Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Pēc Abernetija nolīgšanas "Ventspils" turpinās pastiprināties

Pēc Abernetija nolīgšanas "Ventspils" turpinās pastiprināties
Jānis Strēlnieks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/F64 Photo Agency

Basketbola klubs "Ventspils" pēc aizvietotāja atrašanas Jānim Strēlniekam, kas izvēlēts amerikāņu saspēles vadītāja Toda Abernetija personā, nav beidzis darbu pie sastāva pārveidošanas un tuvākajā laikā sagaidāmi nākamie pastiprinājumi.

Šīs nedēļas sākumā "Ventspils" oficiāli paziņoja par to, ka Jānis Strēlnieks karjeru turpinās Krievijas Superlīgas klubā Sanktpēterburgas "Spartak". Kā portālam Sportacentrs.com atklājis "Ventspils" ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics, tad sarunas par Strēlnieka pāriešanu uz Krieviju sākās jau pirms mēneša: "Epopeja sākās jau labi pasen, jo šis bija otrais cēliens. Pirmais cēliens bija pagājušajā gadā, kad viņu gribēja ņemt Ļubļanas "Union Olimpija". Šogad tas sākās labu laiku atpakaļ - vairāk kā mēnesi iepriekš. Tika saskaņotas daudzas detaļas, tika runāts arī ar Jāni, ko viņš pats grib. Domāju, ka pieņēmām diezgan pareizu lēmumu - ļaut Jānim attīstīties, nonākot pie tāda trenera kā Zdovcs un tādā organizācijā kā Sanktpēterburgas "Spartak", turklāt savu labumu gūst arī klubs."

Ventspils komandas kreklā Strēlniekam vēl palikusi viena spēle piektdien pret Rīgas VEF, bet pēc tam 22 gadus vecais basketbolists pievienosies "Spartak" klubam. Otrdien ventspilnieki paziņoja, ka Strēlnieka aizvietotājs būs amerikāņu saspēles vadītājs Tods Abernetijs, kurš savulaik jau spēlējis Latvijā. "Tas ir spēlētājs, kas 2008./2009. gada LBL finālā Ventspilij vienkārši neļāva vinnēt. Viss izvērtās ļoti sarežģīti, bet mēs toreiz tomēr uzvarējām," 27 gadus vecā spēlētāja pēdējo pieredzi Latvijas basketbolā, pārstāvot "Barons/LMT" komandu, atgādina Pleinics, kurš skaidro, ka Abernetijs izvēlēts, jo "Ventspils" vēlējas pārbaudītu un zināmu spēlētāju.

Gaidāms, ka rīt ap pulksten desmitiem no rīta Abernetijs ielidos Rīgā, lai vēlāk pievienoties "Ventspils" komandai. Pagājušajā gadā Abernetijs spēlēja Ukrainā, bet šo sezonu iesāka bez kluba, jo pirms dažiem mēnešiem sagaidījis ģimenes pieaugumu. "Treneri viņu ļoti labi zina, Tods ļoti labi zina mūs. Protams, viņš ir nevis vairāk uzbrūkošs, bet komandu organizējošs aizsargs. Līdz ar to mums jādomā arī par punktiem no ārpuses," nākamās iespējamās izmaiņas sastāvā ieskicējis Pleinics.

"Klubā gaida pārmaiņas, jo sastāvs tika veidots ap Strēlnieku. Līdz ar to, ka tiek izņemts ārā komandas līderis un kapteinis, mums vajadzēs pārrestrukturizēties," izteicies ventspilnieku ģenerālmenedžeris, sakot, ka laika gaitā sastāvam, iespējams, pievienosies spēlētāji divās pozīcijās. Viens no tiem būtu ārējā līnijā, bet otrs - garajā galā. "Kādam droši vien būs jāsaka paldies," profesionālā sporta būtību atgādina pirmais cilvēks "Ventspils" kluba menedžmentā, liekot noprast, ka neizpaliks arī bez spēlētājiem, kas tiks atlaisti. Nākamā spēle ventspilniekiem piektdien, kad sezonas pirmais duelis ar Rīgas VEF.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-11-16 01:19, pirms 13 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: uz atlaišanu- A.Strēlnieks, Bērziņš?
nez nez Greis un Blaus varetu but saraksta.Par Zakja varesanu ar domas daloties kluba ieksiene.Garaja gala ir parprodukcija bez produktivitaates tur birs kads 1-2 ara

  -3 [+] [-]

, 2011-11-16 02:19, pirms 13 gadiem
gan jua bakics dosies projam...

  +5 [+] [-]

, 2011-11-16 04:12, pirms 13 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: uz atlaišanu- A.Strēlnieks, Bērziņš?
nezin gan - tāds kapātājs kā Strēlnieks vajadzīgs katrā komandā

  +1 [+] [-]

, 2011-11-16 07:16, pirms 13 gadiem
funkyz rakstīja: nezin gan - tāds kapātājs kā Strēlnieks vajadzīgs katrā komandā
Kapātājs, bet no otras puses? Izņemot kapāšanu jabūt kaut kam citam arī. Domāju, ka Streļaks nav listiņā. Jaskatās garajā galā.

     [+] [-]

, 2011-11-16 08:11, pirms 13 gadiem
Uzskatu, ka tie leģionāri, kas pašreiz ir sastāvā ir laba līmeņa spēlētāji un būtu neprāts kaut vienu no viņiem atlaist. No garā gala tie varētu būt Blaus vai Bērziņš. No īsā gala A.Strēlnieks. Pieļauju, ka Pleinics domā Greju, bet es īsti nesaredzu kādēļ? Ir jārespektē kaut vai fakts, ka viņš ir pirmgadnieks Eiropā un viņam nepieciešams laiks, lai iespēlētos. Turklāt, labs snaiperis.

  +2 [+] [-]

, 2011-11-16 08:59, pirms 13 gadiem
bubba rakstīja: Pieļauju, ka Pleinics domā Greju, bet es īsti nesaredzu kādēļ? Ir jārespektē kaut vai fakts, ka viņš ir pirmgadnieks Eiropā un viņam nepieciešams laiks, lai iespēlētos. Turklāt, labs snaiperis.
Vakar patika kā viņš piespēles dalīja.

  +1 [+] [-]

, 2011-11-16 09:05, pirms 13 gadiem
bubba rakstīja: Ir jārespektē kaut vai fakts, ka viņš ir pirmgadnieks Eiropā un viņam nepieciešams laiks, lai iespēlētos. Turklāt, labs snaiperis.
Nu gan pateici,tad jau pofig kā spēlē, dod spēlēt pašmāju jaunajiem,sakot jārespektē,ka viņam 18gadi,bet spēlē kā sūds.

  +2 [+] [-]

, 2011-11-16 09:50, pirms 13 gadiem
hate rakstīja: Nu gan pateici,tad jau pofig kā spēlē, dod spēlēt pašmāju jaunajiem,sakot jārespektē,ka viņam 18gadi,bet spēlē kā sūds.
+
..jaunajam pašmāju spēlētājam tādu pieeju vēl varētu arī akceptēt, ja ir redzamas perspektīvas, bet leģionāram ir jābūt vienam no komandas līderiem.. izņēmums vienīgi tad, ja dara kā piemēram slovēņu Olimpija, kas piesaista arī citu valstu jaunos talantus uz ilgtermiņa līgumu, attīsta un tad pārdod...

  +1 [+] [-]

, 2011-11-16 09:51, pirms 13 gadiem
hate rakstīja: Nu gan pateici,tad jau pofig kā spēlē, dod spēlēt pašmāju jaunajiem,sakot jārespektē,ka viņam 18gadi,bet spēlē kā sūds.
viņš jau vispār spēlē labi, bet ir aizdomas, ka viņš ir tas iespējamais variants.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-11-16 11:08, pirms 13 gadiem
Blaus un Bērziņš, paldies un sveiki.

  +3 [+] [-]

, 2011-11-16 12:49, pirms 13 gadiem
Pascual Raul Velasco rakstīja: Normāls starta piecinieks būs. Neviens latvietis. BKV būs leģionāru fabrika?

PG - Abernetijs
SG - Young
SF - Gray/Bakic
PF - Vilard
C - jaunpaņemtais legs
tu piedāvā spēlēt ar VeA spēlētājiem varbūt? un pēc tam būsi kārtējais "gudrītis", kurš nozākās BKV par lūzeriem?

     [+] [-]

, 2011-11-16 13:05, pirms 13 gadiem
Peineru uz BKV!

  +2 [+] [-]

, 2011-11-16 13:22, pirms 13 gadiem
Vakar bērziņš tīri labi nospēlēja.

  +4 [+] [-]

, 2011-11-16 13:36, pirms 13 gadiem
man liekas ,kad tiks izīrēts Lejasmeiers

  -2 [+] [-]

, 2011-11-16 15:57, pirms 13 gadiem
akella82 rakstīja: man liekas ,kad tiks izīrēts Lejasmeiers
pareizāk jau būtu teikt, back to Lauvas:-)

  +1 [+] [-]

, 2011-11-16 21:50, pirms 13 gadiem
ir taa, ka javar cinities par uzvaru ar vefu par titulu. tagad izskataas, ka to dariit bus gruti, ceru, ka shaubos.
grejam vel nav dots laiks iespeleties, nevar pateikt kaads vins ir, ir redzetas labas epizodes. ardievas vareetu teikt tiem, kas seezh taalaakajaa benkisha galaa, lejasmeiers pagaidam nav gatavs bkv limenim. blaus lai atvaino, bet arii nee. zakis jau ar pagaidam nekaads. berzins manupraat ir ok. arturs strelnieks nu nekaads monstrs nav, bet cinitajs ir labs. pastiprinaajumi ir laba lieta, tikai jaskatas kadi tad shie bus. nu pagaidam bus pg - abernetijs / grejs. sg - jangs / strelnieks, sf - bakic / laksa, pf - vilards / berzins, c - meiers / zakis. vel ir blauss. lejasmeiers. bus centrs, bus uzbrucejs. gaidam pastiprinajumus un skataamies. cempim shogad jabut musejam

  +1 [+] [-]

, 2011-11-17 12:12, pirms 13 gadiem
Man klusa aizdoma par Bakiču . Varbūt vel nau saspēlējies ar komandu , bet no viņa tika gaidīts ka būs viens no liideriem , bet pagaidām tāds pablāvs sniegums Manuprāt daudz produktīvāk spēle Ļaksa un Greys . varbūt kļūdos , bet tas ir manas domas
Un Lejesmejeru un Blausu manuprāt iziīrēs

  +1 [+] [-]

, 2011-11-24 20:43, pirms 13 gadiem
hate rakstīja: Nu gan pateici,tad jau pofig kā spēlē, dod spēlēt pašmāju jaunajiem,sakot jārespektē,ka viņam 18gadi,bet spēlē kā sūds.
Pashmaaju jaunie lai labaak spelee vajaakos klubos un saakumaa lai pieraada sevi un tad tik lai iet uz speciigaakiem klubiem, ja piemeeram VEFs un Ventspils sastaaveetu tikai no tiem jaunajiem un varbuut paaris legionaariem, tad vinji Eirokausos vispaar nespeleetu un buutu kkaada LU liimenii