Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Trešo reizi ar Ķīnu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība Rīgas turnīra otrajā dienā sacentīsies ar Ķīnas valstsvienību. Spēles sākums plkst. 18:00 Rīgas arēnā.

Ķīnietes kopā ir jau vairākus mēnešus un pēdējās septiņās spēlēs laukumu atstājušas kā uzvarētājas. Pirmās no ķīniešu rokas krita pasaules čempiones austrālietes ("Opālu" sastāvā spēlēja četras spēlētājas ar Brazīlijas pieredzi). Pārbaudes turnīrā Ķīnā mājinieces uzvarēja visās piecās spēlēs, priekšsacīkstēs un finālā pieveicot Latviju ar divdesmit viena un piecu punktu pārsvaru.

Arī Rīgas turnīru Vidusvalsts pārstāves sāka ar uzvaru, noslēdzošajā desmitminūtē taktiski un fiziski apspēlējot spānietes 83:76. Ķīnas galvenais treneris austrālietis Toms Mahers plaši variēja ar sastāvu, ļāva daudz spēlēt otrā piecinieka basketbolistēm un izmantoja katru sāncenšu taktisko kļūdu. Ķīnas valstsvienības līderes ir ātras un garas centra spēlētājas, īpaši spēlētāja ar piecpadsmito numuru Čena Nana. Vakar viņa spāniešu grozā spēja sabērt 25 punktus, uz kuriem sāncenšu līdere Valdemoro atbildēja ar trīspadsmit.

Ķīna izmanto pārbaudes spēles Eiropā, gatavojoties Pekinas Olimpiskajām spēlēm, kur izvirzīts uzdevums cīnīties par medaļām. Pagaidām ķīnietes ieņem FIBA ranga desmito pozīciju. Toms Mahers vada komandu kopš 2005. gada pavasara un krietni papildinājis komandas taktisko arsenālu, īpaši rūpīgi piestrādājot aizsardzībā. Jāpiebilst, ka ķīnietes šogad gatavojās A un B komandu sastāvā. Rīgā ieradušās labākās.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš šodien iecerējis laukumā laist Ditu Krumbergu, kurai tā būs debija pieaugušo valstsvienības rindās. Vakar laukumā izgāja desmit no divpadsmit turnīram pieteiktajām spēlētājām. Šobrīd vislielākās grūtības ir pirmā numura - saspēles vadītajas - pozīcijā. Zane Eglīte Ķīnā guva smadzeņu satricinājumu, Ilze Ose-Hlebovicka nav labākajā formā, bet Elīna Babkina vēl aizvada tikai pirmās spēles pieaugušo valstsvienībā.

Jāatgādina, ka šodien ir priekšpēdējā iespēja savā laukumā redzēt Latvijas sieviešu basketbola valstsvienību. Pēc Rīgas turnīra līdz 12. septembrim turpināsies gatavošanās Eiropas čempionāta finālturnīram. 7. septembrī bez skatītāju klātbūtnes tiks aizvadīta treniņspēle ar Baltkrieviju, bet no 14. līdz 16. septembrim komanda piedalīsies pārbaudes turnīrā Beļģijā. Eiropas čempionāta finālturnīra pirmā spēle ar Turciju notiks 24. septembrī Itālijas pilsētā Vasto (Abrucco provincē).

Latvijas valstsvienība pārbaudes turnīrā Rīgā
Elīna Babkina, aizsargs, 174
Santa Dreimane, aizsargs, 176
Anete Jēkabsone-Žogota, aizsargs, 176
Ilze Ose-Hlebovicka, aizsargs, 175
Dita Krumberga, uzbrucēja, 181
Gunta Baško, uzbrucēja, 181
Ieva Tāre, uzbrucēja, 185
Liene Jansone, uzbrucēja, 188
Dace Cinīte, uzbrucēja, 190
Ieva Kubliņa, centrs, 193
Aija Brumermane, centrs, 192
Zane Tamane, centrs, 199
Galvenais treneris – Ainars Zvirgzdiņš
Treneri – Ainārs Čukste, Aigars Nerips

Rīgas turnīra kalendārs
1. septembris, sestdiena
16:00 Spānija - Francija
18:00 Latvija - Ķīna

2. septembris, svētdiena
16:00 Francija - Ķīna
18:00 Latvija - Spānija

Izmantotie resursi: www.basket.lv

Foto: Romāns Kokšarovs, „Sporta avīze”

     [+] [-]

, 2007-09-01 14:07, pirms 17 gadiem

revenge

     [+] [-]

, 2007-09-01 14:11, pirms 17 gadiem

ieteikti autoram palabot rakstu visi tie code vēl nav pieejami...

P.S. Raksts kopumā labs

     [+] [-]

, 2007-09-01 14:13, pirms 17 gadiem

Manuprāt gan šodien gan rīt būs LTV7 tiešraide plkst 18.00.

     [+] [-]

, 2007-09-01 14:16, pirms 17 gadiem

Ja tie html kodi būs tuvākajā laikā, tad manis pēc var atstāt

     [+] [-]

, 2007-09-01 14:22, pirms 17 gadiem

Mēs ticam!

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-01 15:05, pirms 17 gadiem

uzvareet var.....tikai bez haotiskas speeles

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-09-01 15:36, pirms 17 gadiem

Vakar spēle sāko ar 2. cet. vidu, kad francūzietes paņēma to spēlei nopietnāk, mūsējās izksatījās pilnīgi bezspēcīgas.. Likās, ka sastāvs baigi labais, rezervistu soliņš, garš, treneri arī labi - nu tik būs! Ja tā reali padomā, pret šādām izlasēm, kur spēlētājas ir daudz atlētiskākas un garākas, mums izredžu gandrīz nav, ja nu vienīgi ar veiksmi (arī metienos) un labi koordinētu zonas aizsadzību!

Pēc vakardzienas spēle: šādu līmeni vēlk tikai Kubliņa, Jēkabsone, Baško, nedaudz Jansone! Ar četrām spēlētājām nekur nevar tik, vajag nu vismaz piekto!

Saspēles vadītājas: Babkina - vēl baidās, situācijas kur viņai vajadzēja saasināt spēli viņa apstājās un beigās tāda driblētāja vien sanāca, Ose - galīgi nav formā (tieši fiziski), nevarēja pat īsti paskriet un līdz ar to viss pārējais, ko vēl- Baško - vispār viņas spēles stils ļoti atgādina Šķēles un arī uzdevumi izskatās ļoti līdzīgi laukumā, viņa to var darīt bet kā jau vīriešu komandas salidzīnājumu, daudz kļūdās.

2. un 3. numuri: Jēkabsone un Baško, protams, bet tālāk? Tālāk šobrīd izskatās, ka nav nekā, Dreimane galīgi nav gatava šādam līmenim, Zīķe, kas ar viņu? Ja būs, tad cerības vēl uz viņu!

4. un 5.'- garās: Liekas, ka ir OK! Kubliņa, Jansone īr līmenī, bet varēja redzēt, ka pret atsperīgajām garajām francūzietēm izcīnīt bumbas viens uz viens ir nereāli. Tamanei - vakardiena vienkārši bija melnā diena un tik slikta viņa, protams, nav, bet vai tad apprecoties un uzspēlējot WNBA tiešām nevar iegūt vairāk pārliecības!? un arī spēku vajag - protams, ka miesas uzbūve viņai tāda, bet nu anyway! Āzace, īstenībā, būtu noderējusi! Brumermane arī spiež tikai uz masu (pēc vakardienas spēles) - situācijā kad mazā pretspēlētāja jau ir "commited" un iet uz metienu, nav vairs jēgas līst apkašā un mēģināt patraucēt metienu vai dabūt uzbrukuma piezīmi, (tā var tikai piezīmi dabūt un patraucēts īsti nebūs),bet ir jālec un jābloķē!!

Un kas tā vakar bija par lietu, ka tikko sāka segt presingu tā uzreiz dod bumbu Tamanei, Kubliņai un citām garajām spēlētājām pie centra līnijas! Ko viņas ar to bumbu tur darīs!? Mazajām ir jāspēj pārvarēt presingu pašām! Un arī ilgu laiku garās maisījās ap centra un trīspunktu līniju ar bumbu rokās- radot lielu iespēju to zaudēt! Protams, frcūzietes labi presingoja pārējās spēlētājas, bet nu vienalga! Tāpēc vajag ātru saspēles vadītāju (kā mazais Valters, piemēram), kas var salauzt presingu - likās, ka Babkina tāda varētu būt, bet padaidām baidās Ceru, ka nebiju pārāk kritisks, esmu atbalstījis sieviešu izlasi vienmēr un turpināšu to darīt, protams!

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2007-09-01 15:50, pirms 17 gadiem

Ar taadu speeli uzbrukumaa kaa vakar nevinnes.

  -1 [+] [-]

, 2007-09-01 16:13, pirms 17 gadiem

sakapasim b.ļe

     [+] [-]

, 2007-09-01 16:52, pirms 17 gadiem

Par Tāri piemirsu! Protams, ka viņa arī noderētu - tieši 3. numuru pozījā!

Kā var labot savu komentāru?

     [+] [-]

, 2007-09-01 17:26, pirms 17 gadiem

majas tomer deretu kinu panemt , pec vakardienas speles noderetu psihologiski, ka jau babam

     [+] [-]

, 2007-09-01 17:36, pirms 17 gadiem

trīs lietas labas lietas, tā ka šodien jābūt uzvarai

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-01 18:33, pirms 17 gadiem

Latvija kāš! No woman b'ball no cry

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-02 20:43, pirms 17 gadiem

Viņas nemāk spēlēt