētdienas pēcpusdienā uz AB dambja noslēdzās 24 stundu basketbola spēle “Krastu mačs”, kurā uzvaru ar 1018 pret 913 izcīnīja Daugavas Labais krasts. Pēc 12 gadiem rezultāts kļuvis 7 pret 5, Labajam krastam notiprinoties vadībā.

“Krastu mačs” šogad notika “Rīgas vasara 2021” ietvaros un atzīmējot Rīgas ostas 821. gadadienu. Spēle tika atklāta ar dramatisku VEF Rīga uzvaru pār Ghetto Family, kas ievadīja Labā krasta uzvaru gājienu arī turpmākajām stundām. Vakara gaidītākajā duelī starp aktieriem un mūziķiem pirmo reizi vēsturē tika fiksēts neizšķirts, bet dienas noslēdzošajā politiķu cīņā Labā krasta pārsvars tika vēl vairāk nostiprināts, pēdējai spēlei noslēdzoties ar rezultātu 41 pret 17.

“Ja kaut kas izcils ir noticis vienreiz, tad obligāti jārīko otro reizi. Ja tikpat lieliski sanāk otro reizi, tad tam jau ir jākļūst par tradīciju. “Krastu mači” ir šo testu izturējuši un kļuvuši par ikonisku Rīgas notikumu, priecējot pilsētniekus un viesus jau 12. reizi! Tāpēc pateicos par ikgadējās svētku sajūtas radīšanu Latvijas galvaspilsētā un 24 stundu basketbola mača tradīcijas turpināšanu un nostiprināšanu!”, apbalvošanas ceremonijā dalībniekus un organizatorus sveica Rīgas mērs Mārtiņš Staķis

““Krastu mačs” ir noticis jau 12 gadus, un 12 gadus to atbalsta Rīgas Brīvosta. Ir vairāki cilvēki, kuri bijuši klāt, spēlējuši un organizējuši šos basketbola svētkus, neizlaižot nevienu gadu. “Krastu mačs” šajā laikā jau ir izaudzis lielāks par mums, lepojos, ka kopā esam ko tādu paveikuši,” pēc šī gada pēdējās spēles izcēla Rīgas Brīvostsa pārvaldnieks Ansis Zeltiņš.

“Protams, esam gandarīti par veiksmīgo pasākumu. Ir lieliskas sajūtas, tribīnēs un ap laukumu pēc gada pārtraukuma atkal redzēt skatītājus. Cerams, ka VEF uzvara pirmajā spēlē uzdos toni arī visai nākamajai sezonai,” gandarīts bija Gatis Jahovičs, kurš arī pats devās laukumā, palīdzot VEF birojam izcīnīt uzvaru pār LBS darbiniekiem.

Pirms atklāšanas spēles tradicionāli tika aizvadīti AJ Power Dunk Contest un Clean R 3 punktu metienu konkurss. Lai arī lietus iztraucēja bumbas triecienu finālu, žūrija un finālisti Kristaps Dārgais, Rafals Lipinski (Polija) un Vadims Podubčenko (Ukraina) vienojās brālīgi sadalīt pirmo vietu. Savukārt par precīzāko snaiperi šogad tika kronēts BK “VEF Rīga” spēlētājs Kristers Zoriks, kurš guva 17 punktus, apsteidzot pagājušā gada uzvarētāju un komandas biedru Arti Ati, kuram izdevās tikt pie 14 punktiem.