Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

“Jets” pēc pusgadu ilgušām sarunām vienojas ar Fitzpatriku

Juris Miņins
Juris Miņins

“Jets” pēc pusgadu ilgušām sarunām vienojas ar Fitzpatriku
Raiens Fitzpatriks
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Ņujorkas “Jets” ir beigusi ieilgušās baumas un spekulācijas, noslēdzot jaunu viena gada līgumu ar komandas pirmos saspēles vadītāju Raienu Fitzpatriku.

Ņujorkas komanda ar savu saspēles vadītāju par jauno līgumu runāja aptuveni sešus mēnešus, taču vien tagad spēja vienoties, ka Fitzpatriks “Jets” rindās pavadīs vienu sezonu par ko saņems 12 miljonus, bet vēl trīs miljoni būs viņa kontā, ja tiks izpildīti konkrēti nosacījumi.

Jāpiebilst, ka pašas sarunas līdz šim ritēja ļoti dīvaini, jo, lai arī abas iesaistītās puses vēlējās turpināt sadarbību, tām neizdevās vienoties par sadarbības nosacījumiem, lai arī piedāvājumi bija dažādi, tajā skaitā triju gadu līgums par 24 miljoniem, no kuriem 16 būtu garantēti. Interesanti, ka pirms 12 miljonu piedāvājuma Ņujrokas komanda savam saspēles vadītājam uz galda bija ligusi līgumu, kas ļautu vienā sezonā nopelnīt deviņus miljonus.

Jāpiebilst, ka pašlaik “Jets” komandā ir četri saspēles vadītāji, jo Raiens Fitzpatriks ir pirmais numurs, Dženo Smits, kurš zaudēja savu vietu pamatsastāvā pagājušsezon, ieņem dubliera pozīciju, bet Braiss Petijs un Kristians Hakenbergs cīnās par trešā numura vietu.

Kā arī…

- Losandželosas “Rams” no sastāva atskaitīja Niku Foulsu. Pats fakts nebūtu nekas īpašs, jo komandas pašlaik veic daudzu spēlētāju pāreju, taču šo gadījumu īpašu padara tas, ka saspēles vadītājs, saprotot, ka pie spēles laika viņam neizdosies tikt, palūdza, lai viņš tiek atlaists. Pašlaik Foulss ir neierobežotais brīvais aģents un var slēgt vienošanos ar jebkuru citu komandu.

Interesanti, ka uzreiz pēc saspēlnieka atlaišanas parādījās baumas, ka viņš varētu pievienoties Denveras “Broncos”, taču komandas vadība šīs runas ātri vien noraidīja.

- Dalasas “Cowboys”, iespējams, būs jānomaksā 250 tūkstošus ASV dolāru liels sods par to, ka trīs viņu nometnes spēlētāji ir saņēmuši diskvalifikācijas. Šī soda nauda tiek aprēķināta no diskvalificēto spēlētāju algas, bet klubu atbildību paredz to vadītāju noslēgtā vienošanās.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader in Sports