Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Jaguars" noslēdz 54 miljonu līgumu ar Bortlu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Jaguars" noslēdz 54 miljonu līgumu ar Bortlu
Bleiks Bortls
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Džeksonvilas "Jaguars" ir noslēgusi jaunu triju sezonu līgumu ar komandas pēdējo sezonu pirmo saspēles vadītāju Bleiku Bortlu.

Džeksonvilas "Jaguars" ilgus gadus bija viena no vājākajām NFL komandām, kura deviņus gadus pēc kārtas nespēja sezonu noslēgt ar pozitīvu uzvaru un zaudējumu bilanci, taču 2017. gada sezonā Floridas vienība parūpējās par pārsteigumu, uzvarot 10 mačos, bet izslēgšanas mačos, kurus viņi sāka no "Wild Card" raunda, komanda tika pie diviem panākumiem, tajā skaitā pārsteidzoši pieveicot Pitsburgas "Steelers", un apstājās vien soli no dalības "Super Bowl".

Viens no šo panākumu galvenajiem kaldinātājiem bija komandas pirmais saspēles vadītājs Bleiks Bortls, kurš "Jaguars" krāsas pārstāv jau kopš 2014. gada. Lai arī šajā sezonā viņš guva vismazāk jardus karjerā (sezonās, kurās aizvadīja visas 16 spēles - 3687), kā arī vismazāk piezemējumu (21), taču viņam izdevās samazināt pārtverto bumbu skaitu un uzlabot vidēji mēģinājumā gūto jardu daudzumu. Īsāk sakot, Bortls sāka demonstrēt kaut ko no tā, ko no viņa gaidīja 2014. gada pavasarī, kad draftā izvēlējās ar kopējo trešo numuru.

Redzot snieguma uzlabojumus, kā arī veiksmīgo komandas spēli, Džeksonvilas vienības vadība nolēma pagarināt līgumu ar saspēles vadītāju uz vēl trim sezonām, kuru laikā Bortls varēs nopelnīt 54 miljonus ASV dolāru. Jāpiebilst, ka līdz ar jauno līgumu ir pieaugusi saspēles vadītāja alga, kas nu sasniedz 26.5 miljonus, lai gan iepriekš tā bija nedaudz virs 19 miljoniem ASV dolāru.

"Jaguars" ar šo līgumu ir ieguvusi, lai arī ne elites, taču gana stabilu saspēles vadītāju ar kuru, kā rādīja iepriekšējā sezona, var uzvarēt ne tikai atsevišķus mačus, bet arī ko vairāk. Turklāt, šajos trijos gados Džeksonvilai būs laiks, lai attīstītu kādu jauno saspēlnieku, kurš nepieciešamības gadījumā varētu aizstāt Bortlu.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/