Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Bills" atbruņo Breidiju, Vikam atkal trauma

Juris Miņins
Juris Miņins

"Bills" atbruņo Breidiju, Vikam atkal trauma
Freds Džeksons
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) 2011. gada sezona uzņem apgriezienus un aizvadītajā naktī noslēdzās nu jau trešā spēļu nedēļa. Tā iezīmējās gan ar favorītu uzvarām, gan arī ar dažiem pārsteigumiem.

Neapšaubāmi, viena no kārtas centrālajām spēlēm risinājās Filadelfijā, kur vietējie "Eagles" uzņēma savus principiālos pretiniekus no Ņujorkas, "Giants" komandu. Pirms abu komandu tikšanās daudzi atcerējās ņujorkiešiem neveiksmīgo pagājušās sezonas cīņu, kurā Filadelfijas malējais uzbrucējs Dešons Džeksons, pēc neveiksmīgi izpildīta atsitiena atgrieza bumbu ieskaites zonā, kas deva "Eagles" fantastisku uzvaru.

Šoreiz gan vietas brīnumam nebija, jo, lai arī Maikls Viks, kuram vēl aizvien bija jūtamas pagājušonedēļ gūtā smadzeņu satricinājuma sekas, prata atgriezt komandu spēlē pēc atrašanās zaudētājos ar 0:14, pēdējā mača ceturtdaļā saspēlnieks guva vēl vienu traumu, kā sākumā vēstīja - labās rokas lūzumu (vēlāk gan izrādījās, ka tas ir spēcīgs sasitums). Pēc šī notikumu pagrieziena "Eagles" vairs ne tuvu nebija tā komanda, kas varētu pacīnīties par uzvaru.

Savukārt Vika oponents no Ņujorkas Īlajs Menings šo spēli noslēdza ar 254 gūtiem jardiem un četrām rezultatīvām piespēlēm, divas no kurām tika atdotas Viktoram Kruzam. Tāpat ir jāizceļ arī "Giants" malējais aizsargs Ārons Ross, kurš pārtvēra divas piespēles. Beigu beigās, pēc kārtējās Maika Kafkas kļūdas "giganti" svinēja uzvaru ar 29:26.

Otra spēle, kura piesaistīja visas līgas līdzjutēju interesi bija mačs starp Bufalo "Bills" un Jaunanglijas "Patriots". "Bills" futbolisti pirmajās divās nedēļās bija rādījuši atzīstamu sniegumu, bet "Patriots", kā jau pēdējos gados ierasts, ir visas līgas favorīti un "ciets rieksts" ikvienai vienībai, tāpēc cīņa starp AFC Austrumu divīzijas komandām par līdera godu bija jo vairāk saistoša.

Spēli nosacīti var sadalīt divās daļās – "Patriots" sākumā un "Bills" noslēgumā, t.i., maču pārliecinoši sāka "patrioti" un likās, ka Bufalo komanda ir tikai kārtējais pirmssezonas burbulis, kam trešajā nedēļā, saskaroties ar "īstajiem večiem" būs jāsprāgst, taču "Bills" futbolisti otro nedēļu pēc kārtas prata atspēlēties un ceturtās ceturtdaļas sākumā arī izvirzīties vadībā, taču arī tās vēl nebija beigas, jo Toms Breidijs, neskatoties uz blāvo sniegumu, atrada Vesu Velkeru, izlīdzinot rezultātu. Uzvaru Bufalo komandai nodrošināja Raiena Lindela realizētais tiešais brīvsitiens, kurš, jāpiebilst, tika izdarīts līdz ar spēles beigu signālu – 34:31.

Raiens Fitzpatriks šajā spēlē atdeva divas rezultatīvas piespēles, savukārt Toms Breidijs rezultatīvs bija četros gadījumos, taču viņam bija arī četras kļūdas piespēlēs, no kurām viena arī tika nogādāta ieskaites zonā (Dreitona Florensa 27 jardu atgrieziens).

Savukārt šīs sezonas drafta pirmais numurs Kems Ņūtons beidzot tika pie savas pirmās uzvaras profesionāļa karjerā. Pirmajos divos mačos Kems bija lielisks individuāli, šonedēļ personīgā statistika tika atstāta otrā plāna, taču Karolīnas "Panthers" prata uzveikt Džeksonvilas "Jaguars", kurus uzbrukumā sauca cits šī gada drafta pirmā desmitnieka QB, Bleins Gaberts (pirmais starts karjerā). Šajā cīņā abas komandas izcēlās vien ar diviem piezemējumiem, taču Ņūtona piespēle balsta pussargam Gregam Olsneam izrādījās uzvaru nesošā.

No pārējām cīņām var izcelt vēsturisko Detroitas "Lions" uzvaru pagarinājumā pār Minesotas "Vikings" – 26:23. Detroitiešiem šis ir labākais sezonas sākums (3-0) kopš 1980. gada. Grīnbejas "Packers" pārliecinošo uzvaru pār nepārliecinoši spēlējošajiem Čikāgas "Bears" (27:17), kā arī Oklendas "Raiders" uzvara pār Ņujorkas "Jets", kurā ar lielisku sniegumu izcēlās pussargs Darens Makfadens (34:24).

NFL regulārā sezona. 4. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
CardinalsSeahawks10:13
ChiefsChargers17:20
DolphinsBrowns16:17
LionsVikings23:26
PatriotsBills31:34
49ersBengals13:8
BroncosTitans14:17
TexansSaints33:40
GiantsEagles29:16
JaguarsPanthers10:16
JetsRaiders24:34
RavensRams37:7
PackersBears27:17
FalconsBuccaneers13:16
SteelersColts23:20
RedskinsCowboys16:18

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2011-09-27 10:13, pirms 13 gadiem
Zvaigžņotā "Eagles" sāk slikti, Vikam vēl trauma, būs jautri. "Bills" savukārt iesākuši :O Nebiju gaidījis, ka uzvarēs "Patriots". Šīs nakts spēle starp Dalasu un Vašingtonu arī bija ļoti aizraujoša. Vispār respekts Romo, kurš caur sāpēm spēlē.

     [+] [-]

, 2011-09-27 15:37, pirms 13 gadiem
negribētos piekrist, ka Breidija sniegums bija blāvs.. Grūti par tādu nodēvēt 386jardus un 4TD. Protams, ka par izcilu to nenosaukt, ja ir 4INT (viens gan vairāk bija Vudheda vaina, vēl viens - haļava (trāpot pa aizsarga ķiveri)), bet nu blāvs noteikti nav īstais apzīmējums.

Visu cieņu Vikam. Cīnījās līdz pēdējam. Ja viņu notraumēs uz ilgāku laiku, Filadelfijas ambīcijas būs vējā.. zinot, ka arī Vince Young ir traumēts un Kafka, vai kā viņu tur, īsti nevelk

To pašu var teikt par Romo.. Bez viņa Dalasai nāves divīzijā, kurā negaidīti labi šogad izskatās Redskini, būs grūti. Toties pieaugs NYG izredzes tikt playoff, kuras pirms sezonas man nelikās augstas.

Jāatzīst, ka pagaidām neredz īstus favorītus. Ja nu vienīgi GB. Patrioti un Sainti labi spēlē uzbrukumā, toties aizsardzības ir draņķīgas. Ar Stīleriem ar neko nevar saprast - viena spēle pilnīgi izgāsta, otrā paši pretiniekiem pārbrauc pāri, bet trešajā knapi tiek pāri Peitona prombūtnē peramajiem zēniem no Indianas. Izskatās, ka būs interesanta sezona ar neprognozējamiem rezultātiem.. nu vismaz sākums, ko var laikam skaidrot ar īso pre-season

     [+] [-]

, 2011-09-27 16:02, pirms 13 gadiem
Prieks par Bills, spēle ar interesantu sižetu.

     [+] [-]

, 2011-09-28 22:28, pirms 13 gadiem
vispār sezona iesākusies ļoti skaisti. kartā kārtā vismaz 5-6 ļoti krutas spēles.

lions un bills patīk.