Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Vāgners, Bajārds kļūst par NFL apmaksātākajiem pozīciju spēlētājiem

Juris Miņins
Juris Miņins

Vāgners, Bajārds kļūst par NFL apmaksātākajiem pozīciju spēlētājiem
Bobijs Vāgners
Foto: USA Today/Scanpix

Šajās dienās Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas ir paziņojušas par vairāku jaunu līgumu noslēgšanu, tajā skaitā ar aizsargiem Bobiju Vāgneru un Kevinu Bajārdu ir noslēgti rekordlīgumi

Šodien ir kļuvis zināms, ka NFL komanda Sietlas "Seahawks" ir vienojusies par sadarbības pagarināšanu ar iekšējo otrās līnijas aizsargu Bobiju Vāgneru. Vienošanās ir noslēgta uz trim gadiem, bet tās kopējā summa ir 54 miljoni ASV dolāru, no kuriem 40.2 miljoni ir garantētā summa.

Interesanti, ka jaunais līgums, kuru Vāgners "izsita" sev pats, t.i., sarunās piedalījās viņš pats, nevis kāds aģents, aizsargu ir padarījis par apmaksātāko iekšējo otrās līnijas aizsargu NFL, jo nu sezonā viņš saņems 18 miljonus, kas ir par vienu miljonu ASV dolāru vairāk kā Ņujorkas "Jets" pārstāvis Sīdžejs Moslijs, kurš līgumu noslēdza martā. Tāpat Vāgners šobrīd ir trešais apmaksātākais lainbekers visā NFL, sev priekšā palaižot tikai Kalilu Maku un Vonu Milleru.

Savas karjeras laikā Vāgners piecas reizes ir iebalsots "Pro Bowl", četrreiz izvēlēts "All Pro" simboliskajā izlasē, kā arī 2013. gada sezonā, Sietlas "Seahawks" sastāvā, izcīnīja "Super Bowl".

Interesants ir arī tas fakts, ka pats apmaksātākais NFL spēlētājs (pēc vidējās algas), Rasels Vilsons, arī pārstāv Sietlas "Seahawks" vienību un sezonā saņem 35 miljonus ASV dolāru.

Savukārt Tenesī "Titans", kuri paši ne vienu reizi vien ir bijuši ļoti dāsni pret saviem spēlētājiem, ir pagarinājuši līgumu ar Kevinu Bajārdu. Pēdējā aizsarga pozīcijā spēlējošais Bajārds ir noslēdzi piecu sezonu līgumu par kopējo summu 70.5 miljoni ASV dolāru un tas viņu padara par apmaksātāko savas pozīcijas spēlētāju.

25 gadus vecais futbolists, kurš NFL ir aizvadījis trīs sezonas, ir paspējis atzīmēties arī visas līgas mērogos, pa reizei tiekot kā "Pro Bowl", tā "All Pro" izlasēs, kas notika 2017. gadā. Tāpat šajā sezonā viņš bija dalītajā pirmajā vietā pēc pārtvertajām bumbām (astoņas) un pirmajā vietā pēc atgūtajām bumbām (pārtvertās bumbas + iegūtas zaudētās bumbas).

Kā arī...

- Priecīgas ziņas ir saņēmuši visi Sanfrancisko "49ers" līdzjutēji, jo vienības pirmajam saspēles vadītājam Džimijam Garopolo, kurš iepriekšējās sezonas pirmajā spēlē guva savainojumu, kura dēļ bija spiests izlaist visu regulāro turnīru, nu ir atgriezies atpakaļ, jo ārsti viņam ir atļāvuši piedalīties visās komandas aktivitātēs.

- Dalasas "Cowboys" vienībai gan tik laba oma nav, jo tās galvenais plāns esot noslēgt ilgtermiņa līgumus ar savām lielākajām uzbrukuma zvaigznēm, Daku Preskotu, Ezekīlu Eliotu un Amari Kūperu. Eliots, nesaņēmis jauno līgumu, pagaidām nemaz nav ieradies treniņnomentē.

- Visbeidzot, Detroitas "Lions" savās rindās ir dabūjusi ilggadējo Grīnbejas "Packers" aizsardzības līnijas spēlētāju Maiku Danielsu, kuru pirms dažām dienām Viskonsinas komanda pati arī atlaida. Vienošanās ir noslēgta uz vienu sezonu, bet summa, ko futbolists var saņemt, ir 9.1 miljons ASV dolāru.

Interesanti, ka pats Danielss vēl nesen bija izteicies, ka vēlas pievienoties komandai, kas reāli var cīnīties par uzvaru "Super Bowl", kā arī apmeklēja Klīvlendas "Browns" treniņbāzi. Tāpat, kā tiek ziņots, neskatoties uz to, ka vēl vismaz trīs citas komandas viņam piedāvāja ļoti līdzīgus līgumus, aizsargs izvēlējās Detroitu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/