Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Polija kļūst par Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra otro dalībnieci

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Polija kļūst par Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra otro dalībnieci
Polijas valstsvienības basketbolists Andžejs Pluta ar bumbu. Foto: FIBA

2024. gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā piedalīsies Polijas valstsvienība, kas priekšatlases turnīra finālā Glivicē ar 76:72 pārspēja Bosniju un Hercegovinu.

Poļi un bosnieši savstarpējo cīņu aizvadīja jau grupu turnīrā, pirmdien Polijas komandai izrādoties pārākai ar rezultātu 85:76.

Iepriekšējā gada Eiropas meistarsacīkšu pusfinālisti poļi priekšatlases pusfinālā apspēlēja (93:83) Igaunijas izlasi, bet bosnieši tika galā (86:77) ar Izraēlu.

Šodien viscaur spēlei ritēja ļoti saspringta cīņa, rezultāta starpībai tā arī nepārsniedzot sešus punktus. Noslēdzošajā pusminūtē četrus (!) soda metienus pēc kārtas, rezultātam esot 74:71, netrāpīja Polijas komandas līderis Mateušs Poņitka, kurš šodien trāpīja vien trīs no desmit metieniem no spēles un četrus no 11 soda metieniem.

Poļu rindās produktīvākie bija Mihals Sokolovskis un Aleksandrs Balcerovskis, kuri guva attiecīgi 16 un 14 punktus, katrs savācot pa septiņām atlēkušajām bumbām.

Bosnijas komandā 16 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Aleksandaram Lazičam. Triple-double rādītājiem pietuvojās Edins Atičs, kuram 15 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles.

Olimpisko spēļu pamatkvalifikācijā piedalīsies 24 komandas. Dalību tajā līdz šim nodrošinājusi arī Bahreinas valstsvienība.

2024. gada olimpisko spēļu priekšatlases finālspēles

LaiksSpēleRezultāts
15.15Bosnija un Hercegovina – Polija72:76
18.00Senegāla – Kamerūna
20.00Turcija – Horvātija

Izmantotie avoti:
https://www.fiba.basketball/opqt/ar...