Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL - 16. kārtas apskats

NFL - 16. kārtas apskats
Rikijs Viljamss (Maiami "Dolphins").
Foto: AP

Gandrīz vienlaicīgi ar Nacionālās Futbola Līgas (NFL) priekšpēdējās spēļu kārtas spēlēm Amerika sagaidīja arī ziemu - ne viena vien spēle tika aizvadīta negaidīti aukstā laikā vai pat sniegā. Par to, kuras komandas nedēļas nogalē nosala vairāk, bet kuras - mazāk, lasiet kārtējā NFL apskatā.

Tiesa, ir komandas, kam šādi laikapstākļi acīmredzot iet pie sirds - Jaunanglijas "Patriots", izrādās, vēl ne reizi nav zaudējuši savā laukumā, ja spēles laikā snidzis sniegs. Desmitā šāda uzvara, ko gan vairāk gribētos dēvēt par sagrāvi, tika gūta svētdienas pēcpusdienā pret NFC Rietumu divīzijas uzvarētājiem Arizonas "Cardinals", kam vieta izslēgšanas spēlēs jau nodrošināta un it kā vairs ne par ko nebūtu jāuztraucas, taču... Pēdējās divās spēlēs - ar Minesotu un tagad ar Jaunangliju - piedzīvoti divi zaudējumi ar kopējo punktu attiecību 21:82. Jā, pret Jaunangliju nespēlēja Boldins (pleca trauma), bet neba nu viņa trūkums vien vainojams absolūtajā Arizonas uzbrukuma impotencē - pussargu kopējais devums 36 jardi, saspēles vadītāji Leinarts un Vorners par abiem iespēja 12 precīzas piespēles. Pie tam abās cīņās Arizonas komanda pie punktu guvumiem tikusi vien tad, kad uz tablo pretinieka kontā jau ieskaitīts krietns divciparu skaitlis. Ja tā ir gaidāmo pretinieku iemidzināšana, tad ļoti rafinēta, tomēr uz Arizonas uzvaru pirmajā "play-off" spēlē, lai kas arī nebūtu viņu pretinieks, vismaz pēc nesen redzētā likt naudu neriskētu.

Toties reālāka izskatās pirms pāris nedēļām paredzētā Maiami "Dolphins" uzvara divīzijā un iekļūšana izslēgšanas spēlēs. Visu laiku aukstākajā spēlē komandas vēsturē (atcerēsimies, ka Maiami atrodas ASV dienvidos) "delfīni" šādiem apstākļiem rezultatīvā cīņā pārspēja Kanzassitijas "Chiefs" ar 38:31, gūstot savu astoto uzvaru pēdējās deviņās spēlēs. Gaidāmo svētdienas spēli ar "Jets" grūti pārvērtēt - tai netrūkst ne tīri praktiskas nozīmes (uzvara divīzijā, bet teorētiski iespējama pat palikšana ārpus "play-off"!), ne zemtekstu (peripetijas ap Bretu Fāvru un Čadu Peningtonu), taču par to visu varēsiet lasīt pēdējās kārtas cīņu pirmsspēles apskatā. Kas attiecas uz "Jets", tad jestrākā epizode zaudējumā pret "Seahawks" bija Šona Elisa metiens ar sniega piku faniem jau pēc spēles beigām. Piespriestais desmit tūkstošu dolāru naudas sods gan varbūt arī nav tik sāpīgs kā pats zaudējums.

Klupdami krizdami, bet Dalasas "kovboji", par spīti mazliet negaidītajam zaudējumam pret Baltimoru, tomēr nav zaudējuši iespēju pašiem lemt savu likteni pēdējā kārtā. Tas pats sakāms par Minesotas "Vikings", kuri piekāpās Atlantas "Falcons" - vēl vienai komandai, kuras iekļūšana izslēgšanas spēlēs pirmssezonas prognožu kontekstā vērtējama kā pozitīvs pārsteigums.

Tenesī "Titans" un Pitsburgas "Steelers" cīņā, pirms kuras dažādos avotos un diskusijās varēja lasīt visdažādākās prognozes, pārsvarā par labu Pitsburgai, intrigu dzēsa negaidīti lielais Pitsburgas kļūdu skaits. "Lielais Bens" Retlisbergers viens pats četras reizes zaudēja bumbu un divas no viņa piespēlēm nonāca nevis komandas biedru, bet Tenesī aizsargu rokās. Ar izcīnīto uzvaru Tenesī nodrošinājuši sev sava laukuma priekšrocības izslēgšanas spēlēs.

Vēl jāpiebilst, ka astoto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Indianapolisas "Colts", kuriem vietu izslēgšanas spēlēs vairs nekas nevar atņemt. Tagad vienīgais, kas Peitonam Meningam un viņa biedriem atlicis - sagaidīt savus pretiniekus pirmajā kārtā. Scenāriji ir vairāki, un nebūt nav tā, ka par tiem visiem "ērzeļi" priecātos vienlīdz daudz... vai vispār priecātos. Bet arī par to mazliet vairāk - nākamās kārtas apskatā.

Nevaru nepieminēt arī Detroitas "Lions", kuru spēle pret Ņūorleānas "Saints" jau kādu laiciņu tika minēta kā reālākā iespēja sezonā gūt kaut vienu uzvaru. Zaudējums ar 7:42 izsaka visu, un svētdienas cīņa pret Grīnbeju tās "Lambeau Field" laikam gan būs vēsturiska, tomēr ar tādu ierakstu vēstures grāmatās, ko nevēlētos neviens. Jāpiekrīt nezināmajam Klīvlendas "Browns" fanam, kurš komandas sausajā zaudējumā pret Sinsinati "Bengals" bija redzams tribīnēs ar plakātu, uz kura bija uzzīmēts "Lions" logotips un klāt pierakstīts "Varēja būt sliktāk..." (It could be worse...)

eSports.lv nedēļas zvaigznes

Džeisons Džonss, "Titans" - nav viegli debitantam aizstāt tādu vīru kā Alberts Heinsvorts, taču Džonsam tas izdevās ar uzviju - trīs reizes (vēl viena - kopā ar Toniju Braunu) nogāzts saspēles vadītājs un trīs izraisīti fumble ir statistika, ar kādu lepotos jebkurš aizsargs jebkurā spēlē.
Filips Riverss, "Chargers" - pret Tampabejas "Buccaneers" aizsardzību gūtās četras rezultatīvas piespēles un 287 jardus, turklāt spēlē, kurā noteikti jāuzvar (bet tā Sandjego sezonas otrajā pusē jau ierasta situācija), novērtēšu mazliet augstāk. Lai piedod Peitons Menings.
Leons Hols, "Bengals" - pirms diviem gadiem pirmajā kārtā draftētais malējais aizsargs šogad ne reizi nebija pārtvēris piespēli, taču pret Klīvlendas "Browns" tas viņam izdevās pat trīs reizes. Vai viens no soļiem ceļā uz "Bengals" atdzimšanu?

Nacionālā Futbola līga.
16. kārtas spēles.

Indianapolisas "Colts" - Džeksonvilas "Jaguars" 31:24
Baltimoras "Ravens" - Dalasas "Cowboys" 33:24
Sinsinati "Bengals" - Klīvlendas "Browns" 14:0
Sanfrancisko "49ers" - Sentluisas "Rams" 17:16
Ņūorleānas "Saints" - Detroitas "Lions" 42:7
Tenesī "Titans" - Pitsburgas "Steelers" 31:14
Maiami "Dolphins" - Kanzassitijas "Chiefs" 38:31
Sandjego "Chargers" - Tampabejas "Buccaneers" 41:24
Jaunanglijas "Patriots" - Arizonas "Cardinals" 47:7
Sietlas "Seahawks" - Ņujorkas "Jets" 13:3
Oklendas "Raiders" - Hjūstonas "Texans" 27:16
Bufalo "Bills" - Denveras "Broncos" 30:23
Atlantas "Falcons" - Minesotas "Vikings" 24:17
Vašingtonas "Redskins" - Filadelfijas "Eagles" 10:3
Ņujorkas "Giants" - Karolīnas "Panthers" 34:28
Čikāgas "Bears" - Grīnbejas "Packers" 20:17

Izmantotie resursi:
nfl.com

  -1 [+] [-]

, 2008-12-24 15:41, pirms 15 gadiem
Tā kā pagājušajā piektdienā tiku pie NASN kanāla, tad beidzot NFL skatīšanās ir sākusies pa īstam un "kā cilvēkam".

Izteikšos tagad par dažām spēlē. Pirmkārt, par manu favorītu, Arizonas "Cardinals", spēli pret Ņūinglendas "Patriots".
Rezultāts - 47:7, lielākā sagrāve šonedēļ, taču, redzot spēli, nemaz jau nebija tik traģiski:
Pirmkārt, no turnīra tabulas viedokļa "Cards" vairs neko nevajag, bet "Pats" vajag un vēl kā. NFC West tituls Arizonas komandai jau ir nodrošināts, ko gan vēl šamiem vajag? A vot Ņūinglendai vēl vajag pacīnīties par vietu PO. Tb šajā spēlē uzvarēja tas, kurš vairāk gribēja, tam, kuram šo uzvaru vairāk vajadzēja.
Otrs moments ir Providensa, tb laika apstākļi Providensā. Sniegs, lietus, zema temperatūra - viss pret "Cardinals". Kā intervijā pēc spēles sacīja Dominiks Rodžerss-Kromartīns ("Cardinals", DB) - viņš un vēl daži puiši no komandas šajā nedēļas nogalē beidzot pirmo reizi dzīvē ieraudzīja sniegu! Par kādu spēlēšanu te var būt runa? ...

Tagad atliek vien nospēlēt Divīzijas spēli pret Sietlas "Seauawks", kuriem arī vairāk neko īpaši nevajag un šosezon bilance ir negatīva (4-11), jebšu manējiem ir šī spēle jāņem!

Ja par sērijām runa, Detroitas "Lions", laikam, pagājušsezon paskatījās, ka "Patriots" bilance 16-0 smuki izskatās, taču laikam nepamanīja, ka šajā pozīcijā skaitļu atrašanās vietai ir nozīme un banneri stadiona malā par to neviens neuzvilks... 0-15 un spēle pret "Packers" rezervē. Tā ir viņu pēdējā iespēja!

Tad vēl par Atlantas "Falcons" un Minesotas "Vikings" spēli. Kas man palika atmiņā par šo cīņu - Minesota spēlēja neslikti (dažbrīd pat labi), taču kkādas neizskaidrojamas (tiešām, neizskaidrojamas) kļūdas arī liedza viņiem uzvarēt. Tāds "nelaimes gadījums" sanāca.

Un par Baltimoras "Ravens" spēli pret Dalasas "Cowboys" -

  -1 [+] [-]

, 2008-12-24 15:45, pirms 15 gadiem
Un par Baltimoras "Ravens" spēli pret Dalasas "Cowboys" - Magahī noskrien 77 jardus un pēc pāris minūtēm Makkleins noskrien 82 jardus... kkas ar aizsardzību nav kārtībā, lai neteikt vairāk. Romo un Ovenss arī bija kkādi... nekādi.

  -4 [+] [-]

, 2008-12-24 15:51, pirms 15 gadiem
Komentāru mežs!

  -1 [+] [-]

, 2008-12-24 16:04, pirms 15 gadiem
Mani favorīti Titans spēlē pret Steelers pierādīja, ka ir labākā komanda AFC, iespējams, visā NFL uz doto brīdi. Lai gan var uzsvērt Big Bena kļūdas, tās tomēr tika uzspiestas, netraucēti jau Bens nekļūdījās. Starp citu Džeisonam Džonsam bija 3 izraisīti ''fumble''. Titans nospēlēja ļoti labi arī uzbrukumā (31 punkts pret komandu, kurai tomēr uz papīra ir labākā aizsardzība līgā) un tas nozīmē, ka pretiniekiem ir maz iespēju uzvarēt, jo Titans aizsardzība šosezon vienmēr ir bijusi augstākajā līmenī (pat bez Heinsvorta un Vandenboša). Daudzi paredzēja Steelers vs. Titans konferences finālā, taču tagad es vairs neesmu tik drošs tur redzēt Steelers. Pārāk labu iespaidu viņi neatstāja.

Ceru, ka Lions tomēr neuzstādīs jaunu anti-rekordu. Ir tomēr bijušas spēles, kurās pietrūcis ļoti maz līdz uzvarai, tāpēc nebūtu jauki iegūt tādu negodu Lions puišiem.

     [+] [-]

, 2008-12-24 16:07, pirms 15 gadiem
Mixes rakstīja: Starp citu Džeisonam Džonsam bija 3 izraisīti ''fumble''.
Heh, vairs pat lasīt neprotu laikam. labots...

     [+] [-]

, 2008-12-24 16:13, pirms 15 gadiem
Kakraz uz pleijofiem ne, Juri?
Njā, bet Broncos sev 4. ceturtdaļā noraka iespēju palikt pirmajiem savā divīzijā... Tikai 181 jardi noskrieti, nožēlojami, pareizāk pēdējās divas spēles ir visai nožēlojami aizvadītas. Svētdien LIELĀ spēle - Broncos pret Chargers. Personīgi es nedomāju, ka spēsim uzveikt Chargers mājās, bet cerība mirst pēdējā.

     [+] [-]

, 2008-12-24 16:17, pirms 15 gadiem
shamanis29 rakstīja: Kakraz uz pleijofiem ne, Juri?
Njā, bet Broncos sev 4. ceturtdaļā noraka iespēju palikt pirmajiem savā divīzijā... Tikai 181 jardi noskrieti, nožēlojami, pareizāk pēdējās divas spēles ir visai nožēlojami aizvadītas. Svētdien LIELĀ spēle - Broncos pret Chargers. Personīgi es nedomāju, ka spēsim uzveikt Chargers mājās, bet cerība mirst pēdējā.
Vo, vo! Savādāk, protams, visu var skatīties arī pa NetTV un kvalitāte arī ir neslikta, taču, ja ir iespēja skatīties pa TV, tad es izvēlos šo variantu... .
Jebšu beidzot jūtos "kā baltais cilvēks"...

     [+] [-]

, 2008-12-24 16:17, pirms 15 gadiem
Ideāli.Šo svētdien skatijos Chargers spēli pret Bucaners izbraukumā,Tampa Beja bija uzvarējuši visas sešas mājas spēles šosezon.Chargers bija must-win game un to arī izdarija.4 TD piespēles Riversam,un divi TD Geitsam kurš vienā uzbrukumā parādija savu basketbola skilu.Kopumā Chargers parādija sakarīgu sniegumu un vajadzēja cerēt uz Bufalo palīdzību.Spēle sākās 24:00,diemžēl kanālu atradu kad rezultāts bija 13-10 par labu Broncos,bet labi nospēlēja Džeksons un Bills palīdzēja Chargersm,beigās laba iespēja bija Broncos bet Stokejam no rokām bumbu izsita Korners(vai kautkas tamlīdzīgs).Līdz ar to Chargers live to fight another day un tagad spēli pārcēla uz pulkstens 3:00 naktī . īstenībā labi,varēs redzēt daudz spēlēs bet vajadzēs pēcpusdienā izgulēties.Riversam varētu būt laba diena pret švako piespēļu aizsardzību broncos,bet arī Katlers varēs parādīt sevi pret Chargers aizsardzību.Gaidu šo spēli ar nepacietību.LETS GO CHARGERS

P.S-Skatijos bears vs packers spēli patika ka monētu uzmeta uz Urlahera ķiveres,tas bija labs skatiņs!

P.S. Chargers uzvarējuši 7 spēles pēc kārtas spēlējot spilgti zilajos tērpos!
';

     [+] [-]

, 2008-12-24 17:32, pirms 15 gadiem
PolkaDot rakstīja: Līdz ar to Chargers live to fight another day un tagad spēli pārcēla uz pulkstens 3:00 naktī . īstenībā labi,varēs redzēt daudz spēlēs bet vajadzēs pēcpusdienā izgulēties.Riversam varētu būt laba diena pret švako piespēļu aizsardzību broncos,bet arī Katlers varēs parādīt sevi pret Chargers aizsardzību.Gaidu šo spēli ar nepacietību.
Ooo jā, es arī gaidu ar nepacietību, noteikti nepalaidīšu garām, sen vispār nav redzēta darbībā Broncos komanda, cerams nepievils

     [+] [-]

, 2008-12-24 22:28, pirms 15 gadiem
Starp citu, kāds nevēlas Dalasas stadiona gala zonu nopirkt?
neimanmarcus.com: Neiman Marcus - Fashion's premier designers,...