Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

21. augustā notiks pirmais oficiālais 3x3 basketbola turnīrs jaunajā Brasas laukumā

Renārs Buivids
Renārs Buivids

21. augustā notiks pirmais oficiālais 3x3 basketbola turnīrs jaunajā Brasas laukumā
2021. gadā atklātais Brasas multifunkcionālais laukums. Publicitātes foto

Šovasar atklātajā Brasas multifunkcionālajā sporta laukumā notiks pirmais oficiālais turnīrs 3x3 basketbolā. Olimpiskā sporta veida turnīrs norisināsies sestdien, 21. augusta vakarā, kad “Open” grupas vīriešu komandas cīnīsies par “Evolution Brasa 3x3 Basketball” čempionu titulu.

“Evolution Brasa 3x3 Basketball” turnīrs būs lieliska iespēja izmēģināt spēkus sporta veida olimpiskajā versijā, jo sacensības notiks maksimāli pietuvināti Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) noteikumiem. Par pirmā oficiālā 3x3 basketbola turnīra galveno atbalstītāju kļuvis “Evolution Latvia”, uzņēmums, kurš ir viens no lielākajiem darba devējiem Latvijā. Zīmīgi, ka uzņēmuma mājvieta ir tieši Brasas apkaime.

“Evolution Brasa 3x3 Basketball” čempionvienības saņems ne tikai turnīra organizatoru un atbalstītāju balvas, bet arī apmaksātu dalību Latvijas 3x3 basketbola līgas “Top Gun” kādā no tuvākajiem turnīriem – 28./29. augustā Jelgavā vai 4./5. septembrī Ādažos.

Kā zināms, jūlija beigās Latvijas 3x3 basketbola komanda Tokijā astoņu labāko valstsvienību konkurencē kļuva par Olimpisko spēļu zelta medaļniekiem. Latvijas izlasi pārstāvēja Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars. Izšķirošajā cīņā komanda pārspēja Krievijas Olimpiskās komitejas pārstāvjus un kļuva par pasaules sporta vēsturē pirmajiem olimpiskajiem čempioniem šajā sportā. Bronzas medaļas ieguva Serbijas 3x3 basketbolisti.

“Brasas laukums ir ļoti piemērots 3x3 basketbolam. Spēles vienlaicīgi iespējams aizvadīt uz diviem laukumiem ar kvalitatīvām groza konstrukcijām, uz FIBA standartiem atbilstošas plastmasas grīdas un ar visām perimetra līnijām tieši šai basketbola disciplīnai,” uzsver turnīra organizators Renārs Buivids. “Šis būs ne tikai pirmais turnīrs Brasā, bet arī kā iespēja kādai no 3x3 basketbola komandām spert nākamo soli jaunajā olimpiskajā sporta veidā, pēc uzvaras Brasā izmēģinot spēkus “Top Gun”. Sekmīga rezultāta gadījumā noteikti pavērsies iespēja “Evolution” un “Brasas” vārdu pieteikt jau arī starptautiskā mērogā.”

Komandu pieteikšanās atklāta 11. augustā FIBA sacensību platformā “play.fiba3x3.com”. Noteikts maksimālais dalībnieku skaits – 16 vienības, sastāvā iekļaujot tikai 1999. gadā dzimušos un vecākus spēlētājus. Dalībai tikai ar FIBA 3x3 basketbolista profiliem, lai krātu ranga punktus sev un Latvijai kopumā. Turnīrs plānots sestdien, 21. augustā no plkst. 17:30 līdz plkst. 21:00, katrai komandai nodrošinot iespēju piedalīties vismaz trijās spēlēs pēc FIBA standartiem. Dalības maksa noteikta 32 eiro apmērā no komandas. Apmaksa tikai ar pārskaitījumu. Rēķina pieprasīšana un jautājumi par dalību – renars32@gmail.com.

Brasas multifunkcionālais laukums tapis pēc biedrības “Brasa” uzvaras 2019. gada Rīgas domes līdzdalības budžeta projektu konkursā, no pašvaldības saņemot finansiālo nodrošinājumu. Laukums ekspluatācijā tika pieņemts jūlijā.

Izmantotie resursi:
https://basket.lv/3x3/21-augusta-no...

     [+] [-]

, 2021-08-11 10:17, pirms 3 gadiem
Lieliski kā apkaime notiek turnīri, bet kāpēc var piedalīties tikai 99. un vecākos dzimušos? Kāpēc nevar piedalīties jaunāki par 00?

     [+] [-]

, 2021-08-11 18:40, pirms 3 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: Lieliski kā apkaime notiek turnīri, bet kāpēc var piedalīties tikai 99. un vecākos dzimušos? Kāpēc nevar piedalīties jaunāki par 00?
Nevienam neinteresē puņķu tapas kas tikko no pamperiem izlīduši