Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Latvijas kadetes spēkosies ar Portugāli

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Latvijas kadetes spēkosies ar Portugāli
Anna Ozoliņa
Foto: fibaeurope.com

Igaunijā turpinās Eiropas U-16 meiteņu čempionāts B divīzijā. Šodien Latvijas kadetes plkst. 15:45 spēlē par 5.-8. vietu tiksies ar Portugāles vienaudzēm, kuras bija tuvu iekļūšanai pusfinālā.

Turnīrs Igaunijā nav izvērties tik veiksmīgs, kā cerēts. Labi iesāktais čempionāts līdz galam veiksmīgs nebija. Sākumā tika izcīnītas trīs graujošas uzvaras, taču tad negaidīti ar 71:74 tika zaudēts Rumānijai. Tieši šis zaudējums lielā mērā dzēsa izredzes turpināt cīņu par vietu A divīzijā. Vēlāk tika zaudēts arī Horvātijai un Slovākijai.

Pēc šīm neveiksmēm kļuva skaidrs, ka sapnis par atgriešanos A divīzijā būs jāatliek uz vēl vienu gadu. Cīņa būs jāturpina mazajā pusfinālā par 5.-8. vietu. Šodien pretī stāsies Portugāle, kas čempionātu kopumā aizvada veiksmīgi, taču tikt pusfinālā neizdevās sliktākas punktu attiecības dēļ. Portugālietes zaudēja tikai vienu reizi (55:72 pret Nīderlandi), pie tam tas notika jau pirmajā čempionāta spēlē.

Šodienas pretinieces diezgan neveiksmīgi darbojušās uzbrukumā, tādēļ jācenšas to izmantot. Mūsu līdere uzbrukumā joprojām ir Sabīne Dukāte, uz kuru arī visvairāk tiek cerēts šodien. Lai arī galveno uzdevumu mūsu kadetes nav izpildījušas, čempionāts jācenšas noslēgt uz pozitīvas nots.

Pusfināli

Horvātija - Dānija
Slovākija - Nīderlande

Cīņa par 5.-8. vietu

Rumānija - Bosnija un Hercegovina
Latvija - Portugāle

Izmantotie resursi:
fibaeurope-u16women.com