Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Horvātija ar Krieviju cīnīsies par piekto vietu

Horvātija ar Krieviju cīnīsies par piekto vietu
Horvātijas-Francijas spēles laikā
Foto: fibaeurope.com

Šodien Eiropas čempionātā U-16 kadetu izlasēm tika aizvadītas spēles par 5.-8.vietu - vienā no tām Horvātijas izlase pārliecinoši ar 79:49 pārspēja Franciju, savukārt Krievijas izlase saspringtā spēlē uzvarēja Turciju ar rezultātu 68:58. Rīt abas komandas cīnīsies par 5.vietu, kamēr Turcija ar Franciju par septīto.

Šodien Eiropas čempionātā U-16 kadetu izlasēm spēlēs par 5.-8. vietu savā starpā cīnījās Horvātija un Francija. Diezgan negaidīti, bet pārliecinoši uzvaru izcīnīja Horvātijas izlase, pārspējot Franciju ar 79:49. Jau no paša spēles sākuma Horvātijas kadetu izlase izvirzījās vadībā, panākot 8:0, pēc kā Francijas izlases galvenais treneris pieprasīja minūtes pārtraukumu, bet turpmākajā ceturtdaļas gaitā tas nelīdzēja, jo Francijas basketbolisti nespēja atgūties no šāda horvātu sākuma. Ja arī pirmo ceturtdaļu Horvātijas izlase pabeidza ar plus astoņi (17:9), tad otrajā ceturtdaļā laukumā jau pilnībā dominēja horvātu basketbolisti, palielinot rezultāta starpību līdz 21 punkta pārsvaram – 41:20, kas arī bija rezultāts pēc pirmā puslaika. Otrajā puslaikā nekas būtisks laukumā nemainījās – Horvātijas izlase pat spēja palielināt nedaudz pārsvaru un tie izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 79:49 un rīt tā cīnīsies par piekto vietu ar Turcijas-Krievijas spēles uzvarētāju, kamēr Francija cīnīsies par septīto vietu.

Otrajā šīsdienas spēlē par 5.-8.vietu, kur cīnījās Krievija ar Turciju, jau pagāja daudz sīvākā cīņā. Jau no paša spēles sākuma vadībā izvirzījās Krievijas jaunie basketbolisti, taču nevienā brīdi turki neļāva tiem būtiski palielināt savu pārsvaru un spēle kopumā bija ļoti līdzīga. Pirmo ceturtdaļu Krievijas izlase uzvarēja ar 18:15, un arī otrajā ceturtdaļā laukumā nekas būtisks nemainījās – abas komandas turpināja spēlēt ļoti līdzīgi un ceturtdaļas noslēgumā turki pat spēja pietuvoties līdz minimumam. Puslaiks noslēdzās ar Krievijas izlases minimālu pārsvaru – 35:34. Trešajā ceturtdaļā laukumā turpinājās līdzīga cīņa un uz brīdi pat turki pārņēma spēles vadību, taču Krievijas izlases basketbolisti vēlāk to atkal atguva. Ceturtdaļas beigas gan veiksmīgāk aizvadīja Turcijas jaunie basketbolisti, kuri spēja atkal izvirzīties vadībā un ceturtdaļu jau noslēdza savā labā ar rezultātu 54:51. Ceturto ceturtdaļu jau pārliecinošāk iesāka krievi, kuri pat spēja izvirzīties vadībā ar desmit punktu pārsvaru (66:56) un likās, ka šis arī ir spēles izšķirošais brīdis. Spēli jau Krievija uzvarēja nedaudz pārliecinošāk - ar rezultātu 77:61 un rīt par piekto vietu tā cīnīsies ar Horvātijas izlasi, kamēr Turcija spēlēs pret Franciju par septīto vietu.

Latvijas U-16 kadetu izlase rīt cīnīsies par 9.vietu, aizvadot spēli pret Montenegro valstvienību.

Eiropas čempionāts U-16. Spēles par 5.-8.vietu

Horvātija - Francija 79:49 (17:9, 24:11, 19:14, 19:15)
Krievija - Turcija 77:61 (18:15, 17:19, 16:20, 26:7)

Izmantotie resursi:
fibaeurope.com