Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Serbijas kadetu izlase izcīna bronzu

Serbijas kadetu izlase izcīna bronzu
Serbijas - Polijas spēles laikā
Foto: fibaeurope.com

Šodien Eiropas čempionātā U-16 izlasēm spēlē par bronzas medaļām Serbija ar 75:69 pārspēja Polijas izlasi, tādējādi nodrošinot sev bronzas medaļas. Jau ziņojām, ka Latvijas kadetu izlase šajā čempionātā izcīnīja 9.vietu.

Spēli daudz pārliecinošāk iesāka Serbijas izlase, kura izrāvās vadībā ar 7:0. Arī pirmās ceturtdaļas turpinājumā Serbijas izlase laukumā dominēja un poļu basketbolistiem pat nepalīdzēja Polijas galvenā trenera pieprasītie minūtes pārtraukumu pirmās ceturtdaļas laikā. Pirmo ceturtdaļu Serbija noslēdza ar 22:7 savā labā. Otrajā ceturtdaļā turpinājās līdzīga cīņā un Serbija joprojām dominēja un droši turēja iekrāto pārsvaru, uzbrūkot pietiekami rezultatīvi un veiksmīgi spēlējot arī aizsardzībā. Puslaiks noslēdzās ar 40:25 par labu serbiem un nekas īsti neliecināja, ka Polija šajā spēlē varētu atgūties.

Trešajā ceturtdaļā Polijas izlases jaunie basketbolisti cīnījās jau daudz apņēmīgāk un azartiskāk, samazinot nedaudz rezultāta starpību. Būtiski gan to neizdevās izdarīt un Serbija joprojām kontrolēja notikumus laukumā. Trešā ceturtdaļa noslēdzās ar plus desmit serbiem - 54:44 un viss šajā spēlē izšķīrās pēdējās desmit minūtēs. Ceturtdaļas sākums ļoti veiksmīgs izvērtās poļiem, kuri ne tikai spēja samazināt rezultāta starpību līdz minimumam, bet pat izvirzīties nelielā vadībā. Vairāk gan Polijas izlase šajā spēlē panākt nespēja un Serbijas izlase, veiksmīgāk aizvadot spēles izskaņu, uzvarēja visā spēlē ar 75:69 un izcīnīja bronzas medaļas.

Šovakar par zelta medaļām šajā čempionātā savā starpā cīnīsies Spānijas un Lietuvas izlases.

Eiropas čempionāts U-16 kadetiem. Spēle par 3.vietu

Serbija - Polija 75:69 (22:7, 18:18, 14:19, 21:25)

Izmantotie resursi:
fibaeurope.com


, 2009-08-16 20:44, pirms 15 gadiem
un arii sos latvija uzvareja
Marselinju Huertass un Rauls Netu. Foto: FIBA
3

Brazīlijas kandidāti OS kvalifikācijai: atgriežas Netu, ierindā Pasečņika cīņu biedrs

Brazīlijas basketbola izlase paziņojusi 16 kandidātu sarakstu, kuri gatavosies no 2. līdz 7. jūlijam Rīgā gaidāmajam Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Kandidātu lokā iekļauts aizvadītajā sezonā traumas dēļ nespēlējušais Rauls Netu, kā arī Anžeja Pasečņika komandas biedrs Vitors Benite.
Viktors Vembanjamā. Foto: FIBA
6

Dvīņu torņi Vembanjamā un Gobērs: OS saimniece Francija izvēlas kandidātus

Francijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Vensāns Kollē pavēstījis 19 spēlētāju kandidātu sarakstu Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' līderis Hovards olimpisko spēļu kvalifikācijā pārstāvēs Puertoriko

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) apstiprinājusi amerikāņu aizsarga Markusa Hovarda basketbola pilsonības maiņas pieprasījumu, tādējādi basketbolists vasarā varēs pārstāvēt Puertoriko valstsvienību olimpisko spēļu kvalifikācijā.