Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Dārgais: "Noslēdzošo danku treniņos biju realizējis vienreiz"

Ints Megnis
Ints Megnis

Dārgais: "Noslēdzošo danku treniņos biju realizējis vienreiz"
Kristaps Dārgais
Foto: Sportista Instagram profils

Latviešu basketbolists Kristaps Dārgais, kurš otrdien pēc papildkārtas tika pie dalītas uzvaras "slam dunk" konkursā "Ghetto Kings of Air", noslēdzošo danku līdz šim treniņos bija realizējis tikai vienu reizi, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja atlēts.

Otrdienas sacensībās Dārgais un francūzis Gijs Dipuī gan finālā, gan pēc tam papildus kārtā savāca maksimālo punktu skaitu, kas uzvaru lika piešķirt abiem sportistiem. Šādi sacensību septiņus gadus ilgajā vēsturē notika pirmoreiz.

"Šim konkursam gatavoju sešus dankus. Piecus varēju iedankot, bet sesto, ko izpildīju kā pēdējo, līdz šim tikai vienreiz biju trāpījis," pēc uzvaras teica Dārgais, kurš pēdējā kārtā realizēja ideju, ka bumba tiek pamesta pret vairogu un viņš tālā lēcienā to noķer, izlaiž cauri kājām, kā arī ietriec grozā.

2016. gada novembrī Dārgais basketbola laukumā guva krustenisko saišu traumu, kas viņam arī lika gandrīz pilnībā izlaist pagājušo "slam dunk" sezonu. "Pērn bija vienīgi Krastu mači, tomēr tur vairāk bija mans vārds nevis ķermenis. Kaut ļoti gribēju startēt, tad vēl nebiju tam gatavs."

Kā pastāstīja Dārgais, viņam pēdējā laikā bijušas pārdomas vai turpināt nodarboties profesionāli arī ar klasisko basketbolu, tomēr šajā vasarā ieguldītais treniņdarbs devis pārliecību par sevi. "Sezonā bija uzplaiksnījumi, kad jutu, ka varu spēlēt, bet bija reizes, kad likās, ka nevaru. Tomēr tagad vasaras laikā jūtu, ka ķermenis ir gatavs spēlēt, esmu ieguvis milzīgu pārliecību."

Zīmīgi, ka Dārgais līdz šim "Kings of Air" konkursā nebija uzvarējis. "Pirmajā gadā biju otrais, tomēr toreiz mēs bijām tikai četri dalībnieki. Visus pārējos gadus izkritu pusfinālā."

This is why I do it. The emotions that went through my mind during contest and after it were just unbelievable. All good and bad things, all the hours were I was alone in gym. That all just didn't matter to me anymore, because of the energy, love, support, and happiness I recieved from everyone around the event. This was special not only for me, but also for Latvia and Ghettogames. 100 years for 🇱🇻 and 10 years for Ghettogames. If I look back. Maybee it was write to loose in 4 Kings of air to win this one. At least thats how I feel right now. Huge thanks to everyone that supported me and were together with me. I appriciate it a lot!! Thanks to all the dunkers and judges. We made great show together. The biggest thanks goes to my lovely wife @rutadarga who was with me when I had all the doubts and questions if I will be able to dunk at the level I did before. Without here I wouldnt stand here as a Kings of Air Champion! Family and friends also. Thanks to @ghettogames @dunkelite @renarszeltins @simonpiechowski @relbakjans @ghettoathletes people that allways believed in me and made this event possible. Special thanks to 3 coaches that brought me back to sport. @eriks_visockis @agate_aa and @davisfeikners every single workout together made me milimeter colser to this. I can wrote and wrote. But for now it will be enough. KINGOFAIR2018 #dunkcontest #kingsofair #dunkelite #ghettogames #champ #thankyou

A post shared by Kristaps Dārgais (@k_dargais) on Jul 11, 2018 at 1:43am PDT

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2018-07-11 12:57, pirms 6 gadiem
Kur ir video ar pieminēto danku?

  +3 [+] [-]

, 2018-07-11 12:59, pirms 6 gadiem
21. gadsimts, bet neredz pašu video

  +1 [+] [-]

, 2018-07-11 13:19, pirms 6 gadiem
.............. rakstīja: 21. gadsimts, bet neredz pašu video
Ar Dārga fotošopētu bildi nepietiek?!

     [+] [-]

, 2018-07-11 13:53, pirms 6 gadiem
Dārgais kļūst par leģendu, Respect čalim!!! Un pie tam nav deguns gaisā. Godīgi sakot nesaprotu, kāpēc Dārgo nepaaicināja uz NBATV danku konkursu, viņu studijā, kur bija gandrīz visi labākie, kas redzēja tas zina par ko ir runa, 1.5g atpajaļ.

     [+] [-]

, 2018-07-11 15:33, pirms 6 gadiem
vf rakstīja: Dārgais kļūst par leģendu, Respect čalim!!! Un pie tam nav deguns gaisā. Godīgi sakot nesaprotu, kāpēc Dārgo nepaaicināja uz NBATV danku konkursu, viņu studijā, kur bija gandrīz visi labākie, kas redzēja tas zina par ko ir runa, 1.5g atpajaļ.
Viņš 2016.gada novembrī pārāva sev krusteniskās, sanāk apmēram 1.5g atpakaļ, ne?

  +2 [+] [-]

, 2018-07-11 16:31, pirms 6 gadiem
.............. rakstīja: 21. gadsimts, bet neredz pašu video
https://www.instagram.com/p/BlF4iZl...

     [+] [-]

, 2018-07-11 19:40, pirms 6 gadiem
Apsveicu, malacis

  +1 [+] [-]

, 2018-07-11 21:57, pirms 6 gadiem
Kristaps rullē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja