Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:311, Did:0, useCase: 3

"Sony Baltic Open Regatta" un mediju regate Ventspilī

"Sony Baltic Open Regatta" un mediju regate Ventspilī
Fotogrāfs Ervīns Līsmanis.

Ceļā no Pāvilostas uz Ventspili sacensību dalībniekus pārsteidza stiprs vējš, kas palīdzēja jahtām sasniegt lielu ātrumu, un jau 10.jūnijā burātāji necerēti ātri ieradās Ventspils jahtu ostā, noslēdzot regates 3. posmu Pāvilosta - Ventspils.

Regates škietami vienkāršākais posms Pāvilosta - Ventspils daudziem burātājiem paliks atmiņā kā spilgtākais notikums šajās sacensībās, jo stiprais vējš, kas brāzmās sasniedza pat vētras stiprumu, jahtas nesa lielā ātrumā pa augstajiem viļņiem. Arī nākamajā dienā laika apstākļi neuzlabojās. 11.jūnijā Ventspilī bija paredzēta pirmā mediju regate, taču tik stiprā vējā braukt jūrā ar jahtām ir riskanti, tāpēc sākotnēji iecerēto mediju regati un jahtu parādi Ventspils ostas promenādē nācās atcelt, lai neaptdraudētu sacensību dalībniekus. Mediju regatei tika izdomāti citi noteikumi - izbrauciens ar jahtām, neiebraucot jūrā, un prasmju pārbaude krastā. Priecēja, ka mediju regates dalībnieki, drosmīgi spītējot stiprajam vējam, tomēr piedalījās pasākumā un devās izbraukumā ar jahtām, lai kaut nedaudz gūtu burāšanas prieku. Daudzi uz jahtas klāja kāpa pirmo reizi, tomēr mediju pārstāvju vidū bija arī profesionāli burātāji. Uzvarētāji tika noskaidroti pēc prasmju pārbaudē gūtajiem rezultātiem, kā arī tika vērtēta komandu atraktivitāte un noformējums.

Vakarā, kad vējš nedaudz norima, ostas apmeklētājus izklaidēja un par jautru noskaņojumu gādāja populārā Latvijas mūzikas grupa „Labvēlīgais Tips”. Savukārt pēc kārtīgas atpūtas Ventspilī nākamās dienas rītā burātāji uzsāka ceļu uz Roņu salu.

3. posma Pāvilsota - Ventspils posma rezultāti (pirmās 5 vietas):

A grupa:
1. vieta: XXXIV (Igaunija)
2. vieta: Mamma (Latvija)
3. vieta: Bering (Igaunija)
4. vieta: Raju (Igaunija)
5. vieta: Aralez (Latvija)

B grupa:
1. vieta: WindWalker (Igaunija)
2. vieta: Katarina Jee (Igaunija)
3. vieta: Ra (Latvija)
4. vieta: Santa Rita (Latvija)
5. vieta: Terrado (Latvija)

D grupa:
1 vieta: Anita (Latvija)
2. vieta: Ventoux Deux (Latvija)
3. vieta: Tojana-Brave Henderik (Lietuva)
4. vieta: Lietuva (Lietuva)
5. vieta: Feeling (Latvija)

"Mediju regates" rezultāti:

A grupa
1. vieta – Kurzemes Radio
2. vieta – Opel
3. vieta – F64

B grupa
1. vieta – Ventspils Dome
2. vieta – Radio SWH Ventspils studija
3. vieta – Dienas Bizness / db.lv

F64 ieguva nomināciju viskompetentākā un perspektīvākā mediju regates komanda, un Kurzemes Radio tika piešķirts atraktīvākās komandas tituls.