Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Krīt arī Indianapolisas "Colts", tabulā skaidrības maz

Krīt arī Indianapolisas "Colts", tabulā skaidrības maz
Kērtiss Peinters
Foto: AFP/Scanpix

Aiz okeāna aizvadītas visas Nacionālās Futbola līgas (NFL) priekšpēdējās kārtas cīņas. Līdz šim neuzvarētā Indianapolisas "Colts" komanda tomēr izlēma atpūtināt savus līderus. To izmantoja Ņujorkas "Jets", uzvarot abu vienību savstarpējā cīņā ar 29:15.

Spēles trešajā ceturtdaļā "Colts" saspēles vadītājs Peitons Menings sasniedza ievērojamu statistikas rādītāju - viņa karjerā izpildīto piespēļu jardu skaits pārsniedza 50 tūkstošus, kas iepriekš bija izdevies tikai trim NFL spēlētājiem. Pēc šī uzbrukuma beigām "Colts" galvenais treneris Džims Koldvels, par spīti uzvaru alkstošo fanu neapmierinātībai, nomainīja vairākus komandas labākos uzbrucējus, tajā skaitā Meningu, kura vietā laukumā devās debitants Kērtiss Peinters. Peintera iesaistīšanās spēlē nebija veiksmīga - vispirms viņš savā laukuma pusē pazaudēja bumbu (sk. attēlu pie raksta), bet neilgi pirms spēles beigām viņa piespēli pārtvēra Ņujorkas aizsargi. Šīs kļūdas un "Colts" piesardzīgo spēli aizsardzībā "Jets" izmantoja perfekti, gūstot 19 punktus pēc kārtas un svinot uzvaru arī visā spēlē - 29:15. "Colts" tādējādi zuda izredzes noslēgt sezonu bez zaudējumiem - līdzšinējās 14 spēlēs komanda bija guvusi tikai uzvaras.

Mazliet negaidītu neveiksmi cieta vēl viena līgas līdervienība - Ņūorleānas "Saints", kas savu pirmo zaudējumu piedzīvoja pirms nedēļas. Komandas uzbrukums joprojām ir līmenī (Drū Brīss - 32 precīzas piespēles no 37 mēģinājumiem un neviena kļūda!), bet aizsardzības spēlētāji neatrada īstus pretargumentus Tampabejas "Buccaneers" uzbrukumiem pa zemi. "Saints" palaida garām iespēju gūt vārtus pamatlaika izskaņā, bet papildlaikā bumbu pirmie ieguva "Buccaneers", kas ar to pārgāja pāri gandrīz visam laukumam un guva uzvaras vārtus - 20:17.

Lai arī cik saraustīta un neskatāma bija lielākā Sinsinati "Bengals" un Kanzassitijas "Chiefs" spēles daļa, mājniekiem no Sinsinati savu panākt tomēr izdevās - veiksmīgāk aizvadītais spēles otrais puslaiks nosvēra svaru kausus "Bengals" labā, un Čads Očosinko nepilnas trīs minūtes pirms cīņas beigām guva izšķirošo piezemējumu, izcīnot savai komandai uzvaru ar 17:10. Vēl vienu rezultatīvu uzbrukumu Očosinko neieskaitīja spēles arbitri, kas acīgi fiksēja, ka malējais uzbrucējs pirms piespēles notveršanas ar puspēdu izkāpis ārpus laukuma. Ar šo uzvaru "Bengals" beidzot izdevās uzvarēt AFC Ziemeļu divīzijā un formāli garantēt sev vietu izslēgšanas spēlēs - tikai otro reizi pēdējo 20 gadu laikā.

Tajā pašā laikā divu citu Ziemeļu divīzijas komandu - Baltimoras "Ravens" un Pitsburgas "Steelers" - duelī veiksmīgāki izrādījās pašreizējie čempioni "Steelers", uzvarot ar 23:20. Spēles izskaņā "Ravens", ko visu spēli vajāja problēmas uzbrukumā - kļūdas vienkāršās situācijās un nevajadzīgi noteikumu pārkāpumi - pavērās iespējas no minimālā deficīta atspēlēties, tomēr tika fiksēts noteikumu pārkāpums, un bumbu izdevās saglabāt Pitsburgai. Pēc uzvaras "Steelers" joprojām saglabā izredzes tomēr aizķerties izslēgšanas spēlēs, tomēr konkurence būs sīva - pagājušā spēļu kārta atrisinājumu AFC konferences vietu sadalījumā tomēr nedeva. Sakrītot dažādiem apstākļiem, uz divām vakantajām vietām izslēgšanas turnīrā pretendēt joprojām var septiņas komandas. Pēdējā spēļu kārtā būs ko panervozēt...

NFL 16. nedēļas spēļu rezultāti

ViesiMājniekiRezultāts
Sandjego "Chargers"Tenesī "Titans"42:17
Bufalo "Bills"Atlantas "Falcons"3:31
Kanzassitijas "Chiefs"Sinsinati "Bengals"20:17
Oklendas "Raiders"Klīvlendas "Browns"9:23
Sietlas "Seahawks"Grīnbejas "Packers"10:48
Baltimoras "Ravens"Pitsburgas "Steelers"20:23
Hjūstonas "Texans"Maiami "Dolphins"27:20
Karolīnas "Panthers"Ņujorkas "Giants"41:9
Džeksonvilas "Jaguars"Jaunanglijas "Patriots"7:35
Tampabejas "Buccaneers"Ņūorleānas "Saints"20:17
Sentluisas "Rams"Arizonas "Cardinals"10:31
Detroitas "Lions"Sanfrancisko "49ers"6:20
Denveras "Broncos"Filadelfijas "Eagles"27:30
Ņujorkas "Jets"Indianapolisas "Colts"29:15
Dalasas "Cowboys"Vašingtonas "Redskins"17:0
Minesotas "Vikings"Čikāgas "Bears"30:36

Izmantotie resursi:
nfl.com

     [+] [-]

, 2009-12-29 15:08, pirms 15 gadiem
Broncos pirmā komanda kura netiks playoff pēc 6-0 starta

kā jau paredzēju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-29 15:14, pirms 15 gadiem
Nu lai ēzeļi tiktu Wild Card, tad viņiem ne tikai jāuzvar KC, bet arī jācer ka Patriots zaudēs Texans, kas ir nereāli..

     [+] [-]

, 2009-12-29 15:16, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Noņemt labākos spēlētājus, izlikt debitantu - protams, ir aizdomīgi, jautājums, vai līga to šādā veidā atstās un atstās neizmeklētu? Gan jau kaut ko rok apakšā, pēc kāda laika zināsim.
Cik tas labi un godīgi pret pārējiem, cik nē, bet tā ir diezgan ierasta prakse. "Jets" vispār labi - šie tagad varētu ielīst play-off uz tā rēķina vien, ka viņiem divi pēdējie mači ir tādi, kur pretiniekiem vairs neko nevajag.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-29 15:16, pirms 15 gadiem
M8archa rakstīja: Nu lai ēzeļi tiktu Wild Card, tad viņiem ne tikai jāuzvar KC, bet arī jācer ka Patriots zaudēs Texans, kas ir nereāli..
Teorētiski var derēt arī zaudējums KC, bet tad ir pamatīga rēķināšana...

Broncos clinch playoff berth with DEN win + 1) NYJ loss + losses by BAL or PIT, OR 2) NYJ loss + HOU win, OR 3) BAL loss + PIT loss or HOU win. Broncos can clinch berth with DEN loss any combination of losses by 1) PIT + BAL + HOU + JAC, OR 2) PIT + BAL + HOU + NYJ, OR 3) PIT + BAL + JAC + NYJ, OR 4) PIT + HOU + JAC + NYJ, OR 5) MIA + NYJ + BAL + HOU + JAC.

Turklāt wild card pozīcijās viņi ir jau šobrīd
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-29 15:22, pirms 15 gadiem
Nu re kā...

Ja broncos, steelers, ravens pabeidz ar 9-7, tad broncos = out, jo gan ravens, gan steelers sasita viņus.

Ja broncos, texans, ravens, steelers pabeidz 9-7, tad broncos tiek iekšā, pēc strenght of schedule.

Ja Jets, broncos, steelers, ravens = 9-7, tad broncos netiek.

Tātad Broncos bezmaz obligāti vajag lai Texani sasistu Patriotus un lai Jets pakāstu Bengaliem ( kuri, iespējams dos atpūsties starteriem)

Tik var, bet nav diezko cerīgi.

     [+] [-]

, 2009-12-29 15:25, pirms 15 gadiem
Nuu... nesaku, ka īsti atbalstu šādu rīcību, bet it kā jau pragmatiski var arī treneri saprast. Ja tavā komandā ir multimiljonu zvaigznes un tev vairs neko neizšķir kāda uzvara vairāk vai mazāk (izņemot vienīgi simboliski vēsturisko aspektu), bet pretinieks ir gatavs zāli grauzt, lai uzvarētu, kādēļ lieki riskēt ar traumām svarīgu maču priekšvakarā? Varbūt nav godīgi pret citām komandām, bet tā jau vairs nav "Colts" problēma, ka tie nenokārtoja paši visu jau savlaicīgi, bet beigās jācer uz citiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-29 15:34, pirms 15 gadiem
pats ar texans spēlē agrajā spēlē, bet bengals ar jets vēlajā. Ja pats uzvar, tad bengls ir garantēti 4 vieta un principā var izvēlēties sev pretinieku - ja viņi uzvar, tad pretī vizdrīzāk dabū ravens. ja viņi zaudē, tad pretī 100% nāk jets.

vapros na zasipku - pret ko lapbrākāk p-o 1.kārtā spēlētu bengals? pret ravens vai jets?

no otras puses - raiders jau uzvilkuši gan steelerus, gan bronkos. kāpēc lai viņi nepabeigtu darbīņu arū pret ravens?

     [+] [-]

, 2009-12-29 15:35, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Ja tas ir trenera untums, tad tas ir saprotami, ja viņa konts negaidīti papildināsies ar $$$, vai dabūs vērtīgu dāvanu no Jetiem, tas būs savādāk. Es domāju, ka atbildīgās personas pasekos kādu gadu tagad tam trenerim līdzi, kā dzīvo, kā tērē un ko dara. Nav fakts, ka atradīs, bet kaut kāds materiālais stimuls no Jets varēja būt.
Treneri tur tāpat nopelna pietiekami labi (šie gan ir drusku veci dati):
coacheshotseat.com: NFL Coaches Salaries

Bez tam šāda rīcība nav ne negaidīta, ne neparasta. Praktiski katru gadu kaut kas tāds notiek mačos, kur vienai komandai vairs neko nevajag. Pērn Tenesī pēdējā mačā ar "Colts" vispār visu maču nospēlēja ar rezervistiem.

     [+] [-]

, 2009-12-29 15:38, pirms 15 gadiem
Viesturs Lācis rakstīja: Pērn Tenesī pēdējā mačā ar "Colts" vispār visu maču nospēlēja ar rezervistiem.
un zaudēja. un tad vēlreiz zaudēja pleiofos. un tad vēl 6 reizes...

atpūta ir laba lieta

  +3 [+] [-]

, 2009-12-29 15:38, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Varbūt kāds iebildīs, bet pēc apraksta izskatās, ka Colts treneris pārdeva spēli. Jo NY Jets baigi vajadzēja šo vinni, lai uzlabotu savu situāciju par Wild Card.
Noņemt labākos spēlētājus, izlikt debitantu - protams, ir aizdomīgi, jautājums, vai līga to šādā veidā atstās un atstās neizmeklētu? Gan jau kaut ko rok apakšā, pēc kāda laika zināsim.
To regulāri dara NFL treneri lai pasargātu savus labākos spēlētājus. To jau ESPN America ekspertu studija svētdien apsprieda. Nu kurš grib lai pēdējā kārtā tev nones kādu no komandas līderiem? NHL jau arī regulāri sezonas pēdējās spēlēs atpūtina līderus, tā kā nekas ārkārtējs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-29 15:41, pirms 15 gadiem
modests rakstīja: pats ar texans spēlē agrajā spēlē, bet bengals ar jets vēlajā. Ja pats uzvar, tad bengls ir garantēti 4 vieta un principā var izvēlēties sev pretinieku - ja viņi uzvar, tad pretī vizdrīzāk dabū ravens. ja viņi zaudē, tad pretī 100% nāk jets.

vapros na zasipku - pret ko lapbrākāk p-o 1.kārtā spēlētu bengals? pret ravens vai jets?
Es domāju, ka "Bengals" obligāti vajag censties uzvarēt pēdējo maču kaut vai pašu pārliecībai. Kaut kāda pamatīga stagnācija pēdējā laikā. Kā viņi ar "Chiefs" brīžiem mocījās, bail bija skatīties. Zaudēt "Jets" viesos un pēc nedēļas spēlēt ar viņiem atkal nebūtu prāta darbs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-29 15:44, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Piekrītu, neviens negrib, līdz ar to var atmazgāt arī lielus līdzekļus caur šo filozofiju, jo jau eksperti ar to rēķinās. Jautājums tikai - vai pret jebkuru komandu "atpūtina līderus", vai tikai pret "izredzētām"!
Pag, vai šitā nav grūti dzīvot, ka visur vieni vienīgi blēži un shēmas rādās?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-29 15:50, pirms 15 gadiem
Viesturs Lācis rakstīja: Es domāju, ka "Bengals" obligāti vajag censties uzvarēt pēdējo maču kaut vai pašu pārliecībai. Kaut kāda pamatīga stagnācija pēdējā laikā. Kā viņi ar "Chiefs" brīžiem mocījās, bail bija skatīties. Zaudēt "Jets" viesos un pēc nedēļas spēlēt ar viņiem atkal nebūtu prāta darbs.
don't think so. man liekas tieši otrādāk - nav prāta darbs uzlikt pamatsastāvu un lielā mērā atklāt kārtis, zinot, ka pastāv liels risks, ka anyway spēli zaudēs un dabūs pēc nedēļas to pašu pretinieku.

uzvarēt protams ir patīkami, bet prātīgi gan tas nav. prātīgi ir pasaudzēt spēlētājus + neatklāties + dabūt pretī vājāko no iespējamajiem pretinieekiem + dabūt pretī pretinieku, par kuru tu ziņi daudz vairāk nekā viņš par tevi

     [+] [-]

, 2009-12-29 15:53, pirms 15 gadiem
+ bengals stagnācija var arī būt tāda mānīga lieta. aatceramies kā arizona iepriekšējo sezonu nobeidza un kā spēlēeja p-o.

     [+] [-]

, 2009-12-29 16:12, pirms 15 gadiem
pagaidām neredzu Chargers konkurētspējīgus pretiniekus,vienīgi Pats!

     [+] [-]

, 2009-12-29 16:12, pirms 15 gadiem
modests rakstīja: + bengals stagnācija var arī būt tāda mānīga lieta. aatceramies kā arizona iepriekšējo sezonu nobeidza un kā spēlēeja p-o.
Pirmkārt, Arizona iepriekšējo sezonu noslēdza ar uzvaru. Otrkārt, smagie zaudējumi nāca tikai pēc tam, kad bija nodrošināta vieta play-off. Bengals vēl līdz svētdienai par to nevarēja būt droši. Izņemot maču ar "Chargers", komandas uzbrukuma kvalitāte jau kopš kādas desmitās kārtas ir pamatīgi kritusies un palikusi stipri vienveidīga. Kaut kāda jocīga nespēja pielikt punktu tam, ko iesāk. Skaidrs, savainojumi arī nenāk par labu, bet tomēr... Vajag vismaz uzsākt maču ar pilniem apgriezieniem - tālāk jau skatītos.

     [+] [-]

, 2009-12-29 16:35, pirms 15 gadiem
Viesturs Lācis rakstīja: Turklāt wild card pozīcijās viņi ir jau šobrīd
Nav gan, šonedēļ viņi ir wild card pozīcijās, bet nākamnedēļ viss mainīsies dēļ "strength of scedule"

Patiesajās wild card pozīcijās ir Jets un Ravens, kuriem pietiek ar uzvaru pārējiem nē. Scenāriji: blogs.nfl.com: NFL.com Blogs » Blog Archive Week 17...

Indy visu darīja pareizi, treniņa pēc nospēlēja pusspēli un tad ņēma nost galvenos spēlētājus, gan mazāks savainojumu risks, gan nepārslogoja spēlētājus, kuriem šobrīd nav formas virsotne, viņi tagad mierīgi kačājas priekš po. Lai uzvarētu spēles ir vajadzīgi spēlētāji nevis rekordi un Colts vadība par to ir parūpējusies. Nākamnedēļ aukstajā Bufallo es pieļauju viņi spēlēs vēl mazāk.

Tālāk priekš Indy galvenais ir netrauties uz Patriots pirmajā PO spēlē, tas ir ja Bengals apsteidz Patriots šonedēļ un vēļ vinnē pirmo PO spēli. Arī dāvana priekš Jets nāk par labu Indy, jo Jets viņiem ir parocīgāks pretinieks par citiem kandidātiem (Steelers, Ravens).

     [+] [-]

, 2009-12-29 16:36, pirms 15 gadiem
jā čārdžeri iet pilnos tvaikos uz priekšu,kolti,gan pēdējā laikā pavāji.............bet vakar studentu mačā,laikam,džordžtaunai bija kādi 63 spēlētāji..........4 autobusus vajag ,lai šos uz spēli aizvestu un 5 auto ar virtuļiem!!!!!viens otrs no spēlētājiem vairāk bija līdzīgs virtuļu ēdājam ne futbolistam....kā viņu aizdusa nenogāž,pončiku to????????

     [+] [-]

, 2009-12-29 16:39, pirms 15 gadiem
nu principā jau es piekrītu. protams, uzvarēt pēdējā spēlē ir forši, bet, ja paskatās, kā tās kārtis visticamāk izkārtosies priekš bengals konkrētajā situācijā... nu tā opcija atdot spēli baigi pievilcīga izskatās. es nesaku, ka viņi to apzināti darīs, bet nu baigi pievilcīga opcija.

     [+] [-]

, 2009-12-29 16:41, pirms 15 gadiem
sd90022 rakstīja: Tālāk priekš Indy galvenais ir netrauties uz Patriots pirmajā PO spēlē, tas ir ja Bengals apsteidz Patriots šonedēļ un vēļ vinnē pirmo PO spēli. Arī dāvana priekš Jets nāk par labu Indy, jo Jets viņiem ir parocīgāks pretinieks par citiem kandidātiem (Steelers, Ravens).
visiem patīk jets

     [+] [-]

, 2009-12-29 16:48, pirms 15 gadiem
sd90022 rakstīja: Nav gan, šonedēļ viņi ir wild card pozīcijās, bet nākamnedēļ viss mainīsies dēļ "strength of scedule"

Patiesajās wild card pozīcijās ir Jets un Ravens, kuriem pietiek ar uzvaru pārējiem nē. Scenāriji: http://blogs.nfl.com/2009/12/28/week-17-clinching-scenarios/
Zināms šitais viss - ne par velti smaidiņu pieliku galā

     [+] [-]

, 2009-12-29 16:49, pirms 15 gadiem
Vēl jau pastāv teorētiska iespēja, ka play-off iekļūst gan Ravens, gan Steelers - nu tad es neuzņemos prognozēt vispār neko

     [+] [-]

, 2009-12-29 22:04, pirms 15 gadiem
kā būtu ar tādu varbūtību, ka:
Polian, zinot, ka Colts 1.spēle ir ar wild-card mača uzvarētāju (starp Patriots un "nezināmo"), speciāli nolēma noņemt Colts uzbrukuma līderus, tā ļaujot Jets cīnīties tikai ar Colts papliko aizsardzību. Ar domu "būs -būs, nebūs - nebūs". Tā teikt, abos variantos tikai iegūt. Uzvarot - sezona 16-0, zaudējot, dodot REĀLU iespēju Jets pacīnīties par PO un iespēju palauzties NE ar NFL defu Nr.1, un, kas zin, možka uzbrukums reizi gadā izšautu, tā izsitot NE no PO. Sezonas sākumā NYJ jau NE uzvarēja un otrā spēlē NE arī ne pārāk pārliecinoši izskatījās, daudz fumbles, punts, drausmīgā Sanchez spēle, 1 INT return TD, un pēdējais INT pie savas 30y zonas, kas arī bija TD vērts!
Tātad , kā zinām, reālākas iespējas iegūt wild-card ir NYJ un BAL, kura arī nemaz tik slikti pret NE šosezon nenospēlēja, tikai nesaprotamu apstākļu dēļ BAL Clayton nenoķēra elementāru Flacco piespēli NE "red zone". Kāpēc gan neļaut NE pamocīties ar NYJ vai BAL defu, ja arī uzvarēt, tad noteikti fiziski grūtā spēlē un varbūt kādas traumiņas, kas Colts nāks tikai par labu, jo, manuprāt, Patriots arī tagad ir ĻOOTI nopietns pretendents SB. Lai gan tā ir tikai hipotēze, nav diez ko nereāla, ne?