Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Eagles" ar 255 miljoniem padara Hērtsu par vislabāk atalgoto NFL futbolistu

Emils Ozerinskis

"Eagles" ar 255 miljoniem padara Hērtsu par vislabāk atalgoto NFL futbolistu
Džeilens Hērtss. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) aizvadītās sezonas Super Bowl dalībniece Filadelfijas "Eagles" vienojusies ar savu saspēles vadītāju Džeilenu Hērtsu par piecu gadu līguma pagarinājumu, kas padara 24 gadus veco kvoterbeku par šobrīd lielākās algas īpašnieku amerikāņu futbolā.

Lai gan vēl pirms gada vairums NFL apskatnieki šaubījās par Filadelfijas "Eagles" lēmumu savu komandas uzrukumu nodot otrajā drafta kārtā izvēlētā Džeilena Hērtsa rokās, kurš pārņēma galvenā saspēles vadītāja pienākumus no Kārsona Ventza, tomēr Hjūstonā dzimušais spēlētājs vairāk nekā attaisnoja uz sevi liktās cerības. Aizvadītajā vasarā Hērtss treniņos esot strādājis kā maniaks, lai novērstu trūkumus savā piespēļu tehnikā. Uzlabotā piespēļu spēle un Hērtsa izcilā mobilitāte skriešanas spēlē aizveda Filadelfijas "Eagles" līdz Nacionālās futbola konferences čempiontitulam, bet Super Bowl izcīņā, par spīti lieliskam Hērtsa sniegumam, Filadelfija neveiksmīgas speciālās komandas izspēles dēļ piekāpās Kanzassitijas "Chiefs".

Hērts, kurš pleca traumas dēļ sezonas gaitā bija spiests izlaist divas spēles, pamtturnīrā sakrāja 3701 piespēļu jardu, veica 22 tačdaunu piespēles un veica tikai sešas pārtvertas piespēles. Kā skrējējs Hērts mēroja 760 jardus un 13 reizes ienesa bumbu gala zonā. Šis sniegums Hērtsam deva otro pozīciju MVP balsojumā aiz Patrika Mahoumsa.

Hērtsa piecu gadu līguma pagarinājums dos futbolistam 255 miljonus, no kuriem vairāk nekā 179 miljoni ir garantēti. Vidējā alga 51 miljons sezonā padara Hērtsu par lielākās vidējās algas īpašnieku līgā, par aptuveni 700 tūkstošiem apsteidzot četrkārtējo MVP Āronu Rodžersu. Hērtsa garantētais atalgojums ir trešais lielākais līgas vēsturē aiz Dešona Vatsona (230 miljoni) un Kailera Mareja (189,5 miljoni). Tā kā Hērtsa aģente ir Nikola Lina, tad šis ir lielākais līgums profesionālā sporta vēsturē par kuru vienojusies sieviete.

NFL lielākās algas (vidēji sezonā)

VSpēlētājsKomandaAlga
1.Džeilens HērtssFiladelfijas "Eagles"51 M
2.Ārons RodžerssGrīnbejas "Packers"50.2 M
3.Rasels VilsonsDenveras "Broncos"50 M
4.Kailers MarejsArizonas "Cardinals"49.2 M
5.Dešons VatsonsKlīvlendas "Browns"46 M
6.Džošs AlensBufallo "Bills"45.9 M

Tāpat līgumā iekļauts punkts, ka Hērts nevar tikt aizmainīts pret savu gribu. Tādējādi saspēles vadītājs kļuvis par pirmo futbolistu Filadelfijas "Eagles" vēsturē ar maiņas veto tiesībām.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/story/_/id...

     [+] [-]

, 2023-04-17 19:42, pirms gada
uz 20 gadiem?!
Atceros Ovečkinam bija 100 miljoni 10 gados...

     [+] [-]

, 2023-04-17 20:24, pirms gada
Nez ko Lamārs domā. Kārtējais QB tiek pie bankas,bet Ravens man negrib dot ko es esmu pelnījis
Lesser version of Lamar vien Džeilens ir. Džeilenam vismaz recieveri ir komandā kamēr Ravens tikai tgd parakstīja Odelu pēc ento gadu krīzes recieveru pozīcijā

     [+] [-]

, 2023-04-17 20:38, pirms gada
GreenBoston#7 rakstīja: Nez ko Lamārs domā. Kārtējais QB tiek pie bankas,bet Ravens man negrib dot ko es esmu pelnījis
Lesser version of Lamar vien Džeilens ir. Džeilenam vismaz recieveri ir komandā kamēr Ravens tikai tgd parakstīja Odelu pēc ento gadu krīzes recieveru pozīcijā
Kraukļi esot piedāvājuši Lamāram 250 miljonus ar 200 garantētajiem.