Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Aicina ieviest viesspēlētāju kvotas

Aicina ieviest viesspēlētāju kvotas
Valdis Valters
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Vairāki Latvijas basketbola klubu un izlašu pārstāvji trešdien nosūtījuši vēstuli Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdei ar aicinājumu pieņemt atbildīgu lēmumu par viesspēlētāju kvotu ieviešanu Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā.

Vēstuli parakstījis basketbola kluba (BK) "Zemgale" prezidents Dainis Liepiņš, BK "VEF Rīga" galvenais treneris Valdis Valters, BK "Liepājas Lauvas" direktors Artūrs Košeļevs, Latvijas basketbola vīriešu izlases un BK "Gulbene/ASK" galvenais treneris Edmunds Valeiko, kā arī Latvijas U-20 un U-18 izlašu galvenie treneri Agris Galvanovskis un Varis Krūmiņš.

Latvijas basketbola eksperti informē LBS, ka neatbalsta 2008./2009.gada sezonai sagatavoto LBL Nolikuma projektu jautājumā par ārzemnieku kvotām. "Lai arī LBL Sacensību komiteja šo mūsu ierosināto jautājumu noraidīja, uzskatām, ka neatliekami nepieciešams pieņemt Latvijas basketbolam nozīmīgo un atbildīgo lēmumu par reālu viesspēlētāju kvotu ieviešanu LBL, jau 2008./2009.gada sezonā nosakot ne vairāk kā četru leģionāru ierobežojumu, bet turpmāk – ne vairāk kā trīs viesspēlētājus katrā klubā LBL spēlēs," norādīts vēstulē.

Tajā teikts, ka "limitēt ārzemnieku skaitu LBL nepieciešams, domājot par sekmīgu Latvijas basketbola valstsvienības spēlētāju sagatavošanu, jo situācija šajā jomā kļūst arvien katastrofālāka. Pēdējo četru gadu laikā nav izveidojies neviens jauns izlases līmenim atbilstošs spēlētājs. Viens no iemesliem tam ir LBL arvien pieaugošais leģionāru skaits, pateicoties kam jaunie un perspektīvie latviešu spēlētāji zaudē nepieciešamās iespējas progresēt (piemēram, zaudē spēles laiku u.tml.). Latvijas basketbola līmenis patlaban tiek celts mākslīgi – uz viesspēlētāju rēķina. Vadošo klubu intereses ir kļuvušas klaji personīgas un zaudējušas saikni ar valstsvienības izaugsmi un Latvijas basketbola turpmāko attīstības perspektīvu."

Ņemot vērā visu iepriekšminēto, klubu un izlašu pārstāvji aicina LBS valdi "pieņemt atbildīgu lēmumu, kas dotu būtisku ieguldījumu Latvijas basketbola izaugsmē kopumā, un būtu balstīts uz izlases, nevis klubu ambiciozajām interesēm – akceptēt vēstulē pausto priekšlikumu un ieviest viesspēlētāju kvotas LBL."

Informāciju sagatavoja:
Laila Spaliņa

1 2 61 komentārs

  +4 [+] [-]

, 2008-07-09 10:38, pirms 16 gadiem
Sākas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-07-09 10:40, pirms 16 gadiem
protams VV projekts kartejais

 +18 [+] [-]

, 2008-07-09 10:45, pirms 16 gadiem
Latvijas basketbola klubu un spēlētāju līmenis diemžēl nav tik augsts lai ko tādu varētu atļauties... Jācer, ka netiks pārspīlēts ar tām kvotām...

  +3 [+] [-]

, 2008-07-09 10:49, pirms 16 gadiem
Četru leģionāru limits šķiet saprātīgs. Mazāk gan nevajadzētu, jo tas kaitētu
vadošo klubu (Barons, ASK) turpmākai izaugsmei.

 +13 [+] [-]

, 2008-07-09 10:52, pirms 16 gadiem
Un tagad padomāsim:
a) katram no lielajiem klubiem ir farmklubs, pie kam, cik man zināms, ir arī vairākas jaunatnes komandas, kurās spēlē tikai vietējie spēlētāji, kas saprot, ka progresējot viņiem ir liela iespēja tikt lielajā klubā,
b) lielajiem klubiem, kas atkarīgi no sponsoru naudas un tādējādi arī noteikta rezultāta, ir svarīgi labi nostartēt dažādos turnīros, arī, tā teikt, nest Latvijas vārdu pasaulē, labi startējot eirokausos,
c) viens no ekonomikas likumiem nosaka, ka pie ierobežota piedāvājuma un liela pieprasījuma, aug "preces" cena, pie kam - neatkarīgi no tās kvalitātes,
d) kad cilvēks zina, ka viņam daudz maksās tikai tāpēc, ka viņš ir nedaudz labāks par citiem un viņu aizsargā noteikti nosacījumi, kāda viņam ir motivācija reāli atstrādāt to, par ko viņam maksā lielo naudu?
e) kā rāda pieredze, Latvijas jaunajiem spēlētājiem bieži vien ir problēma galvā, nevis muskuļos un ar citām fiziskām dotībām.

Nu un tad saliekot to visu kopā ir saprotams, ka šādam kvotu piedāvājumam nav nekāda sakara ar kaut kādu spēlētāju audzināšanu kaut vai tāpēc, ka reālam talantam jau tagad ir iespēja sevi pierādīt lielajos klubos, bet traucē, kā rāda dažu mūsu "stāru" piemēri, problēmas ar apņēmību, mērķtiecību un citām svarīgām īsta meistara īpašībām, kuras neiepotēs nekādas kvotas. Bez tam, kā atzīst pieteikuma autori, mums te neviens nav "uzražots", tad kā startēt eirokausos? Jau tagad ir dzirdēts, ka mūsu izlases līmeņa bāleliņi Latvijas klubiem prasa lielāku naudu nekā tiem maksā ārzemēs tikai tāpēc, ka baumo par tām kvotām vai tāpēc, ka tie nemaz nevēlas Latvijā spēlēt. Un vēl - kā tur ir ar to ES darbspēka brīvo kustību? Vai tad LBS var likt šādu ierobežojumu ES pilsoņiem? Tā vietā, lai domātu par kvotām, es šiem censoņiem ieteiktu kopā ar LBS izstrādāt jauno spēlētāju psiholoģiskās sagatavošanas kursu un īstenot to dzīvē, nevis likt mākslīgas barjeras un traucēt saimniecības attīstību.

     [+] [-]

, 2008-07-09 10:55, pirms 16 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Īstenībā ļoti prātīgs viedoklis. Pie tam vajadzētu beidzot izsvītrot to punktu, ka lietuvieši pie mums neietilpst leģionāros. Kā leģionārus jāskaita visus - gan USA pilsoņus, gan lietuviešus, gan citus.
Principā LBL sacensībās varētu pietikt arī ar 2 leģionāriem, tā kā patreizējais variants, piedāvāt 4 basketbolistu kvotu, ir pat zināmā mērā kompromiss, pretīmnākšana tiem klubiem, kas jau saslēguši kontraktus ar viesspēlētājiem.

Pēc ES likumiem, Latvija nevar pateikt, ka lietuvietis ir leģionārs, jo tad var sākt mūs cākarēt

  +2 [+] [-]

, 2008-07-09 10:55, pirms 16 gadiem
LBL iet veco ceļu:
- klubu viedoklis nav svarīgs ne LBS valdei, ne ģenerālsekretāram Jaunupam
- klubu viedoklis nekur netiek izklāstīts
- visas svarīgās lietas joprojām tiek apspriestas "koridoros"

  +1 [+] [-]

, 2008-07-09 10:56, pirms 16 gadiem
ko nozīmē 4 gadu laikā nav neviens jauns spēlētājs kas pa muļķībām, viens Dairis Betrāns, Ernests Kalve, Rolands Freimanis, Jānis Strēlnieks, Akselis Vairogs u.c. vesela kaudze no VEF utt

  +2 [+] [-]

, 2008-07-09 10:56, pirms 16 gadiem
Tad varam aizmirst uz tuvākajiem gadiem par sasniegumiem BBL vai eirokausos, jo diez vai te brauks kāds spēlētājs, kas dažās spēlēs varēs piedalīties un dažās nevarēs (sakarā ar kvotām). To spilgti redzam TTT komandā, kur tiek slēgti līgumi uz dažiem mēnešiem, un LSBL finālā jau vairs spēlē tikai blāva ēna no komandas, kas uzsāka sezonu.
Īstenībā pats LBS šo putru ir ievārījis laicīgi nepaziņojot lēmumu, kas viņiem liedza pieņemt lēmumu jau tūlīt pēc iepriekšējās sezonas noslēguma, tagad klubi nevar sākt komplektēties, nevar runāt ar sponsoriem utt!
Ja kāds grib audzināt jaunos spēlētājus, lai uztaisa vēl vienu izlasi ar jauniem perspektīvajiem (U 20, U 19 vai U 18) un atļauk šādai komandai piedalīties LBL turnīrā!
Tāpat neatbildēts jautājums ir - kas mazajiem klubiem traucē audzināt jaunos latviešu spēlētājus (konkurence pārāk nevienlīdzīga?), ja pieņems kvotas tāpat viņi nebūs konkurētspējīgi ar lielajiem klubiem, jo visi labākie latviešu spēlētāji spēlēs vai nu Rīgā vai Ventspilī (ja vien viņiem būs laba komanda)!
Tas viss izskatās pēc kaut kādas shēmas, tikai pagaidām nav saprotams kam tas būs izdevīgi!

  +3 [+] [-]

, 2008-07-09 10:57, pirms 16 gadiem
stulbi!!!! neko nevaig mainiit!!!! beidzot pie mums ir paraadiijies kautcik normāls līmenis!!! un ja pazemināsies līmenis tad arī vietējie dosies prom, kaa jau tas bij pirms paaris gadiem ka puse izlases speeleeja polijaa!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-07-09 11:01, pirms 16 gadiem
Vanniken >> Kaada tolka, ka jaunie censhas, lai tiktu tajaa lielajaa klubaa, ka tur vini tiek pzudinaati? Tā vietaa, lai vini speeleetu, jaunie dabuu seedeet uz solina, kameer uz laukuma speelee kkaadi vidusmeera legionaari tapeec ir tikai apsveicami ka tiktu samazinaatas legionaaru kvotas(protams sameeriigi). 4 legionaari buutu optimaali, jo tad klubi buutu ieintereseeti panemt patieshaam speeciigus speeleetaajus, nevis kkaadus 7 vai 8 vidusmeera legionaarus.

  -1 [+] [-]

, 2008-07-09 11:03, pirms 16 gadiem
Krisons_is_back rakstīja: Četru leģionāru limits šķiet saprātīgs. Mazāk gan nevajadzētu, jo tas kaitētu
vadošo klubu (Barons, ASK) turpmākai izaugsmei.

Kas taa par izaugsmi legjonari nekadiigi neveicina kluba izaugsmi tikai atnrm speles laiku piem. Bertanam,Kalvem kas taa par izaugsmi........

     [+] [-]

, 2008-07-09 11:07, pirms 16 gadiem
manuprāt ļoti atblastāmi, tāpat nekādu dižo sasniegumu ar visiem amerikas visspēlētājiem mums nav (ok, Barons šogad FIBA kausu vinēja, bet nu, šķiet, ka tur jav arī nemaz tik daudz viespēlētāji spēlēt nevarēja), tad kādēļ naaudzināt labāk savus spēlētājus un maksāt viņiem? tad arī visspēlētaji tiks ņemti augstākas kvalitātes (cerams), kas atkal mūsējiem dotu veselīgu konkurenci. katrā ziņā skaidrs ir viens - bez augsta līmeņa vietējiem spēlētajiem par eirolīgu nav pat vērts sapņot

  +1 [+] [-]

, 2008-07-09 11:10, pirms 16 gadiem
Piekrītu, ka kaut kādas kvotas ir nepieciešamas. Varētu kaut vai ko līdzīgu kā Krievijā, kad laukumā vienlaicīgi nedrīkst būt vairāk par 3 leģionāriem. Jo citādi vadošie klubi labāk spiež uz otrās šķiras leģionāriem nekā laiž jaunos laukumā (nav brīnums, ka džekiem arī nedaudz motivācija zūd, ja neredz iespējas).

  +3 [+] [-]

, 2008-07-09 11:11, pirms 16 gadiem
ALKO, kurš konkrēti ir pazudināts? Kas traucē jaunam fruktam kļūt par Šķēli vai Bērziņu, ja runājam par Baronu, vai Valteru, ja runājam par ASK? Ja viņš nevar, kāpēc uzspiest Baronam vai ASK pirkt vidusmēra vietējo spēlētaju, iedragājot spēles kvalitāti tikai tāpēc, ka Valdis Valters vai kāds cits to vēlas? Un kur ir garantija, ka tas vidusmēra vietējais čalis progresēs? Kā jau es minēju, tās kvotas realitātē panāk to, ka vietējie uzsit sev pilnīgi nepamatoti cenu, tāpēc ka piedāvājums ir, kā jau es teicu, ierobežots.

Un tici man, neviens no vietējiem klubiem apzināti neskrien pēc tiem vidusmēra leģionāriem, tikai realitāte ir tāda, ka starpība finansiālā izteiksmē starp zvaigzni un vidusmēra spēlētāju ir mērāma kārtās, un nevienam no Latvijas klubiem nav budžets 10 miljoni eiro, lai varētu to atļauties. Klāt vēl nāk tas, ka tie labākie no vidusmēra leģionāriem nemaz tik ļoti nealkst spēlēt ne BBL, ne LBL, un pat ja mūsu komandas spēlē eirokausos, viņi bieži vien izvēlas rietumeiropas komandas tikai tāpēc, ka tās pazīst labāk nekā mūs. Nolaidies taču uz zemes.

     [+] [-]

, 2008-07-09 11:12, pirms 16 gadiem
vanniken rakstīja: Un tagad padomāsim:
a) katram no lielajiem klubiem ir farmklubs, pie kam, cik man zināms, ir arī vairākas jaunatnes komandas, kurās spēlē tikai vietējie spēlētāji, kas saprot, ka progresējot viņiem ir liela iespēja tikt lielajā klubā,
b) lielajiem klubiem, kas atkarīgi no sponsoru naudas un tādējādi arī noteikta rezultāta, ir svarīgi labi nostartēt dažādos turnīros, arī, tā teikt, nest Latvijas vārdu pasaulē, labi startējot eirokausos,
c) viens no ekonomikas likumiem nosaka, ka pie ierobežota piedāvājuma un liela pieprasījuma, aug "preces" cena, pie kam - neatkarīgi no tās kvalitātes,
d) kad cilvēks zina, ka viņam daudz maksās tikai tāpēc, ka viņš ir nedaudz labāks par citiem un viņu aizsargā noteikti nosacījumi, kāda viņam ir motivācija reāli atstrādāt to, par ko viņam maksā lielo naudu?
e) kā rāda pieredze, Latvijas jaunajiem spēlētājiem bieži vien ir problēma galvā, nevis muskuļos un ar citām fiziskām dotībām.

Nu un tad saliekot to visu kopā ir saprotams, ka šādam kvotu piedāvājumam nav nekāda sakara ar kaut kādu spēlētāju audzināšanu kaut vai tāpēc, ka reālam talantam jau tagad ir iespēja sevi pierādīt lielajos klubos, bet traucē, kā rāda dažu mūsu "stāru" piemēri, problēmas ar apņēmību, mērķtiecību un citām svarīgām īsta meistara īpašībām, kuras neiepotēs nekādas kvotas. Bez tam, kā atzīst pieteikuma autori, mums te neviens nav "uzražots", tad kā startēt eirokausos? Jau tagad ir dzirdēts, ka mūsu izlases līmeņa bāleliņi Latvijas klubiem prasa lielāku naudu nekā tiem maksā ārzemēs tikai tāpēc, ka baumo par tām kvotām vai tāpēc, ka tie nemaz nevēlas Latvijā spēlēt. Un vēl - kā tur ir ar to ES darbspēka brīvo kustību? Vai tad LBS var likt šādu ierobežojumu ES pilsoņiem? Tā vietā, lai domātu par kvotām, es šiem censoņiem ieteiktu kopā ar LBS izstrādāt jauno spēlētāju psiholoģiskās sagatavošanas kursu un īstenot to dzīvē, nevis likt mākslīgas barjeras un traucēt saimniecības attīstību.


Lasu tavu komentāru...sakarīgs! Bet traucē tā reklāma ECSTASY...vai tiešām šī reklāma te ir vajadzīga????

  +2 [+] [-]

, 2008-07-09 11:12, pirms 16 gadiem
nu baac-agraak tacc bija klubos 2 neeggei un gatavs klubs kas ciinaas pa ccempiona titulu. tagad ar labiem legionariem vien nepietk0vaig ari labus vietejos.
patiesiibaa ja ssie kungi domaatu liidz tam, ko vinji ierosina, tad praatiigaakais risinaajums buutu noteikt, ka lbl speelee vienlaiciigi uz laukuma nevar atrasties vairaak kaa 3 legionaari un uz speeli nevar buut pieteikti vairaak kaa 6 legionaari. tas neierobezotu musu labako klubu iespejas bbl un eirokausa, tani pasa laika spiest pa pasmaju speletaju attistisanu lbl speles. vilks paedis un kaza dziva ta teikt. ceru ka lbs pietiks saprata!

  -2 [+] [-]

, 2008-07-09 11:12, pirms 16 gadiem
Rony#17 rakstīja: Kas taa par izaugsmi legjonari nekadiigi neveicina kluba izaugsmi tikai atnrm speles laiku piem. Bertanam,Kalvem kas taa par izaugsmi........

tieši tā. Bertāns jav parādīja,ka var normāli spēlēt, ok, varbūt ar' nebija viņš labāks par citiem, bet uz soliņa sēžot par tādu nekļūt vēl ne tik. Kalve, lai arī B izlases sastāvā (kas zin, varbūt arī A izlases) pierādīja, ka normāli var spēlēt, bet klubā viņam priekšā bija amerikāņi, slovēnis un vēl nez kas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-07-09 11:19, pirms 16 gadiem
Tuciz rakstīja: tieši tā. Bertāns jav parādīja,ka var normāli spēlēt, ok, varbūt ar' nebija viņš labāks par citiem, bet uz soliņa sēžot par tādu nekļūt vēl ne tik. Kalve, lai arī B izlases sastāvā (kas zin, varbūt arī A izlases) pierādīja, ka normāli var spēlēt, bet klubā viņam priekšā bija amerikāņi, slovēnis un vēl nez kas...

kalvem tocc priekshaa bija sloveenis! buutu pasekojis liidz ask saprstu, ka kalve vislaik mciijaas ar savainojumiem... tiliidz atlaba, butauts uzlaida laukumaa un atkal ccau....

  +2 [+] [-]

, 2008-07-09 11:20, pirms 16 gadiem
Kas no šāda lēmuma būs ieguvēji? Kāpēc beidzot, kad ir intriga un daudz/maz rožaina nākotne klubu sistēmā viss ir jāsabojā? Valdis Valters laikam atkal sapņo par Latvijas čempionāta titulu ar savām jauniešu komandām...

Lielie klubi vienkārši tiks mākslīgi pavilkti uz leju. Nav mums konkurētspējīgu vietējo spēlētāju tik daudz lai varētu ieviest šādu prasību. ULEB kausa top komandu līmenī spēlē vien +/- 8 latviešu spēlētāji un tie paši jau ir sadalīti pa Latvijas komandām vai spēlē ārzemēs un pat par lielāku algu nevēlēsies atgriezties šeit. Eirolīgas prasībām atbilst manuprāt tikai A.Biedriņš un Štelmahers.
Un neticu, ka no šādas prasības celsies vietējo letiņu spēlētājprasme, drīzāk vairāki vidēja līmeņa spēlētaji iegūs praktiski neaizskaramo statusu un lielāku algu, kas diez vai rosinās viņu motivāciju progresēt.
Un, ja kas šāda prasība neatbilst ES likumdošanai par brīvu darbaspēku kustību ES dalībvalstīs, jācer, kāda ieinteresētā persona iesūdzēs LBS ES tiesā, ja šāda prasību tiks pieņemta.

  +2 [+] [-]

, 2008-07-09 11:23, pirms 16 gadiem
Tuciz, ko nozīmē "normāli spēlē"? Salīdzinot ar ko normāli spēlē? Noliks viņu pret horvātiem, spāņiem un krieviem, tad arī redzēsim, vai normāli spēlē. Vai tiešām tev šķiet, ka treneri apzināti "marinē" vietējos, lai tie nespēlē un komandai ietu sliktāk? Vai tiešām klubu īpašnieki meklē leģionārus leģionāru pēc, pat ja tiem jau būtu komandā 3 vietējie "šķēles" vai "valteri"? Ne jau kaut kādas kvotas te kaut ko izmainīs! Vai tad Liepājā, Valmierā vai Gulbenē bija maz vietējo? Un ko šīs komandas varēja izdarīt pret lielajiem? Ar atsevišķiem izņēmumiem - neko! Lūk arī labākais pierādījums, ka kvotas te neko nemainīs! Un kā jau agrāk kāds no lielo klubu pārstāvjiem izteicās Sporta Avīzē, diemžēl paši vietējie čaļi grib braukt prom un nemaz neskatās uz vietējiem klubiem, jo ir kaut kāda mistiska apziņa, ka tur būs labāk. Nevajag LBSam te nodarboties ar padomiskas sistēmas ieviešanu.

  +1 [+] [-]

, 2008-07-09 11:23, pirms 16 gadiem
Tieši LBL šis ierobežojums derētu!!! BBL un citur lai spelē vairāk!!!
bet nu ASK sastāvā šā ka ta piemēram ir bertāns un kalve, kuri spēlēs un ir izlases nakotne, bet nu citos klubos! Tomer 3 leģionāri LBLā būtu ok!!! Un vel jau leiši un esti neskaitās leģionāri!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-07-09 11:25, pirms 16 gadiem
Zhigalo rakstīja: protams VV projekts kartejais

tik neaizmirsti, ka šobrīd izlase bez VV kārtējiem projektiem, visticamāk, par EČ varētu nesapņot negribu nevienu aizstāvēt, bet kkā jav tā situācija ir jārisina un pazīstot mūsu valdes savienības un visas citas vadības organizācijas, kkā jav jābaksta viņas ir, savād nekas nenotiks...

     [+] [-]

, 2008-07-09 11:26, pirms 16 gadiem
hmm, no vienas puses šis aicinājums ir atbalstāms gan no izlases viedokļa, gan no patriotisma, bet no otras puses ne jau aiz laba prāta klubi ņem tos ārzemniekus. Reāli nau jau to kvalitatīvo latviešu spēlētāju tik daudz un vēl kādus gadus 4 nebūs (kamēr bronzas puikas nepieaugs).
Jā jaunie vēl nevar izkonkurēt ārzemniekus, bet toties viņi var ar viņiem kopā trenēties. Un runājot par to ka jaunie nespēj iekļūt Latvijas TOP klubos, tad varbūt tas nemaz nav tik slikti, tieši tādā ziņā, ka tajā lielajā klubā viņš vēl zaļš būdams var arī neizturēt pārbaudījumu ar naudu un slavu.

Varētu ieviest kaut kāda veida kompromisu. 4 leģionāri, manuprāt arī ir daudz, bet lielajiem klubiem tas tā varētu nešķist. Tomēr vairāk par 4 leģionāriem gan nedrīkstētu pieļaut.

Un vēl viena lieta, ko mēs uzskatam par leģionāru? Arī ES pilsoņus un Baltijas valstu pilsoņus?
Ko paredz Bosmana lieta?
Un vai starp Baltijas valstu basketbola savienībām ir kāds noslēgts līgums, kurā tiek paredzēts, ka Baltijas valstu pilsoņi nav uzskatāmi par ārzemniekiem, ja tie spēlē, kādā no Baltijas valstu basketbola līgām? (Ar to es nedomāju mājniekus)

     [+] [-]

, 2008-07-09 11:27, pirms 16 gadiem
mahinacijs rakstīja: man piemeeram ASK riiga pagaajushosezon ljoti nepatika, tikai taapeec, ka bija pilns ar viesspeeleetaajiem.. mazhutis, pavichs, bramlets, miledzs, sanderss, broilss.. es nesaku, ka vajag reaali pastiprinaat poziicijas, kuras latvijaa mees nevareetu atrast.. nu bet mazhutis - kapeec vinja vietaa nevareetu speeleet piem. streelnieks.. un shitaa probleema ir veel daudziem klubiem. vai tad kad gabnraanu ventspils panjeema pie sevis, vinjsh speeleeja tik ljoti sliktaak par mazajiem neegjeriishiem? tieshi otraadi..



daļēji jā, leģionari klubos daudz, bet ASK sazonas vidū ņemot šos abus (mažutis, pavičs) nebija citi ko ņemt, īpaši no LV! Un strēlnieks nemaz nebija ASK un vins ne tuvu nav Mažuta līmenī, kurš ir daaudz pieredzējušāks un vēl ar leišu vīnītāju garu! Strēlniekam vel jāaug!
Bet Bertāns!!! Super kā spēlēja ASK rindās! Nākošsezon ari Kalvem būs normāla sezona, jo ar veselību beidzot viss ok!

     [+] [-]

, 2008-07-09 11:37, pirms 16 gadiem
sarežģīts jautājums. bet izšķirs vienkārši ambīciju cīņas. teorētiski protams gribās, lai vairāk spēlētu, augtu un attīstītos savējie. negribās, ka kautkādi pašvaki leģionāri atrbrauc un slinki atspēlē. domāju pret tiešām labiem leģionāriem nevienam nav iebildumu. bet negribu arī, ka spēlētu kautkādi mākslīgi audzēti vietējie salāti, diemžēl Latvijas basī pilns ar tādiem iedomīgiem jaunatnes stāriem. lai spēlē otrajā divīzijā un pierāda sevi. domāju, ka reāli labi džeki tiek pie spēlēšanas un izsitās jebkurā gadījumā.

šiem mazie klubi paši laikam īsti nedomā - ja būs ierobežojumi, tad kur lielie klubi ņems vietējos? tieši tā - izpirks visus labākos no mazajiem. un kas ir primārais sistēmā? klubi vai LBS?

tā ka par saprātīgu kvotu būtu jādomā, arī Eiropā liekas uz to iet. bet nejau neilgi pirms sezonas sākuma.

ka tik klubi neizdara izvēli. portams LBL tituls ir svarīgs, tomēr BBL un Eirokausu spēles, tirgus ir svarīgākas un interesantākas.

     [+] [-]

, 2008-07-09 11:37, pirms 16 gadiem
Vienkaarshi ne Valtera lolojums, ne Zemgale, ne Gulbene, ne Liepaaja nespeej konkureet ar "naudiigaakajiem" klubiem.
Arguments, ka ciesh izlases konkureetspeeja, ir demogogjisks:
1. Vai VEF 70-80-°jos gados izciiniija kaut vienu PSRS blekji ar vieteejiem speeleetaajiem?
2. Vai tajos laikos kad legjionaari bija uz vienas rokas pirkstiem Latvijaa, muusu gjeneraalis ar "zelta jaunatni" tika uz soliito olimpiaadi?
3. Vai Krievijai trauceeja izciiniit zeltu Eiropas chempionaataa viesspeeleetaaju paarpilniiba vieteejaa chempionaataa?
4. Vai Lietuvas Rytas un Zhalgiris speeleejoshie viesspeeleetaaji traucee Lietuvai regulaari buut visu sacensiibu favoriitiem?
5. Kas trauceeja Latvijas speeleetaajiem speeleet vadoshajos Eiropas klubos? Vieteejie? citi legjioanaari?
Atbilde - gan tie, gan tie, kas rezultaataa dod meistariibas truukumu......
6. Kapeec Lietuvai ir Macijausks,Shishkausks,Ilgausks,Jasikavichus,Lavrinovichi,Songaila, Kleiza, bet mums tikai Biedrinjsh un Shtelmahers?
Atbilde: Kameer muuseejie netreneesies taa, ka zils gar aciim, kameer atradiisie Essential vairaak, nekaa sporta zaalee, tikameer arii buusim vidusliimenja komanda, kurai buus probleemas apspeeleet Portugaali, kuras sastaavaa buus treshaa eshelona aarzemju klubos speeleejoshie
Mazliet paarspiileeti, skarbi, bet tendence.....
Ja vieteejie nevar izkonkureet 2-aas, ja ne 3-aas shkjirasshkjiras viesspeeleetaajus, tad nafig taadiem memljakiem kaut kaadu veel algu maksaat!!!

     [+] [-]

, 2008-07-09 11:38, pirms 16 gadiem
vanniken rakstīja: Tuciz, ko nozīmē "normāli spēlē"? Salīdzinot ar ko normāli spēlē? Noliks viņu pret horvātiem, spāņiem un krieviem, tad arī redzēsim, vai normāli spēlē. Vai tiešām tev šķiet, ka treneri apzināti "marinē" vietējos, lai tie nespēlē un komandai ietu sliktāk? Vai tiešām klubu īpašnieki meklē leģionārus leģionāru pēc, pat ja tiem jau būtu komandā 3 vietējie "šķēles" vai "valteri"? Ne jau kaut kādas kvotas te kaut ko izmainīs! Vai tad Liepājā, Valmierā vai Gulbenē bija maz vietējo? Un ko šīs komandas varēja izdarīt pret lielajiem? Ar atsevišķiem izņēmumiem - neko! Lūk arī labākais pierādījums, ka kvotas te neko nemainīs! Un kā jau agrāk kāds no lielo klubu pārstāvjiem izteicās Sporta Avīzē, diemžēl paši vietējie čaļi grib braukt prom un nemaz neskatās uz vietējiem klubiem, jo ir kaut kāda mistiska apziņa, ka tur būs labāk. Nevajag LBSam te nodarboties ar padomiskas sistēmas ieviešanu.

nu ok, liekam pret horvātiem, krieviem un spāņiem leģionārus, bet kas tad izlasē pret viņiem stāsies? mūsu pašu bāleliņi, kuri klubā sēdeja uz sloiņa kgan krievi jav tagad ir sākuši amerikāņus naturalizēt un re, ka ir rezultāts, mož mums arī ir tā jādara... un, protams, nav šai problēmai risinājums pieņemt kkādu krasu lēmumu un visu uzreiz mainīt, bet pamzām jav kkas jādara ir, jo nekas jav uz labo pusi pats no sevis nenotiks...

     [+] [-]

, 2008-07-09 11:38, pirms 16 gadiem
Pareizi! Lai nav kā ASK pilns ar visādiem leišiem, melņiem un citiem dīvaiņiem, bet mūsējie silda soliņu.
1 2 61 komentārs