Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Kā veicas latvietēm Spānijā?

Kā veicas latvietēm Spānijā?
Laine Kurpniece #13 un "Arranz Jopisa Burgos"; sezonas pirmajā pusē komandā spēlēja Anita Teilāne #17, kura pārcēlusies uz Šveici
Foto: feb.es

Nedēļas nogalē Spānijas otrajā stiprākajā sieviešu basketbola līgā LF2 notika kārtējās spēles, uzvaras izcīnot 5 no 6 Latvijas spēlētāju pārstāvētajiem klubiem.

Spānijas otrajā līgā LF2 A un B grupās sacenšas 30 klubi. Latvijas basketbolistes spēlē katrā piektajā LF2 klubā, piecas no pārstāvētajām komandām atrodas līderos vai turnīra tabulu pirmajā pusē.

Daces Cinītes pārstāvētā Pamplonas komanda „UNB Obenasa Navarra” (bilance 17-1) saglabā līderpozīcijas B grupā, sestdien viesos Barselonā ar 63:38 sagraujot „Femeni Santa Adria”. Cinīte ir astotajā vietā līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, vidēji spēlē gūstot 14,76 punktus. Cīņā zem groziem latviete ir sešpadsmitā, vidēji papildinot rēķinu ar 6,88 bumbām. Cinītei arī astotais labākais lietderības koeficients 17,41.

Inga Bužoka un „Space Tanit Eivissa” (12-7) pakāpusies uz trešo pozīciju 15 komandu konkurencē. Sestdien savā laukumā ar 74:37 pārspēta "Grupo Marsol Conquero" (Bužoka šajā spēlē nepiedalījās).

A grupas līderu trijniekā ir Laines Kurpnieces komanda, Burgosas „Arranz Jopisa” (15-3). Piecpadsmit uzvaru ir arī „C.B. Uni Cajacanarias” un „Extrugasa”, bet šīs vienības aizvadījušas par vienu spēli vairāk (15-4). Piektdien „Arranz Jopisa” principiālā cīņā mājās pārspēja „Extrugasa” 61:60. Laine Kurpniece 21 minūtes laikā guva 7 punktus un izcīnīja 4 atlēkušās bumbas. Sezonas pirmajos mēnešos Burgosā spēlēja arī Anita Teilāne, kura janvārī pārcēlusies uz Šveici.

Par ceturto pozīciju ar „Duran Maquinaria Ensino” (14-3) un „Pio XII” (13-5) cīnās Zanes Jākobsones „Socinse Bembibre PDM” (13-6). Septītajā vietā iekārtojusies Laura Audere un Ferrolas - Lakorunjas „Universitario De Ferrrol” (10-9). Sestdien „Socinse Bembibre” viesojās Ferrolā, sagraujot mājinieces ar 90:63. Jākobsone 25 minūtēs izcēlās ar 15 punktiem, precīzi realizējot 5 no 5 tālmetieniem un tiem pievienojot 2 izcīnītas bumbas zem groziem. Audere 18 minūšu laikā guva 10 punktus un izcīnīja 9 atlēkušās bumbas.

Ievas Kūlītes „Pabellon Ourense” dala desmito vienpadsmito pozīciju (6-13), mēneša laikā izcīnot divas uzvaras un piedzīvojot trīs zaudējumus. Sestdien izbraukumā Astūrijā pārspēta „ADBA” komanda 65:49, Kūlītei 17 minūtēs atzīmējoties ar 6 punktiem un 4 izcīnītām bumbām. Spēlētāja ir 18. vietā B grupā atlēkušo bumbu vākšanā (vidēji 6,58), bet Laine Kurpniece ieņem 24. pozīciju (vidēji 6,17).

Spānijas otrās līgas čempionātā vairumam komandu vēl jāaizvada desmit kārtas.

Izmantotie resursi:
feb.es


Grieķijas valstsvienības basketbolists Tomass Vokaps spēlē pret Poliju. Foto: Hellenic Basketball Federation
4

Slovēņi pirmajā pārbaudē zaudē Viļņā, panākumi Grieķijai, Austrālijai un Itālijai

Eiropas vadošās basketbola valstsvienības uzsākušas gatavošanos jūlijā paredzētajiem Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem. Šovakar lietuvieši savā laukumā ar 92:86 pārspēja Slovēniju.
Luka Dončičs. Foto. AP. Scanpix
5

"Mavericks" ĢM: "Visiem jābūt par 10-15% labākiem, arī Dončičam"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālā zaudējušās Dalasas "Mavericks" komandas ģenerālmenedžeris Niko Herisons norādījis, ka plāno saglabāt visus rotācijas spēlētājus. Pēc viņa domām, lai varētu izcīnīt titulu, visiem jābūt par 10-15% labākiem – arī Lukam Dončičam.
Kaira Lamberte 2023. gada 29. novembrī. Foto: EuroCup Women

"Olympiacos" pārpērk TTT saspēles vadītāju

Basketbola kluba "TTT Rīga" bijusī saspēles vadītāja Kaira Lamberte 2025. gada sezonā pārstāvēs Grieķijas čempioni "Olympiacos SFP". Klubs oficiāli pāreju vēl nav izziņojis.