Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL komanda "Vikings" noslēdz līgumu ar 160 kg smagu Polijas futbolistu

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL komanda "Vikings" noslēdz līgumu ar 160 kg smagu Polijas futbolistu
Babatunde Ajegbuši
Foto: espn.go.com

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Minesotas "Vikings" ir noslēgusi līgumu ar uzbrukuma līnijas spēlētāju Babatundi Ajegbuši, kurš līdz šim spēlēja Polijas un Vācijas amerikāņu futbola līgās.

Babatunde Ajegbuši Ziemeļamerikā nokļuva pateicoties amerikāņu futbola treneriem, kuri iepriekš strādāja Eiropā, bet pašlaik ir atgriezušies ASV, lai trenētu koledžu komandas. Izmantojot vecās saites, kāds Polijā strādājošs treneris tikai pirms divām nedēļām aizsūtīja savam kolēģim YouTube vide, kurā bija redzams Babatunde, ar domu, ka censoni varēs paņemt NCAA. Treneris novērtēja šo video, taču nekādīgi nevarēja palīdzēt Ajegbuši, kurš Polijā, kas ir viņa dzimtā valsts, viņš spēlēja profesionālā čempionātā, kas, kā zināms, liedz spēlēt NCAA.

Tomēr, lai šāds talants futbolam nezustu, 27 gadus vecais Babatunde Ajegbuši tika pasaukts uz ASV, lai kopā ar studentiem, kuri pretendē uz izvēli NFL draftā piedalītos tā sauktajā "Pro day", jeb atrādītos NFL skautiem. Ziņas par amerikāņu futbola talantu no Polijas izplatījās gana ātri un dažas komandas devās uz Teksasas universitāti, kur arī notika atrādīšanās, speciāli, lai redzētu Babatundi.

Vislielāko iespadu 205 cm garais un 160 kg smagais uzbrukuma līnijas spēlētājs atstāja uz Minesotas "Vikings" komandas pārstāvjiem, kuri arī piedāvāja un beigās arī noslēdza līgumu ar šo spēlētāju.

Interesanti, ka Polijā dzimušais uzbrukuma līnijas bloķētājs nav spēlējis koledžu līmenī, taču atšķirībā no daudziem citiem Eiropas atlētiem, kas pēdējā laikā ir noslēguši līgumus ar NFL komandām, Polijas pilsētā Olesņicā dzimušais atlēts, savu karjeru līdz šim ir veidojis Eiropas līgās – vispirms pārstāvot Vroclovas "Giants", ar kuru kļuva par Polijas čempionu, bet vēlāk pārceļoties uz spēcīgāko Vācijas futbola līgu, kurā aizstāvēja Drēzdenes "Monarchs".
Kopumā, kā stāsta pats spēlētājs, viņš tikai pirms 10 gadiem uzzināja par NFL, taču pats amerikāņu futbolu spēlēt sāka vien pirms pieciem gadiem, jo pirms tam trenējās basketbolā.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports
- blogs.twincities.com

     [+] [-]

, 2015-03-27 09:28, pirms 10 gadiem
Es noteikti negribētu, lai man tāds milzis klūp virsū

     [+] [-]

, 2015-03-27 09:37, pirms 10 gadiem
tā saucamā lielgabala gaļa. vienīgā reize, kad varēs pieskarties bumbai būs pēc treniņiem, kad tās ir jāsavāc un jānes uz ģērbtuvēm...

     [+] [-]

, 2015-03-27 09:37, pirms 10 gadiem
Tas tikai parāda to, ka arī no Eiropas pa taisno var tiktu uz NFL. Pēdējā laikā jau baigi daudzi ārzemnieki ir ienākuši, tas pats igaunis Hunts, vācietis Verners, brits Okoje. Nemaz nerunājot par āfrikāņiem un austrāliešiem.

     [+] [-]

, 2015-03-27 09:43, pirms 10 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Tas tikai parāda to, ka arī no Eiropas pa taisno var tiktu uz NFL. Pēdējā laikā jau baigi daudzi ārzemnieki ir ienākuši, tas pats igaunis Hunts, vācietis Verners, brits Okoje. Nemaz nerunājot par āfrikāņiem un austrāliešiem.
Austrālija, Jaunzēlande, arī atsevišķas Āfrikas valstis - par cik tur cieņā ir regbijs, viņiem ir zināmas priekšrocības/priekšzināšanas, lai tiktu uz NFL. kamēr šis čalis un tas igaunis tiek ņemti fizisko parametru, nevis amerikāņu furbola augstā IQ dēļ.

  -2 [+] [-]

, 2015-03-27 09:44, pirms 10 gadiem
Emilio rakstīja: tā saucamā lielgabala gaļa. vienīgā reize, kad varēs pieskarties bumbai būs pēc treniņiem, kad tās ir jāsavāc un jānes uz ģērbtuvēm...
Nu tāds ļoti... dīvains secinājums.
Amfutbola atšķirība no kaut kāda basketbola, hokeja, futbola ir tā, ka, lai spēlētu un labi spēlētu, kā arī būtu ļoti noderīgs komandai, nav jāturas pie bumbas.

Uzbrukuma līnija nav tikai 5 resni onkuļi, kas stāv priekšā QB, lai viņam drošāk. OL tiešā veidā veido uzbrukumu un ļoti bieži tieši viņu darbība nosaka to būs labs uzbrukums vai nē. Te pat ne tikai par skriešanas izspēlēm, kur viņiem vajag taisīt brīvās līnijas priekš RB, bet vispār. Kabatas veidošana, pareizi sadalīt sedzamos, laicīgi atbrīvoties utt.

     [+] [-]

, 2015-03-27 09:55, pirms 10 gadiem
Emilio rakstīja: Austrālija, Jaunzēlande, arī atsevišķas Āfrikas valstis - par cik tur cieņā ir regbijs, viņiem ir zināmas priekšrocības/priekšzināšanas, lai tiktu uz NFL. kamēr šis čalis un tas igaunis tiek ņemti fizisko parametru, nevis amerikāņu furbola augstā IQ dēļ.
Komandā viņi tāpēc nav mazvērtīgāki un arī algas čekā to nenorāda.

     [+] [-]

, 2015-03-27 10:23, pirms 10 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nu tāds ļoti... dīvains secinājums.
Amfutbola atšķirība no kaut kāda basketbola, hokeja, futbola ir tā, ka, lai spēlētu un labi spēlētu, kā arī būtu ļoti noderīgs komandai, nav jāturas pie bumbas.

Uzbrukuma līnija nav tikai 5 resni onkuļi, kas stāv priekšā QB, lai viņam drošāk. OL tiešā veidā veido uzbrukumu un ļoti bieži tieši viņu darbība nosaka to būs labs uzbrukums vai nē. Te pat ne tikai par skriešanas izspēlēm, kur viņiem vajag taisīt brīvās līnijas priekš RB, bet vispār. Kabatas veidošana, pareizi sadalīt sedzamos, laicīgi atbrīvoties utt.
Juri, es zinu, ka amfutbola tas teamwork atšķiras no tā, kāds tas ir futbolā, basketā vai hoķi. jā, runā jau, ka svarīgi ir tas, kā un ko tu dari bez bumbas/ripas, taču, protams, svarīgākais vecis laukumā(konkretajā momentā) ir tas, kuram ir bumba vai ripulis. amfutbolā tā nav, zinu!
taču šī mana piezīme bija joks/sarkasms, nevis uzbrauciens.

     [+] [-]

, 2015-03-27 10:24, pirms 10 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Komandā viņi tāpēc nav mazvērtīgāki un arī algas čekā to nenorāda.
protams, protams. ja esi iekļuvis NFL, tad skaidrs, ka sūd...gs tu neesi.

     [+] [-]

, 2015-03-27 14:02, pirms 10 gadiem
Ne par velti malejos bloketajus nem ka pirmos pikus drafta, lai gan es to uzskatu par ne to labako taktiku, jo OT viens komandu nekadigi nepacels. Pasekojot pedejo gadu komandam, kas panema OT pirmaja trijnieka, tas joprojam nemas pa tabulas lejasgalu. Ja tev nebus kartiga QB vai vsm loti laba RB, no OT lielas jegas nav un nebus.

     [+] [-]

, 2015-03-27 14:21, pirms 10 gadiem
1 jautājums
Kāpēc viņiem aizmugurē karājas tā drēbe, lupata?

     [+] [-]

, 2015-03-27 15:49, pirms 10 gadiem
Mixes rakstīja: Ne par velti malejos bloketajus nem ka pirmos pikus drafta, lai gan es to uzskatu par ne to labako taktiku, jo OT viens komandu nekadigi nepacels. Pasekojot pedejo gadu komandam, kas panema OT pirmaja trijnieka, tas joprojam nemas pa tabulas lejasgalu. Ja tev nebus kartiga QB vai vsm loti laba RB, no OT lielas jegas nav un nebus.
No otras puses, ja nebūs labi OT un visa OL, tad vari kaut vai ar Breidiju zem centra un Linču bekfīldā spēlēt, viņi nemaz pie teikšanas netiks.

Par tām komandām un spēlētāju lietderību. 10.-12. gada draftu TOP-10 izvēlētie OT spēlētāji VISI ir PRO Bowl. 13. un 14. gada draftos izvēlētie vēl nav, taču es domāju, ka tikai pagaidām.

A ja mēs paskatamies tās komandas, kas TOP-5 (tādējādi vēl vairāk kvalitātes latiņu paaugstinot) ir ņēmušas QB, RB vai WR. Kurš spēlētājs ir pavilcis savas komandas? Endrjū Laks tikai nāk prātā (un arī, viņam vēl ir jāpamēģina kaut kas vinnēt iekš NFL).

Amfutbolā viens pats spēlētājs vispār nekad un ne ko nevar panākt. Pat viskrutākais QB, ja viņam nebūs OL un labu mērķu, mocīsies un degradēsies.

Labs OL ir ĻOTI labs pamats komandas būvēšanai. Visām izcilajām NFL vienībām ir bijis TOP OL.

     [+] [-]

, 2015-03-27 15:50, pirms 10 gadiem
acmee23 rakstīja: 1 jautājums
Kāpēc viņiem aizmugurē karājas tā drēbe, lupata?
Lai noslaucītu rokas, kad jāspēlē slapjos apstākļos, jo bumba ļoti labi slīd no rokām (ja nav cimdi).

     [+] [-]

, 2015-03-29 17:32, pirms 10 gadiem
NFL vienīgā līga pasaulē, kur slēdz līgumus ar resnīšiem kā jau pie Amerikāņiem!