Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Herberts saņem otru vislielāko garantēto līgumu NFL vēsturē

Emils Ozerinskis

Herberts saņem otru vislielāko garantēto līgumu NFL vēsturē
Džastins Herberts. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) klubs Losandželosas "Chargers" panākusi piecu gadu līguma pagarinājumu ar saspēles vadītāju Džastinu Herbertu, padarot 25 gadus veco atlētu par vidēji sezonā vislabāk atalgoto amerikāņu futbolistu.

Džastins Herberts savā trešajā NFL sezonā statistiski izcēlās ar 4 739 piespēļu jardiem, 25 piezemējumu piespēlēm un veica 10 pārtvertas piespēles. Kopumā saspēles vadītāja rādītāji bija zemāki nekā spēlētāja otrajā sezonā, bet tas ir saistāms ar piedzīvoto ribu traumu, kas neļāva Herbertam realizēt visu savu potenciālu.

Losandželosas "Chargers" nolēmusi 2020. gadā ar sesto numuru draftēto saspēles vadītāju padarīt par līgas šobrīd vislabāk atalgoto spēlētāju pēc vidējās algas. Līgums ar Herbertu pagarināts uz pieciem gadiem, kuru laikā futbolists nopelnīs 262,5 miljonus ASV dolāru. Tādējādi Kalifornijas komandas saspēles vadītājs apsteidzis šīs vasaras lielos līgumus parakstījušos Džeilenu Hērtsu un Lamāru Džeksonu.

Lielākā NFL alga vidēji sezonā

V.SpēlētājsKomandaAlga
1.Džastins HerbertsLosandželosas "Chargers"52.5 mil.
2.Lamārs DžeksonsBaltimoras "Ravens"52.0 mil.
3.Džeilens HērtssFiladelfijas "Eagles"51.0 mil.
4.Ārons RodžerssŅujorkas "Jets"50.2 mil
5.Rasels VilsonsDenveras "Broncos"50.0 mil.

Nacionālās futbola līgas darījumos gan ne vienmēr publiski prezentētā summa ir naudas apjoms, kas ieripos spēlētāja bankas kontā. Amerikāņu futbolā ļoti izplatīta prakse ir līgumus papildināt ar dažādiem punktiem, kas spēlētājiem ir jārealizē, lai tiktu pie noteiktajiem dolāriem. Pēdējās starpsezonās spēlētāji ir cīnījušies par garantētu līguma summu palielināšanu. Herbertam ar "Chargers" izdevies tikt pie vienošanās, kas dod saspēles vadītājam otro lielāko garantēto līgumu starp NFL spēlētājiem. Herberts pavisam noteikti saņems 193,7 miljonus no līguma apmēra. Lielāka garantētā summa ir tikai Dešonam Vatsonam, kuram Klīvlendas "Browns" garantēja visu 230 miljonu līgumu, izsaucot milzu neapmierinātību no pārējā 31 NFL kluba.

Lielākie garantētie līgumi

V.SpēlētājsKomandaGarantētie $
1.Dešons VatsonsKlīvlendas "Browns"230.0 mil.
2.Džastins HerbertsLosandželosas "Chargers"193.7 mil.
3.Kailers MarejsArizonas "Cardinals"189.5 mil.
4.Lamārs DžeksonsBaltimoras "Ravens"185.0 mil.
5.Džeilens HērtssFiladelfijas "Eagles"179.3 mil.

Arī vairākas citas komandas aktīvi strādājušas pie līgumiem pirms treniņnometņu sākuma. Ņujorkas "Giants" panākusi viena gada vienošanos ar savu vadošo pussargu Seikvonu Barkliju. 1 312 jardus un desmit piezemējumus sakrājušais Bārklijs nebija mierā ar spēlēšanu zem franšīzes zīmes un draudēja ar neierašanos uz treniņnometni. Kopsaucēju pusēm izdevās rast ar viena gada līgumu 11 miljonu apmērā. Tikmēr saspēles vadītāju Danielu Džounsu sargājošais kreisais bloķētājs Endrū Tomass ticis pie piecu gadu līguma par 117,5 miljoniem.

Savukārt Amerikas sporta populārākā komanda Dalasas "Cowboys" sava malējā aizsarga Treivona Digsa atalgošanai atvēlējusi 97 miljonus piecos gados. 24 gadus vecais Digs pagājušajā sezonā pārtvēra trīs piespēles, bet gadu iepriekš viņš bija līgas naskākais bumbas pārtvērējs ar 11 noķertām pretspēlētāju piespēlēm.