Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Bels tomēr paliek Milvoki

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) klubs Milvoki "Bucks" izmantojuši iespēju pagarināt līgumu ar aizsargu Čārliju Belu, kurš gan bija izteicies, ka nevēlas palikt "Bucks" komandā.

Pirmdien Maiami "Heat" piedāvāja piecu gadu, 18 miljonu ASV dolāru vērtu līgumu ierobežoti brīvajam aģentam Čārlijam Belam. Milvoki "Bucks", Bela līdzšinējam klubam bija dotas septiņas dienas, lai piedāvātu to pašu summu, ko "Heat" un tādējādi spēlētājs paliktu komandā. "Bucks" to izdarīja un izskatās, ka Belam nāksies spēlēt šī kluba rindās, lai arī pats viņš izteica cerību, ka "Bucks" nemēģinās izmantot šo iespēju.

Viens no iemesliem, kāpēc Bels nevēlējās vairs palikt Milvoki, bija kluba vilcināšanās ar līguma pagarināšanu. "Bucks" bija iespēja izmantot "kvalifikācijas piedāvājumu", kas bija 900 tūkstošu ASV dolāru vērtībā, taču Bela cena ir krietni vien augstāka, tāpēc sarunas par jauno līgumu ieilga. Kamēr "Bucks" domāja par summu, ko piedāvāt Belam, tikmēr pats basketbolists saņēma piedāvājumu no Eiropas - Grieķijas vicečempionvienība Pireju "Olympiakos" Belam piedāvāja piecu miljonu eiro vērtu līgumu uz diviem gadiem. Bels bija pat ieradies Grieķijā, bet kad to uzzināja "Bucks", tad spēlētājam līdzšinējais klubs piedāvāja līgumu par deviņiem miljoniem uz trīs gadiem. Tādam piedāvājumam Bels nepiekrita un pateica, ka nevēlas palikt "Bucks" rindās: "Viņi man solīja, ka pēc līguma pagarināšanas ar Morisu Viljamsu viņi to izdarīs ar mani, bet viņi nav to izdarījuši. Vai nu pāriešu uz citu komandu, vai arī piekritīšu lieliskajam Grieķijas piedāvājumam. Negribu atgriezties Milvoki. Esmu sašutis par to, kā šī situācija ir izvērtusies un neredzu iespēju, ka varētu spēlēt "Bucks" sastāvā."

Grieķijas variants atkrita, jo Maiami "Heat" piedāvāja ļoti izdevīgo 18,5 miljonu ASV dolāru vērto un piecu gadu garo līgumu. Bels paviesojās Maiami un pēc pilsētas apmeklējuma vēlējās, lai "Bucks" neizmanto iespēju pagarināt līgumu ar spēlētāju. Taču "Bucks" to izdarīja, un kā sacīja Bela aģents Marks Bartelsteins, tad spēlētājs šo ziņu "apgremo".

"Šī ir daļa no biznesa. "Bucks" apzinās, ka Čārlijs Bels ir lielisks spēlētājs, nozīmīga komandas sastāvdaļa un izlēma, ka Čārlijs viņiem ir vajadzīgs. Būt ierobežoti brīvajam aģentam ir diezgan sarežģīts process. Tu ej cauri diezgan pamatīgam emocionālajam vilnim. Taču viņš ir profesionālis un darīs visu, lai sagatavotos lieliskai sezonai. Cerēju, ka līgums tiktu parakstīts jau pirms vairākiem mēnešiem, bet galu galā "Bucks" parādīja, cik vērtīgs viņiem ir Čārlijs."

191 centimetru garais Bels pirmo pieredzi NBA guva 2001.gadā, kad nokļuva Fīniksas "Suns" rindās. Tomēr spēlētājs tika nosūtīts uz fārmklubu un vēlāk aizmainīts uz Dalasas "Mavericks". Tās pašas sezonas beigās, 2002.gadā, Bels nokļuva Eiropā – Itālijas klubā Trevīzo "Benetton".

Pavadījis kādu laiku Itālijā, tai skaitā Boloņas "Virtus", Bels pārcēlās uz Spāniju, kur valsts spēcīgākās līgas klubā "Breogan" aizvadīja fantastisku sezonu. ACB līgā, kas tiek uzskatīta par spēcīgāko nacionālo čempionātu Eiropā, Bels vidēji spēlē guva 27 punktus un kļuva par vietējo varoni. Pēc tādas sezonas viņu medīja NBA klubi un basketbolists pievienojās Milvoki "Bucks". Pirmajā gadā "Bucks" sastāvā Bels vidēji spēlē guva 8,4 punktus, nozīmīgu lomu, bet aizvadītajā sezonā Belam vidēji spēlē 34,7 minūtes, kuru laikā gūti 13,5 punkti, atdotas trīs piespēles, izcīnītas 2,9 atlēkušās bumbas. Tas viss iespēts, piedaloties visās 82 regulārās sezonas spēlēs. Arī lietderības koeficients Belam vairāk kā atzīstams – plus 12,28.

Izmantotie resursi:
www.jsonline.com
www.espn.com

  +1 [+] [-]

, 2007-09-21 13:43, pirms 17 gadiem
muļķīgi - spēlētājs paziņo, ka nevēlas palikt komandā, jau gandrīz panāk vienošanos ar Heat, bet te tāds aplauziens...

     [+] [-]

, 2007-09-21 13:56, pirms 17 gadiem
Tāds nu ir ierobežoti brīvā aģenta liktenis...

     [+] [-]

, 2007-09-21 14:03, pirms 17 gadiem
Milvoki viņam būs lielāks spēles laiks nekā Miami.

     [+] [-]

, 2007-09-21 15:43, pirms 17 gadiem
Andziits - Bucks vinsh speles mazaa aizsarga vietaa, kamer Heat vinsh varetu iet par pirmo PG.

     [+] [-]

, 2007-09-21 15:50, pirms 17 gadiem
Interesanti, ka ja Goldensteita būtu pieņēmuši Maiami maiņas piedāvājumu (Dž. Viljamss + Doleačs + drafta tiesības <-> M. Pietruss), tad "Heat" tagad būtu palikuši pie sasistas siles - ar vienu puslīdz normālu saspēles vadītāju Smušu Pārkeru.