Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

NBA apskatnieks paredz, ka "Celtics" Porziņģi aizstās ar plašāku spēlētāju loku

Andris Liepa
Andris Liepa

NBA apskatnieks paredz, ka "Celtics" Porziņģi aizstās ar plašāku spēlētāju loku
Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubam Bostonas “Celtics” gaidāmās sezonas pirmajos mēnešos būs jāiztiek bez Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa palīdzības. NBA apskatnieks Robs Grīnijs uzskata, ka lielāku lomu nopelnījis būs tieši Nīmais Kveta.

Porziņģis aizvadītās sezonas izslēgšanas NBA finālsērijas otrajā mačā iedzīvojās retā kājas savainojumā, kura dēļ laukumā spēja atgriezties fināla piektajā mačā, kad Bostonas vienība izcīnīja NBA čempionu titulu. Pēcāk latviešu basketbolists pārcieta operāciju, kuras dēļ viņa atgriešanās laukumā tiek prognozēta šā kalendārā gada pašā izskaņā.

Tuvojoties NBA sezonai arvien aktuālāks kļūst jautājums par Porziņģa iespējamiem aizstājējiem “Celtics” sākumsastāvā. Protams, priekšroka, visticamāk, tiks dota Elam Horfordam, kurš “Celtics” sākumsastāva centra lomu pildīja arī aizvadītajās izslēgšanas spēlēs. Tomēr jāatceras, ka arī viņš ir jau 38 gadus vecs un regulārās sezonas laikā nereti spēles izlaiž atpūtas nolūkos.

Grīnijs uzskata, ka gaidāmajā sezonā savu vērtību turpinās apliecināt Lūks Kornets, kurš uzsāks jau savas karjeras astoto NBA sezonu. Tomēr, viņaprāt, nedrīkst aizmirst arī par Ksavjēru Tilmenu un jau pieminēto Kvetu.

“Tilmens un Kornets izslēgšanas spēlēs sevi labi apliecināja. Viņi tiks pie lielākās daļas minūšu, kad Horfords dosies atpūtā. Tomēr Kveta konstanti izmantoja savas minūtes. Viņš komandai sniedz enerģiju, aizsardzību groza tuvumā, kā arī spēju cīnīties par atlēkušajām bumbām uzbrukumā. Tāpat viņš arī veido lieliskus blokus un ir meistarīgs piespēlētājs,” Kvetu slavēja “CBS Sports” un “Sports Illustrated” apskatnieks.

Tāpat Grīnijs neizslēdz iespēju, ka “Celtics”, vismaz Porziņģa prombūtnē, varētu pievērsties spēlei ar diviem garā gala spēlētājiem.

“Pagājušajā sezonā Kveta “uzplauka”, spēlējot blakus Horfordam. Tas liek domāt, ka mēs nākamsezon brīžiem redzēsim Kvetu spēlējam kopā arī ar Tilmenu,” uzskata apskatnieks.

Grīnijs ir pārliecināts, ka Kvetam ir potenciāls nākotnē kļūt par sākumsastāva kalibra spēlētāju.

25 gadus vecais un 213 centimetrus garais portugālis aizvadītajā sezonā laukumā devās 28 mačos, vidēji atzīmējoties ar 5,5 punktiem un 4,4 atlēkušajām bumbām, kā arī 0,8 bloķētiem metieniem.

“Celtics” NBA regulāro sezonu sāks 22. oktobrī, savā laukumā uzņemot Ņujorkas “Knicks”.

Izmantotie resursi:
https://www.si.com/nba/celtics/top-...

Slēpts komentārs: Rinn

  +2 [+] [-]

, 2024-09-04 18:45, pirms 2 nedēļām
Atbilde virsrakstam - tāpat kā iepriekšējā sezonas garumā.

  -2 [+] [-]

, 2024-09-04 19:16, pirms 2 nedēļām
RahX rakstīja: Atbilde virsrakstam - tāpat kā iepriekšējā sezonas garumā.
Als nepaliek jaunāks

  -3 [+] [-]

, 2024-09-04 19:45, pirms 2 nedēļām
kāda tam nozīme ! būtu labāk jaunā 2k apskatu ielicis !

  +3 [+] [-]

, 2024-09-04 23:21, pirms 2 nedēļām
Ar KP pret Bostonu nebija nevienam īpašu argumentu.
Bez KP jau vaira tik pārliecinoša tā spēle nebija.
Līdz ar to būa grūtāk šosezon.

  -1 [+] [-]

, 2024-09-04 23:54, pirms 2 nedēļām
vienigais_anonims rakstīja: Als nepaliek jaunāks
Tadā vecumā , tāda auguma un svara spēlētājiem regresss notiek ļoti strauji ! I r viens mirklis kad viņi burtiski sagrūst pusgada laikā un paliek tikai ēna no bijušā varenuma ... Jācer ka ar Alēnu tas nenotiks šogad

  +1 [+] [-]

, 2024-09-05 06:49, pirms 2 nedēļām
Shed rakstīja: Ar KP pret Bostonu nebija nevienam īpašu argumentu.
Bez KP jau vaira tik pārliecinoša tā spēle nebija.
Līdz ar to būa grūtāk šosezon.
Bostonas sastāvs tāpat nodrošina visai lielu kruīza režīmu regulāras sezonas daļā. Austrumu top3 ar vai bez KP

     [+] [-]

, 2024-09-05 08:42, pirms 2 nedēļām
Domāju, ka visam BOS sākumsastāvam vajadzētu sākt spēlēt tikai decembrī. Kārtīgi jāatpūšās pēc tik nopietnas sezonas, ja viņi grib izturēt līdz šī gada finālam. Sezonas sākums ir pilnīgi mazsvarīgs. Lai spēlē otrais sastāvs. Tam pašam vecajam Horfordam vajadzētu spēlēt ļoti maz reg. sezonas laikā.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-05 10:59, pirms 2 nedēļām
Uzvraētāji sastāvu nemaina
Bet tas būtu diezgan loģisks lēmums, bet ar KP tā bija cita Bostona, cita aizsardzība soda laukumā, citas pretinieku problēmas. bet jā, KP un arī Holidejs varētu būt tie, kas sezonu nepabeidz Bostonā

  +1 [+] [-]

, 2024-09-05 11:00, pirms 2 nedēļām
Robis rakstīja: Bostonas sastāvs tāpat nodrošina visai lielu kruīza režīmu regulāras sezonas daļā. Austrumu top3 ar vai bez KP
KP bija galvenais faktors, kapēc Bostona ar veselu pamatsastāvu varēja brīvi iestūrēt Play-off. Bez KP 80 spēles aizvadīt ir pilnīgi cits stāsts, protams, play-off netik nu būtu baigi jāpacenšas,

  +1 [+] [-]

, 2024-09-05 11:13, pirms 2 nedēļām
Subjektīvais rakstīja: Uzvraētāji sastāvu nemaina
Bet tas būtu diezgan loģisks lēmums, bet ar KP tā bija cita Bostona, cita aizsardzība soda laukumā, citas pretinieku problēmas. bet jā, KP un arī Holidejs varētu būt tie, kas sezonu nepabeidz Bostonā
Šeit jau raksts ir par to kā aizpildīt KP iztrūkumu, kamēr atveseļojas no operācijas, nevis kaut kādas intrigas par iespējamām maiņām.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-05 13:01, pirms 2 nedēļām
F1ksais rakstīja: Šeit jau raksts ir par to kā aizpildīt KP iztrūkumu, kamēr atveseļojas no operācijas, nevis kaut kādas intrigas par iespējamām maiņām.
Virsraksts gan izvēlēts tāds, lai domātu pretējo.

     [+] [-]

, 2024-09-05 13:35, pirms 2 nedēļām
Maneejs rakstīja: Virsraksts gan izvēlēts tāds, lai domātu pretējo.
Pilnīgi piekrītu. Jau paspēju pamatīgi "sastresoties", un nāk cīnīties ar apķērīgajiem autoriem..

     [+] [-]

, 2024-09-05 15:36, pirms 2 nedēļām
Sporta centram vnk nav ko rakstīt par KP un Bostonu, tāpēc top šādi,. pilnīgī BEZJĒDZĪGI RAKSTI, KUR VISS TĀPAT JEBKURAM IR SKAIDRS, KAS SEKO LĪDZI NBA UN BOSTONAI..