Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:311, Did:0, useCase: 3

Pirmā Baltijas atklātā regate

Pirmā Baltijas atklātā regate
Baltic Open Regatta '08

2008. gada jūnijā notika pirmā Baltijas atklātā regate, kurā piedalījās sportiski burātāji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, kā arī no citām Baltijas jūras valstīm.

Ik gadu katrā Baltijas valstī tiek organizētas valsts mēroga regates, kurās piedalās gan vietējie dalībnieki, gan arī burātāji no kaimiņvalstīm. Tagad visas trīs Baltijas valstis ir apvienojušās, lai kopīgi izveidotu vienotas burāšanas sacensības - Baltijas atklāto regati "Baltic Open Regatta". Sacensību laikā lietuviešu, igauņu, latviešu un citu valstu burātājiem ir iespēja gan sacensties savā starpā, gan arī prezentēt savas valsts burāšanas tradīcijas un savu profesionālitāti burāšanā.
Pirmās Baltijas atklātās regates maršruts bija Klaipēda – Palanga – Klaipēda – Pāvilosta – Ventspils – Roņu sala – Romasāre Sāremā salā. "Sony Baltic Open Regatta '08" startēja 2008.gada 7.jūnijā Klaipēdā un 14.jūnijā, ar grandiozu noslēguma cermoniju, tā finišēja Romasārē Sāremā salā. Sacensību laikā Ventspilī notika pirmā "Baltijas Mediju regate", kā arī katrā ostā tika rīkoti dažādi kultūras pasākumi un konkursi, kas padarīja šo azartisko pasākumu par katras ostas pilsētas svētkiem.
Ikvienam bija vienreizēja iespēja vērot regati internetā, jo pirmo reizi Latvijā tika izmantota GPS tracking sistēma, kas noteica katras jahtas atrašanās vietu jūrā sacensību laikā un attēloja to regates mājas lapā.