Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

NBA klubi par nevakcinēto spēlētāju mājsēdi nesaņems nodokļu atvieglojumus

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

NBA klubi par nevakcinēto spēlētāju mājsēdi nesaņems nodokļu atvieglojumus
Kevins Durents un Kairijs Ērvings. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) kopā ar Spēlētāju asociāciju vienojās, ka tās līgas komandas, kuru rindās būs pret Covid-19 nevakcinēti spēlētāji nesaņems progresīvā nodokļa atvieglojumus.

NBA šosezon piekops līdzīgu praksi kā aizvadītajā sezonā, kad par kāda ar Covid-19 saslimuša basketbolista spēļu izlaišanu klubs nodokļu atvieglojumus nesaņēma. Jau vakardien ziņojām, ka nevakcinējušies spēlētāji par katru izlaisto spēli vietējo varas iestāžu noteikto Covid-19 noteikumu dēļ zaudēs 1/91.6 daļu no atalgojuma. Šāda kārtība atteiksies gan uz pirmssezonas pārbaudes spēlēm, regulārās sezonas spēlēm un izslēgšanas mačiem.

NBA vakcinācija pret Covid-19 nav noteikta kā obligāta, tāda tā ir pasludināta Ņujorkā un Sanfrancisko arī, lai piedalītos basketbola spēlēs profesionāliem sportistiem. Tie spēlētāji, kuri nav vakcinējušies, mājas spēlēs piedalīties nevar. Tas visvairāk skar trīs NBA komandas - Ņujorkas ''Knicks'', Bruklinas ''Nets'' un Goldensteitas ''Warriors''.

Izmantotie resursi:
https://nba.nbcsports.com/2021/10/0...