Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Fergusons: "Big 12 ikviens centās iekļūt NBA"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Fergusons: "Big 12 ikviens centās iekļūt NBA"
Jeffrey Ferguson trešdien viesojās 84. vidusskolā
Foto: Ansis Starks, Swedbank LJBL

"Mēģinu veikt jaunu ierakstu savā karjerā, cenšos uzvarēt Latvijas čempionātā," basketbola kluba "Barons" centra spēlētāja, kanādieša Džefrija Fergusona (Jeffrey Ferguson) mērķis ir izcīnīt LBL zeltu. Pa vidu spēlēm un treniņiem Kanādas valstsvienības spēlētājs trešdien LJBL Talantu nedēļas ietvaros apmeklēja Rīgas 84. vidusskolu, piedaloties pasākumā "Bērni zīmē basketbolu".

Fergusons augstā līmenī basketbolu spēlē jau desmit gadu. Pēc vidusskolas beigšanas Kanādā viņš pārcēlās uz dienvidos esošo ASV, izvēloties pārstāvēt spēcīgo "Missouri" universitāti. Koledžas karjeras laikā "Missouri" sastāvā centra spēlētājam reti nācās izjust zaudējuma rūgtumu (bilance 60-6), lai gan pretinieki bija spēcīgi.

"Koledžā spēlēju „Big 12” konferencē, kura ir viena no konkurētspējīgākajām NCAA," teica Fergusons. "Ikviens centās nokļūt NBA. Viens no spilgtākajiem mirkļiem bija 2003./2004. gada sezonas spēle pret nākamās „Miami Heat” zvaigznes Dveina Veida pārstāvēto „Marquette” universitāti, kad sagādājām vienu no lielākajām sensācijām koledžu basketbolā. Astoņdesmit procenti no maniem komandas biedriem koledžā ir spēlējuši profesionālās komandās."

Fergusons ieguvis augstāko izglītību biznesa vadībā, pēc profesionāļa gaitu beigām plānojot uzkrātās zināšanas izmantot praksē. Basketbolista karjeras laikā spēlēts ar labāko Kanādas basketbolistu Stīvu Nešu un garāko NBA basketbolistu Jao Minu, unikāli iespaidi gūti Studentu Universiādē Dienvidkorejā, iepazīta groza bumba Ķīnā, Ziemeļamerikā un Eiropā. Basketbols ir veids kā iepazīt un saprast pasauli, uzsvēra spēlētājs.

Basketbolists uzskata, ka visu laiku iespējams pilnveidoties. "Mani basketbolā virza mīlestība pret spēli, katra diena to apliecina. Cenšos būt labākais, cenšos, lai mana komanda būtu viena no labākajām, daru to, kas man jādara, lai būtu labākais."

Šonedēļ spēlētāju apciemo draudzene, "Canadian Airlines" stjuarte. Komentējot Vankūverā gaidāmās Olimpiskās spēles, viņa smaida, jo tuvākajās nedēļās būs jārūpējas par daudzu Kanādas viesu ērtībām. Abi novēl labas sekmes Latvijas hokejistiem un ir pārliecināti par Kanādas uzvaru Olimpiskajā turnīrā.

     [+] [-]

, 2010-02-03 23:55, pirms 14 gadiem
izklausaas sakariigs chalis

  -3 [+] [-]

, 2010-02-04 09:43, pirms 14 gadiem
beigaas izlkausaas ka iet runa pa basketbolu ne hokeju...bet laikam topmeer domaats hokejs