Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"MadDogs" vēsturiskās cīņās tiksies ar Igaunijas komandām

Juris Miņins
Juris Miņins

"MadDogs" vēsturiskās cīņās tiksies ar Igaunijas komandām
Epizode no Rīgas "MdDogs" treniņa
Foto: Rīgas "MadDogs"

Šo sestdien Rīgas "MdDogs" amerikāņu futbola komanda aizvadīs savus pirmos mačus pilnā ekipējumā, izbraukumā tiekoties ar Igaunijas komandām – Tartu "Titans" un Tallinas "Torm".

Rīgas "MadDogs", kuri līdz šim spēlēja gan "flag football" gan citas amerikāņu futbola spēles variācijas šajā sestdienā aizvadīs pirmos mačus pilnā ekipējumā, tiekoties ar divām Igaunijas komandām - Tartu "Titans" un Tallinas "Torm". Spēles notiks Tallinā, bet mača formāts būs deviņi pret deviņi (klasisko 11 pret 11 vietā), kas nozīmē, ka līnijās būs trīs nevis pieci spēlētāji.

Šiem mačiem Rīgas komanda gatavojās Ķekavā, treniņus aizvadot futbola kluba "Auda" stadionā. Taktiskie treniņi notika divas reizes nedēļā, bet paralēli tam tika strādāts arī pie fiziskās formas uzlabošanas. Kā atzīst komandas spēlētāji, tad vienības plusi ir agresīvā aizsardzība un pārdomātās uzbrukuma shēmas, taču kā galvenais mīnuss tiek minēts pieredzes trūkums, kā arī vājā uzbrukuma līnija.

Jāpiebilst, ka "MadDogs" pretinieki ir visai nopietni, jo Tallinas klubs jau vairākas sezonas spēlē Somijas amerikāņu futbola čempionāta otrajā divīzijā, kur viņiem palīdz arī daļa no Tartu kluba spēlētājiem.
Latvijas komandai gan ir tikai divi spēlētāji ar iepriekšēju pieredzi amerikāņu futbolā – Viljams Timrots (spēlējis Tallinas "Torm", uzbrukuma līnijā) un Edgars Pojasņikovs, kurš vienu sezonu aizvadīja ASV vidusskolu čempionātā, Libijas "Loggers" komandā.

Latvijas amerikāņu futbola entuziasti gatavojas aizvadīt spēles arī savās mājās, kuras varētu notikt septembrī, taču precīzs datums vēl nav zināms.

Turēsim īkšķus!

Rīgas "MadDogs" spēlētāji; Foto: Rīgas "MadDogs"

Komandas sastāvs:

Pamatsastāvs:
Uzbrukums
Rūdolfs Kugrēns - QB
Edgars Pojasnikovs, Mikus Gailītis - WR
Jānis Neinbergs - RB
Māris Pavlovs - TE
Vilijams Timrots, Toms, Raimonds Nerets - OL

Aizsardzība
Edgars Pojasņikovs, Jānis Neinbergs - CB
Kristaps Balodis, Raimonds Nerets,Toms - LB
Mārtiņš Stamguts - SS
Dāvids Roms - FS
Vilijams Timrots ,Roberts Šmits, Māris Pavlovs - DL
Rezervisti: Rūdolfs Kugrēns CB,Edgars Pojasnikovs QB, Rūdolfs Kaļķis WR,FS Mikus Gailītis FS,SS Kristaps Balodis RB, Dāvids Roms TE
Treneris: Normunds Vācis
Komandas menedžeris: Ritvars Mūrnieks

Informāciju sagatavoja: Rīgas "MadDogs"

     [+] [-]

, 2011-08-31 21:31, pirms 13 gadiem
Kapeec nav izlases???

  +1 [+] [-]

, 2011-08-31 21:34, pirms 13 gadiem
hossa2009 rakstīja: Kapeec nav izlases???
Pagaidām iekš LV ir apmēram 20 cilvēki ar pilnu futbola ekipējumu. Līdz izlasei vēl tāls ceļš ejams (bet ne neiespējams).
Anyway - Go Maddogs!

  +2 [+] [-]

, 2011-08-31 21:35, pirms 13 gadiem
hossa2009 rakstīja: Kapeec nav izlases???
Vari uzskatīt, ka "MadDogs" ir arī izlase, jo pilnā ekipējumā, šķiet, Latvijā vairs neviens arī nespēlē (flagfutbolu gan spēlē).

Pie tam, šis sporta veids Latvijā ir pārāk neilgi, lai varētu runāt par kādu izlasi.

     [+] [-]

, 2011-09-02 15:25, pirms 13 gadiem
Man arī epikējums ir, bet nav liekas naudas, lai varētu uz Rīgu tikt regulāri, nebūtu sūdīgi, ja Valmiera kkas beidzot notiktos, a tā te tikai frisbiju spēlē :|

     [+] [-]

, 2011-09-04 11:49, pirms 13 gadiem
Vajadzētu jau būt rezultātiem un kaut kādam spēles aprakstam?

     [+] [-]

, 2011-09-04 20:44, pirms 13 gadiem
tomaaki rakstīja: Vajadzētu jau būt rezultātiem un kaut kādam spēles aprakstam?
Teorētiski, šovakar aprakstam par spēli būtu šeit jāparādas!

     [+] [-]

, 2011-09-13 09:53, pirms 13 gadiem
ē, nu kā tad gāja suņiem?