Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Panthers" ar pirmo numuru izvēlas Ņūtonu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Panthers" ar pirmo numuru izvēlas Ņūtonu
Rodžers Gūdels un Kems Ņūtons
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Nacionālās futbola līgas (NFL) jauno spēlētāju izvēles ceremonijā ar kopējo pirmo numuru, kas piederēja Karolīnas "Panthers", tika izvēlēts Auburnas "Tigers" sistēmas absolvents, saspēles vadītājs Kems Ņūtons.

Kā jau tas arī tika prognozēts pirms drafta, šogad ar kā pirmais tika izvēlēts Kems Ņūtons, saspēles vadītājs, kurš savulaik, Tima Tībova ēras laikā, sāka savu koledžas karjeru Floridas "Gators", bet vēlāk, saprazdams, ka pie spēles laika viņam netikt, devās uz Blinas koledžu, lai izcīnītu NJCAA Futbola programmas čempionu titulu, bet atgriežoties NCAA, nu jau Auburnas "Tigers" vienības sastāvā, izcīnītu arī koledžu sporta galveno balvu – Nacionālo čempionu titulu, kā arī Heismana balvu kā labākais NCAA spēlētājs.

Katrā gadījumā, ceļš līdz NFL drafta pirmo numuru Kemam nebija viegls, taču pašlaik tieši viņa personā Karolīnas "Panthers", kurai piedēvē līgas sliktākā uzbrukuma titulu, saskata savas atdzimšanas sākumu.

Kopumā runājot, jāsaka, ka šis bija visai pārsteidzošs drafts, jo, pirmkārt, starp pirmajiem 12 izvēlētājiem spēlētājiem četri bija saspēles vadītāji, kas, jāatzīst nav visai ierasta parādība. Bez jau pieminētā Ņūtona pirmajā kārtā pie komandām tika Džeiks Lokers (8. izvēle, Tenesī "Titans"), Bleins Geberts (10., Džeksonvilas "Jaguars") un Kristians Ponderss (12., Minesotas "Vikings"). Otrkārt, daudzus pārsteidza Atlantas "Falcons", kuri, izsakoties pokera terminiem, izvēlējās spēlēt "all-in" un atdeva piecas (!!!) drafta izvēles tiesības (šī gada un nākamā gada draftā), lai iegūtu savās rindās malējo uzbrucēju Hulio Džonsu. Treškārt, vēl ne tik senais potenciālais pirmais numurs Niks Feirlijs (DT) ar kopējo 13. numuru tika izvēlēts Detroitas "Lions" rindās. NFL apskatnieki, no vienas puses, protams, līdz galam nevar izprast šo izvēli, jo pagājušogad Detroitas komanda jau tika pie viena "Pro-Bowl" iekšējā līnijas aizsarga Ndamukonga Su, taču, no otras puses, šie paši eksperti jau iztēlojas kāds duets varētu sanākt – Feirlijs un Su. Ceturtkārt, Ņōrleānas "Saints", par spīti visām runām par viņa veselības problēmām, izvēlējās Marku Ingremu.

Atgriežoties pie drafta pirmajām izvēlēm, Denveras "Broncos", ar kopējo otro numuru, izvēlējās Vonu Milleru (OLB), Bufalo "Bills", kā trešie, tika pie Marsela Dareusa (DT), Sinsinati "Bengals", kā jau prognozēts, ar kopējo ceturto numuru izvēlējās A.Dž. Grīnu, bet Arizonas "Cardinals" noslēdza TOP-5 ar Patrika Pītersona (DB) izvēli.

Jāpiebilst, ka NFL drafts Ņujorkā, "Music City Hall" norisināsies vēl divas dienas.

2011. gada NFL drafta pirmās kārtas izvēles:
NFL Draft Tracker – NFL Draft – FOX Sports on MSN

Izmantotie resursi:
FOX Sports on MSN l Sports News, Scores,...

  -1 [+] [-]

, 2011-04-29 10:19, pirms 13 gadiem
Varetu varbut virsraxsta pielikt kadas Panteras rr.. atveru tikai jo doaju ka NHL ....ne te kaut kads amerikāņu futbols... rrrrrrrrrrrrrrr

     [+] [-]

, 2011-04-29 13:37, pirms 13 gadiem
Tagad Panthers jācer, ka Ņūtons nekļūs par Džamarkusu Raselu, jo bailes par ko līdzīgu bija vairākiem ekspertiem. Bet QB šiem bija vajadzīgs, Klosens pērn bija izgāšanās.

Hehe, Geberts beigās tikai 3. izvēlētais QB, Lokers ticis šim priekšā. Drafts ir tik neparedzams, ka nav brīnums, ka kkur par pareizu visu pirmā raunda paredzējumu fani varēja saņemt 10 miljonus.

     [+] [-]

, 2011-04-29 15:03, pirms 13 gadiem
Mani izbrīnīja šāda izvēle, zinot, ka Panteru treneris ir tipisks aizsardzības treneris, jo pavadīja pēdējās sezonas kā San Diego aizsardzības koordinators izvēlējās cilvēku, kuram sarkanie karogi bija pamanāmi no visām pusēm, sākot jau ar skandalozo aiziešanu no Floridas līdz pat sava tēva skandālam ar kaut kādām pārdošanām, bijis pat diskvalificēts uz pāris spēlēm tā dēļ. Labāka izvēle nenoliedzami būtu bijusi Alabamas aizsardzības līnijas spēlētājs Marsels Dareus kuram pat nevarēju atcerēties, ka būtu kādas problēmas ar disciplīnu vai tehniku ( tika novērtēts kā otrs labākais prospekts šī gada draftā aiz Patrika Pītersona) Manuprāt, šī izvēle būs liktenīga šim trenerim, jo izvēlei pastāvēja pārāk liels risks, bet ar Dareus izvēli nevarēja kļūdīties.
Secinājumos varu teikt, ka Karolīna noliks uz galda 50-55 miljonus $ garantētu naudu cilvēkam, kurš koledžas līmenī bija viena gada brīnums.

     [+] [-]

, 2011-04-29 16:18, pirms 13 gadiem
Neieslīgstot dziļās diskusijās par drafta pirmo kārtu kā tādu, atzīmēšu tikai drafta 5. izvēli.

Pirmkārt, baigais prieks, ka pirms drafta Pītersona akcijas mazliet kritās un viņš beigu beigās nonāca Arizonas "Cardinals" rindās. Rodžerss-Kromartī&Pītersons varētu būt ĻOTI neslikts duets.
Otrkārt, pateicoties Larija Fitzdžeralda "mājieniem" Arizonā būs normāls QB (Kolbs?).

Īsumā sakot - cerības uz labāku sezonu nekā bija iepriekšējā, ir.

     [+] [-]

, 2011-04-29 16:57, pirms 13 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Neieslīgstot dziļās diskusijās par drafta pirmo kārtu kā tādu, atzīmēšu tikai drafta 5. izvēli.

Pirmkārt, baigais prieks, ka pirms drafta Pītersona akcijas mazliet kritās un viņš beigu beigās nonāca Arizonas "Cardinals" rindās. Rodžerss-Kromartī&Pītersons varētu būt ĻOTI neslikts duets.
Otrkārt, pateicoties Larija Fitzdžeralda "mājieniem" Arizonā būs normāls QB (Kolbs?).

Īsumā sakot - cerības uz labāku sezonu nekā bija iepriekšējā, ir.
Ak tad Cards fans, ja?
Es atkal esmu priecīgs, ka paņēma A.Dž! ja vēl ocho paliks tad viss būtu bumbās! Palmērīti gan labprāt pret Kolbu nomainītu, bet diezvai tas notiks

     [+] [-]

, 2011-04-29 17:00, pirms 13 gadiem
Nepiekrītu, ka Pītersona akcijas kritās, vienkārši komandas, kas izvēlējās pirms Arizonas izlēma draftēt spēlētājus pēc vajadzībām nevis pēc talanta (nu ja nu vienīgi Buffalo) .. Un vispār draftā, cik atceros Cornerbacks parasti neizvēlas pirmos, jo šī pozīcija nevar būtiski ietekmēt spēles gaitu (protams ir iespējami izņēmumi dažādās situācijās kā Darells Revis, kurš jau uzreiz nosedz pusi laukuma) Runa šeit ir par impact jeb ietekmes spēlētājiem, kuri ir spēles veidotāji, kā quaterbaki vai dominanti aizsardzības spēlētāji.
Tīri mans viedoklis, var piekrist vai nepiekrist..

     [+] [-]

, 2011-04-29 18:05, pirms 13 gadiem
Rivera (Panthers treneris) jau pasen atzina, ka NFL ir QB līga un tajā nevar izdzīvot bez ''franchise QB''. Jautājums drīzāk bija kuru QB ņems, jo ar Klosenu mēģināt otrreiz ir muļķīgi, tāpat izņemot Kolbu, Maknebu un Jangu (no kuriem neviens vēl nav oficiāli atlaists) nav jēdzīgu QB brīvo aģentu tirgū. Es domāju savu lomu nospēlē arī tas, ka Ņūtons "can put butts in seats", līgas sliktākajai komandai tas tomēr ir svarīgi. Es kā Panthers fans gan labāk būtu izvēlējies kādu, kas nav tik liels risks - Gebertu vai Lokeru.

     [+] [-]

, 2011-04-29 18:52, pirms 13 gadiem
Espozito123 rakstīja: Nepiekrītu, ka Pītersona akcijas kritās, vienkārši komandas, kas izvēlējās pirms Arizonas izlēma draftēt spēlētājus pēc vajadzībām nevis pēc talanta (nu ja nu vienīgi Buffalo) .. Un vispār draftā, cik atceros Cornerbacks parasti neizvēlas pirmos, jo šī pozīcija nevar būtiski ietekmēt spēles gaitu (protams ir iespējami izņēmumi dažādās situācijās kā Darells Revis, kurš jau uzreiz nosedz pusi laukuma) Runa šeit ir par impact jeb ietekmes spēlētājiem, kuri ir spēles veidotāji, kā quaterbaki vai dominanti aizsardzības spēlētāji.
Tīri mans viedoklis, var piekrist vai nepiekrist..
Pītersons no sākuma (cik jau nu no sākuma, bet Heismana balvas "furora" ietekmē) tika vērtēts augstāk.
Par vajadzības>talants, protams, NFL ir līga, kur izvēlas tieši tā (pretēji, teiksim, NBA vai NHL).

Par CB kā "pleimeikeri" gan līdz galam negribas piekrist. Protams, tā ir pozīcija, kur daudz ko izsaka konkrētās aizsardzības shēmas, taču tāds spēlētājs kā Pītersons, potenciāli, var būt "pleimeikeris", sevišķi, ja otrā pusē ir ne mazāk skilotais DRC.

Līdz ar to, skatoties 'Zonas secondary aizsardzību Pītersons-DRC malās un Vilsons-Roudss kā safety, ja viņirāda to spēli, ko no viņiem gaida, tad ar piespēļu uzbrukumu pretiniekiem var rasties problēmas (protams, ja līnija nostrādā vismaz savā vidējā līmenī).

Arizonai aizsardzība pati pa sevi nav stiprā puse, tāpēc tādu talantu laist garām nedrīkst (kaut gan primārajā aizsardzībā viņiem noderētu pastiprinājums daudz vairāk)!

     [+] [-]

, 2011-04-29 18:55, pirms 13 gadiem
Ocho cincho rakstīja: Ak tad Cards fans, ja?
Es atkal esmu priecīgs, ka paņēma A.Dž! ja vēl ocho paliks tad viss būtu bumbās! Palmērīti gan labprāt pret Kolbu nomainītu, bet diezvai tas notiks
Džonsons (tb jau gada sākumā šams paziņoja, ka mainīs uzvārdu atpakaļ) Sinsinati, visdrīzāk, nepaliks. Tieši tāpēc šamie arī paņēma WR.

Visdrīzāk viņu gaida maiņa (vai arī eiropas futbola spēlētāja karjera ).

     [+] [-]

, 2011-04-29 19:52, pirms 13 gadiem
Ko Cards tagad darīs ar QB situāciju? 2. raundā Malets? Cerība uz Kolbu? Ja nedabūs neko jēdzīgu, sezona atkal var aiziet pa pieskari. Secondary tagad ir ļoti labs, bet QB tomēr vajadzētu būt prioritātei.

     [+] [-]

, 2011-04-29 20:33, pirms 13 gadiem
Mixes rakstīja: Ko Cards tagad darīs ar QB situāciju? 2. raundā Malets? Cerība uz Kolbu? Ja nedabūs neko jēdzīgu, sezona atkal var aiziet pa pieskari. Secondary tagad ir ļoti labs, bet QB tomēr vajadzētu būt prioritātei.
Ir 3 varianti: Kolbs (tas ir pašā labākajā gadījumā, jo par viņu Fitzs baigi fano), Badžers un, jā, arī Maknebs.
Tb 'Zona skaidri norāda, ka rūkiju QB viņus ne visai interesē un šamie domā par NFL veterānu.

     [+] [-]

, 2011-05-01 12:50, pirms 13 gadiem
Vons Millers wuhuu