Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Oregona aptur Oklahomu

Juris Miņins
Juris Miņins

Oregona aptur Oklahomu
Oregonas "Ducks" spēlētāji priecājas par uzvaru.
Foto: AP

ASV koledžu sporta asociācijas futbola programmā turpinās kausu izcīņas spēles un aizvadītajā naktī tādas bija trīs, galvenajā no kurām, "Holiday Bowl", Oregonas "Ducks" ar 42:31 pārspēja Oklahomas štata universitātes "Cowboys".

Džeremajs Masoli atdeva vienu rezultatīvu piespēli un pats veica trīs piezemējumus, palīdzot čempionāta 15. labākajai komandai Oregonas "Ducks" ar 42:31 pārspēt Oklahomas štata universitātes "Cowboys", kuri ieņem 13. vietu NCAA komandu rangā.

Spēles ritējums bija visai aizraujošs, jo abas komandas apmainījās gan ar lieliskiem skrējieniem, labiem spēka paņēmieniem un tālām piespēlēm, taču Oklahomas štata universitātei, pēc veiksmīgas pirmās ceturtdaļas (17:7), neizdevās "uzaudzēt" vēl lielāku pārsvaru, bet Oregonas komanda prata to izmantot.

Džeremajs Masoli, kurš sezonas sākumā bija tikai trešais saspēles vadītājs augstskolas saspēlēs vadītāju rotācijā, izpildīja 18 precīzas piespēles (no 32), sasniedza 258 jardus, pieļāva vienu kļūdu, taču viena viņa piespēle tika pārvērsta piezemējumā. Tāpat viņš bija aktīvs "izsišanas" spēlē - 16 mēģinājumi, 106 jardi (vidēji 8.1 jards ik mēģinājumu) un 3 piezemējumi. Nelslikti, ja ņem vērā, ka Masoli uz Oregonu tika ņemts kā "piespēlējošais" saspēles vadītājs, bet sezonas gaiā izrādījās, ka skriešanas spēle viņam arī nav sveša. Savukārt cits Džeremajs, "Ducks" pussargs Džeremajs Džonsons, 12 mēģinājumos sasniedza 112 jardus, taču viņa lielākais panākums spēlē bija 76 jardu garais skrējiens ar tam sekojošu piezemējumu. Jāpiebilst, ka šis skrējiens ir visu laiku garākais visā "Holiday Bowl" vēsturē.

Zaudētāju rindās ar diviem piezemējumiem atzīmējās Kendals Hanters, bet "Cowboys" saspēles vadītājs Zaks Robinsons atdeva 27 piespēles (no 50), sasniedza 329 jardus, viena no piespēlēm izrādījās rezultatīva, bet pats Robinsons "izsita" vienu viena jarda piezemējumu (kopējie Robinsona skriešanas spēles reuzltāti - 16 mēģinājumi, 54 jardi, viens piezemējums).

NCAA Kausu izcīņas spēles

Oklahomas Štata univ. (13) - Oregonas "Ducks" (15) 31:42
Merilendas "Terrapins" - Nevadas "Wolf Pack" 42:35
Raisas "Owls" - Rietummičiganas "Broncos" 38:14

Izmantotie resursi:
sportingnews.com
sportsline.com

     [+] [-]

, 2008-12-31 16:26, pirms 15 gadiem
Izklausās, ka Džeremais Masoli ir gandrīz kā Maikls Viks, tikai vairāk tendēts uz piespēli. Būs jāatceras šis vārds.

     [+] [-]

, 2008-12-31 17:24, pirms 15 gadiem
Mixes rakstīja: Izklausās, ka Džeremais Masoli ir gandrīz kā Maikls Viks, tikai vairāk tendēts uz piespēli. Būs jāatceras šis vārds.
NCAA tādu "sitošo" saspēles vadītāju pietiek... tam pašam Robinsonam (no Oklahomas štata) "skriešanas spēles" apjoms ir neslikts... .
Te jau futbols (precīzāk - uzbrukums) ir citādāks - uz idividuālajiem panākumiem vairāk balstīts, jo visi grib "parādīties", visi grib tikt NFL.

     [+] [-]

, 2008-12-31 17:50, pirms 15 gadiem
Ar interesi gaidu, kas sanāks no Tima Tībova no "Gators", pirmais NCAA saspēles vadītājs ar vismaz 20 TD gan ar piespēlēm, gan skriešanu...

     [+] [-]

, 2008-12-31 17:57, pirms 15 gadiem
Viesturs Lācis rakstīja: Ar interesi gaidu, kas sanāks no Tima Tībova no "Gators", pirmais NCAA saspēles vadītājs ar vismaz 20 TD gan ar piespēlēm, gan skriešanu...
Man liekas, ka Tībovam ir 12 "izsistie" piezemējumi un 28 piespēlētie...

     [+] [-]

, 2008-12-31 18:03, pirms 15 gadiem
Pagājušogad jau kā otrgadniekam bija 32+23 un Heismana balva.

     [+] [-]

, 2008-12-31 18:31, pirms 15 gadiem
Viesturs Lācis rakstīja: Pagājušogad jau kā otrgadniekam bija 32+23 un Heismana balva.
Ā, Tu par pagājušo... Es par šo... bet jā būs interesanti apskatīties, taču viņam vēl vienu gadu vajag NCAA uspēlēt un tikai tad drafts... pie tam svarīgi kādā komandā šams nokļūs... Ja Detroitā, tad viņam ir visas iespējas kļūt par Superstāru... .

     [+] [-]

, 2008-12-31 18:49, pirms 15 gadiem
Pats viņš saka, ka izglītība pirmajā vietā un gribot katrā ziņā pabeigt augstskolu, kaut gan jau pasen šur tur bija ieteikumi iet uz draftu šogad, jo QB ziņā solās būt švaks drafts. Vēl jau nav zināms, vai viņš NFL kādam būtu vajadzīgs kā QB, jo tur tomēr ir cita līmeņa spēle, augstākas prasības un lielākā cieņā ir tradicionālas vērtības - pirmkārt jābūt labam pocket passer, viss pārējais ir kā bonuss. Esmu lasījis, ka viņš varētu par TE pārkvalificēties. Bet nu pienāks laiks, redzēs. Retlisbergers, Maknebs - tiem jau nav problēmu arī paskraidīt apkārt, ja vajag.

Vēl kas - puisis pēc rakstura tāds nepakļāvīgs (gan ne vienmēr sliktā nozīmē) esot, teiksim, Beličeka un līdzīgu "sistēmas treneru" skatījumā viņam ir zināmi mīnusi.

Ja Detroita nolems draftu sākt ar QB, viņi drīzāk varētu to pusindiāni Bredfordu no Oklahomas vai ko līdzīgu paņemt.