Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Miezis atgriežas, "Riga Ghetto Basket" turnīru Ķīnā sāk ar divām uzvarām

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Miezis atgriežas, "Riga Ghetto Basket" turnīru Ķīnā sāk ar divām uzvarām
Nauris Miezis. Foto: FIBA

Latvijas 3x3 basketbola izlases bāzes komanda "Riga Ghetto Basket" perfekti sākusi Pasaules tūres pirmo "Challenger" posmu Ķīnā. Latvieši izcīnīja divas uzvaras, kas deva pirmo vietu grupā un vietu ceturtdaļfinālā.

"Riga Ghetto Basket" sezonu sāka ar dalību Vienotajā Eiropas līgā, kurā spēja izcīnīt uzvaru kopvērtējumā. Šodien sākās Pasaules tūres sezona ar "Challenger" turnīru Ķīnas pilsētās Vuksi. Latvieši nokļuva B grupā, pirmajā dienā spēkojoties ar Ķīnas komandu "Shenzen" un Mongolijas spēcīgāko komandu "Ulaanbaatar". Lai izkļūtu no grupas, vajadzēja ierindoties vismaz otrajā vietā. "Riga Ghetto Basket" rindās pēc savainojuma sadziedēšanas atgriezies Nauris Miezis, bet viņa komandas biedri ir Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis, bet Edgara Krūmiņa vietu ieņēmis Artūrs Strēlnieks.

Pirmo spēli labāk iesāka latvieši, divās minūtēs izvirzoties vadībā ar 3:1. Labu darbu groza apakšā darīja Čavars, ar kura apturēšanu pretiniekiem bija problēmas. Ķīnieši bija pasīvi savos uzbrukumos, bet labi uzbruka no tālās distances, turoties līdzās rezultātā. Ar labiem ierāvieniem uz groza apakšu "Riga Ghetto Basket" turējās vadībā, bet pārsvars nepārsniedza divus punktus (9:7). Turpinājumā latvieši tika pie pāris brīviem metieniem groza apakšā, bet ķīnieši uzreiz atbildēja ar precīzu metienu no distances (11:9).

Ar ātrām piespēlēm un fizisko pārspēku "Riga Ghetto Basket" spēlētāji palielināja savu pārsvaru līdz pieciem punktiem, vairs nedodot ķīniešiem iespēju atspēlēties. Abas komandas sapelnīja arī piezīmju normu, kas kā pirmajam divus soda metienus ļāva izpildīt Čavaram, kurš varēja panākt 20. punktu. Iemeta gan tikai vienu, bet pēc brīža Strēlnieks arī trāpīja tikai vienu. Lai iegūtu lielāku punktu skaitu, latvieši centās spēli noslēgt ar tālmetienu. Vispirms netrāpīja Miezis, bet pēc tam pret Lasmani pārkāpa noteikumus. Viņš apzināti meta abus metienus garām, lai komanda tiektos uz 22 gūtiem punktiem. Ķīnieši labi strādāja aizsardzībā, bet Lasmanis tomēr tika pie brīva tālmetiena, noslēdzot maču ar rezultātu 22:14.

Otrā spēle bija par uzvaru grupā pret "Ulaanbaatar", kas arī spēja pieveikt "Shenzen" ar rezultātu 19:12. Tieši Mongolijas komanda atklāja rezultātu ar precīzu tālmetienu, bet pēc brīža Lasmanis panāca izlīdzinājumu. Turpinājumā abas komandas apmainījās ar rezultatīviem metieniem, pēc trīs spēlētām minūtēm rezultātam esot neizšķirtam (5:5). Ar precīziem soda metieniem "Ulaanbaatar" izvirzījās vadībā, bet pakāpeniski ieguva arī trīs punktu pārsvaru.

Līdz mača vidum spēle nebija īpaši rezultatīva. Mongolijas komanda spēlēja fiziski, bet latvieši darīja visu, lai apturētu pretiniekus tīri aizsardzībā, jo piezīmju norma vairs neļāva brīvi pārkāpt noteikumus. "Ulaanbaatar" ar tālmetienu panāca četru punktu pārsvaru, bet īstajā brīdī atbildēja arī Miezis (9:11). "Riga Ghetto Basket" turpināja izrāvienu, gūstot arī nākamos četrus punktus, bet tad vēlreiz bumba lidoja grozā no tālās distances pretiniekiem (13:13). Nākamajās minūtēs Mongolijas komandai bija labas izdevības no tālās distances, vienai no tām paliekot izmantotai.

Laiks strauji tuvojās beigām, bet rezultāts bija neizšķirts (17:17). Lasmanim bija lieliska iespēja izvirzīt rīdziniekus vadībā, bet viņš netrāpīja no tuvas distances. Arī pretinieki nespēja realizēt savu uzbrukumu, ļaujot par mača varoni kļūt Čavaram. Latviešu basketbolists ar traku tālmetienu pēdējā sekundē izrāva "Riga Ghetto Basket" uzvaru ar rezultātu 19:17.

Līdz ar to "Riga Ghetto Basket" uzvarēja grupā un iekļuva ceturtdaļfinālā, kas risināsies svētdien, plkst. 11:00 pēc Latvijas laika. Latviešu pretinieki ceturtdaļfinālā būs Ķīnas komanda "Chengdu", kas divās spraigās cīņās pieveica Serbijas komandu "Zemun" un zaudēja Krievijas komandai "Gagarin".

     [+] [-]

, 2019-04-13 16:22, pirms 5 gadiem
Strēlnieks Krūmiņu aizvietojis pavisam?