Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Lions" un "Rams" - bez zaudējumiem, komandas atlaiž spēlētājus

Juris Miņins
Juris Miņins

"Lions" un "Rams" - bez zaudējumiem, komandas atlaiž spēlētājus
Sems Bredfords
Foto: AP/Scanpix

Vakardien ar maču starp Oklendas "Raiders" un Sietlas "Seahawks" tiks noslēgta Nacionālās futbola līgas (NFL) pirmssezonas sagatavošanās un jau 8. septembrī tiks atklāta regulārā sezona.

Nacionālās futbola līgas pirmssezona, lai arī tā bija daudz īsāka nekā iepriekšējos gadus, ir noslēgusies un komandas var sākt lūkoties pirmās regulārās sezonas nedēļas virzienā, taču mēs atskatīsimies uz pēdējo pārbaudes spēļu nedēļu.

Kā jau katru gadu, arī šogad bija vienības, kuras pirmssezonā nav cietušas zaudējumus. Šogad viena no tādām bija Detroitas "Lions", kuri savā ceturtajā pārbaudes spēlē, pateicoties pussarga Džeroma Harisona lieliskajam sniegumam, uzveica Bufalo "Bills" ar 16:6, taču pamata svinībām Detroitas komandā nebija, jo pirms pāris gadiem pēc perfektas pirmssezonas "Lions" regulārajā sezonā nespēja izcīnīt nevienu uzvaru, bet komandas treneris Džims Švarcs sacīja īsi un kodolīgi: "Punktus par šīm uzvarām neviens nedod."

Savukārt Sentluisas "Rams", ar Semu Bredfordu priekšgalā, uzveica Deivida Garārda vadītos "Jaguars" ar 24:17. "Rams" šajā mačā rādīja sniegumu ar kuru nebūtu kauns arī "atrādīties" regulārajā sezonā, taču arī Sentluisā nedomā rīkot vismaz nelielu parādi par godu "pārbaudes spēļu čempioniem", bet komandas aizsardzības līnijas "ends" Džeiks Longs izteicās: "Mums ir bijusi laba pirmssezona, labi treniņi, taču regulārajā sezonā netiek skaitīti pārbaudes spēļu rezultāti, bet gan padarītais darbs zālē un uz laukuma."

Taču pretējā situācijā bija divas citas komandas – Kanzassitijas "Cheifs" un Atlantas "Falcons". Atgādināsim, ka pagājušsezon abas vienības spēlēja NFL izslēgšanas spēlēs, taču gatavojoties jaunajai sezonai nespēja izcīnīt nevienu panākumu. Vēl vairāk, pēdējā mačā "Falcons" pieļāva četras kļūdas, no kurām viena tika atgriezta ar piezemējumu.

Skatoties pārējo vienību iespējo ir jāizceļ Ņujorkas "Giants" atspēlēšanos no 15 punktu deficīta cīņā pār Juananglijas "Patriots". Spēles atrisinājums bija pēdējā ceturtdaļā kad no sākuma 65 jardu rezultatīvs skrējiens padevās Darelam Skotam, bet Deriks Martins prata ieskaites zonā nogādāt "Patriots" zaudēto bumbu. Jāpiebilst, ka pēdējā uzbrukumā ņujorkiešiem arī izdevās gūt divus papildpunktus, kas arī bija noteicošais – 18:17.

Savukārt šīs vasaras visvairāk apspriestā tēma, saspēles vadītāji-debitanti, šķiet, vismaz uz kādu laiku pieklusīs, jo drafta pirmais numurs Kems Ņūtons ir kļuvis par pirmo numuru arī Karolīnas "Panthers" komandā, bet Džeiks Lokers un Kristians Ponders ir nodrošinājuši sev vietu kā, attiecīgi, Tenesī "Titans" un Minesotas "Vikings" otrie QB.
Taču šajā laikā, kā jau katru gadu, vēl interesantāki par pēdējo pārbaudes spēļu rezultātiem ir pēdējie "griezieni" komandu sastāvos, lai sasniegtu atļauto 53 spēlētāju komandas sastāvu.

Tā ir kļuvis zināms, ka Jaunanglijas "Patriots" ir atlaiduši Brendonu Merivezeru (FS), Maiami "Dolphins" atteicās no Lerija Džonsona (RB) pakalpojumiem, Denveras "Broncos" nolēma vairāk nesadarboties ar Perišu Koksu (CB). Indianapolisas "Colts" atlaida Tomiju Harisu (DT), bet Harisa bijušā komanda, Čikāgas "Bears" nolēma šķirties no Čestera Teilora (RB), Desmonda Klārka (TE) un Markusa Harisona (DT).

Donijs Eiverijs un Sentluisas "Rams" ceļi šķīrās pēc tam kā sentluisiešiem neizdevās aizmainīt malējo uzbrucēju. Oklendas "Raiders" atteicās no Trenta Edvardsa (QB), Lito Šeparda (CB) un Valtera Makfadena (CB).

NFL Pirmssezona, 4. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
Kanzassitijas "Chiefs"Grīnebejas "Packers"19:20
Klīvlendas "Browns"Čikāgas "Bears"14:24
Denveras "Broncos"Arizonas "Cardinals"7:26
Detroitas "Lions"Bufalo "Bills"16:6
Indianapolisas "Colts"Sinsinati "Bengals"17:13
Baltimoras "Ravens"Atlantas "Falcons"21:7
Dalasas "Cowboys"Maiami "Dolphins"3:17
Ņujorkas "Giants"Jaunanglijas "Patriots"18:17
Filadelfijas "Eagles"Ņujorkas "Jets"24:14
Tampabejas "Buccaneers"Vašingtonas "Redskins"24:29
Sentluisas "Rams"Džeksonvilas "Jaguars"24:17
Hjūstonas "Texans"Minesotas "Vikings"0:28
Tenesī "Titans"Ņūorleānas "Saints"32:9
Pitsburgas "Steelers"Karolīnas "Panthers"33:17
Sanfrancisko "49ers"Sandjego "Chargers"20:17
Oklendas "Raiders"Sietlas "Seahawks"3:20

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports
GridironFans.com

     [+] [-]

, 2011-09-04 13:34, pirms 13 gadiem
Jāā, cik nesen vēl Lerijs Džonsons bija viens no labākajiem RB līgā, tagad nespēj iekļūt sastāvā

     [+] [-]

, 2011-09-04 13:41, pirms 13 gadiem
Ocho cincho rakstīja: Jāā, cik nesen vēl Lerijs Džonsons bija viens no labākajiem RB līgā, tagad nespēj iekļūt sastāvā
Pirms gadiem pieciem... .

     [+] [-]

, 2011-09-04 15:38, pirms 13 gadiem
vēl dažas dienas un futbols ir atpakaļ. cerams , ka espn america parādīs pirmās nedēļas galveno spēli Steelers vs Ravens. (izkatās ka būs).
bet pēdējās speles tādas jocīgas. saprotams negribējās jau nevienam satraumēties. toties sitēji dabūja iztrakoties. steeleriem vien 15 punkti. 52, 53 jardi un pa sīkumam

     [+] [-]

, 2011-09-12 12:10, pirms 13 gadiem
pre -season beigusies. cik saprotu tas nozīmē, ka nākamie raksti par NFL šeit atkal parādīsies nākamajā augustā.