Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Cardinals" sagādā "Seahawks" pirmo zaudējumu mājās

Juris Miņins
Juris Miņins

"Cardinals" sagādā "Seahawks" pirmo zaudējumu mājās
Maikls Floids veic izšķirošo ķērienu
Foto: AP/Scanpix

Pirmspēdējā Nacionālās futbola līgas (NFL) spēļu nedēļā Arizonas "Cardinals" ar 17:10 uzveica Sietlas "Seahawks", tādējādi saglabājot cerības uz izslēgšanas mačiem arī pēdējā nedēļā.

Neskatoties uz četrām pārtvertajām Karsona Palmera piespēlēm, viņa pēdējo piespēli mačā Maikls Floids notvēra un bumbu nogādāja ieskaites zonā, tādējādi Arizonas "Cardinals" spēja uzveikt Sietlas "Seahawks", nodrošinot NFC Rietumu divīzijas līderiem pirmo zaudējumu savā laukumā kopš 2011. gada (paši "Cardinals" šeit nebija svinējuši uzvaru kopš 2009. gada), kā arī revanšējoties par pagājušsezon piedzīvoto sagrāvi – 0:58.

"Arī neglīta uzvara ir uzvara," pēc mača sacīja Palmers, "bija momenti spēlē, kad mums atklāti neveicās, taču mēs turpinājām cīnīties un cerējām, ka uzvarēsim. Uzvarējām arī." Jāatzīst, ka, tik tiešām, vairākas reizes Sietlas vienībai paveicās, tai skaitā divas reizes, kad viņi pārtvēra piespēles gala ieskaites zonā.
Lai gan, nevar nepieminēt, ka arī Arizonas komandai paveicās, precīzāk, viņiem par labu nospēlēja tiesneša kļūda, kad mača izskaņā, strīdīgā momentā, kurā, pēc Sietlas komandas malējā uzbrucēja Daga Baldvina domām, piespēle vispirms atsitās pret zemi un tikai tad nonāca oponentu aizsarga Karlosa Densbija rokās, tiesneši lēma par labu aizsardzības komandai.

Ja pievēršas rezultāta attīstībai, tad līdz mača ceturtajai ceturtdaļai abas komandas punktus guva tikai ar tiešajiem brīvsitieniem – rezultātu atklāja Stīvens Hauščka, bet tad trīs reizes precīzs bija Džejs Fīlijs, nodrošinot arizoniešiem vadību ar 9:3. Protams, "Seahawks" ar to nebija mierā un kādā no pēdējās ceturtdaļas uzbrukumiem Raselam Vilsonam, tomēr, izdevās atdot rezultatīvu piespēli, šoreiz tie bija 11 jardi Zakam Milleram. Pēdējais vārds, kā jau minēts iepriekš, gan piederēja Karsonam Palmeram un Maiklam Flodam – 31 jards, piezemējums un veiksmīga divu punktu izspēle Rašarda Mendenhala izpildījumā, kas deva "Cardinals" viena piezemējuma tiesas vadību.

Šajā spēlē grūti klājās kā Maršavnam Linčam, kurš pēdējās nedēļās ir manāmi "nometis ātrumu", gan Raselam Vilsonam, kuram pretinieki sagādāja grūtus laikus un tas rezultējās vien 108 jardos (11/27, vidēji – 4 jardi izspēlē), četros sekos un vienā pārtvertā piespēlē.

Savukārt "Cardinals" rindās lieliski turpina spēlēt pussargs Andrē Elingtons, kuram šī bija jau 11. spēle šosezon, kurā Klemsonas absolvents vidēji katrā skrējienā gūst četrus vai vairāk jardus (sezonas rādītājs – 5.9 jardi vidēji katrāmēģinājumā). Jāpiebilst arī, ka šajā mačā piedalījās arī Larijs Fitzdžeralds, kuram pagājušonedēļ konstatēja smadzeņu satricinājumu. Viņa kontā trīs notvertas piespēles un gūti 18 jardi.

Pēc šīs spēles tāpat kļuva skaidrs, ka Arizonas komanda vēl aizvien saglabā cerības iekļūt šīs sezonas izslēgšanas mačos, jo Nacionālajā futbola konferencē atrodas 7. vietā, t.i., uzreiz aiz izslēgšanas maču zonas un ir ar vienādu uzvarēto-zaudēto maču bilanci kā Ņūorleānas "Saints" (10-5), kuri ir "play-off" maču zonā pateicoties uzvarai trešās nedēļas savstarpējā mačā (31:7).

Regulārās sezonas pēdējā mačā "Cardinals" tiksies ar saviem tiešajiem konkurentiem – Sanfrancisko "49ers", kuriem pašlaik ir par vienu zaudējumu mazāk, taču savu 16. nedēļas cīņu viņi vēl tikai aizvadīs, kad naktī no pirmdienas uz otrdienu tiksies ar šogad nīkuļojošo Atlantas "Falcons".

Pievēršoties citiem mačiem jāatzīmē latviešu izcelsmes futbolista Markusa Zuševica pārstāvētās Jaunanglijas "Patriots" uzvara pār aizvadītās sezonas "Super Bowl" ieguvējiem – 41:7. Pēc šī panākuma "Patriots" ir nodrošinājuši sev AFC Austrumu divīzijas uzvarētāju titulu un, līdz ar to, vietu izslēgšanas mačos.

Savukārt Denveras "Beoncos" saspēles vadītājs Peitons Menings spēlē pret šīs sezonas autsaideri, Hjūstonas "Texans" (37:13), uzstādīja jaunu NFL rekordu – vienas sezonas laikā atdotās rezultatīvās piespēles. Uz šo brīdi rekords ir 51 piespēle sezonā (Meningam viena spēle vēl ir rezervē), bet iepriekšējais rekords, kas piederēja "Patriots" QB Tomam Breidijam, bija 50 piespēles. Jāpiebilst, ka šo rekordu Menings jau reiz bija pārspējis, kad 2004. gadā, tolaik vēl pārstāvot Indianapolisas "Colts", izcēlās ar 49 rezultatīvām piespēlēm.

NFL 16. nedēļas rezultāti

ViesiMājniekiRezultāts
DolphinsBills0:19
VikingsBengals14:42
BroncosTexans37:13
TitansJaguars20:16
BrownsJets13:24
SaintsPanthers13:17
ColtsChiefs23:7
CowboysRedskins24:23
BuccaneersRams13:23
GiantsLions23:20
CardinalsSeahawks17:10
RaidersChargers13:26
SteelersPackers38:31
PatriotsRavens41:7
BearsEagles11:54
Falcons49ers

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2013-12-23 12:30, pirms 11 gadiem
Un ne vārda par Cowboys-Redskins trilleri? Brīdī, kad likās Cowboys ir tipiskā decembra choke situācijā, notika psihs clutch sniegums. Bet vēl ir jāuzzvar Eagles pēc nedēļas, visa pakāšana vēl ir priekšā...

     [+] [-]

, 2013-12-23 16:32, pirms 11 gadiem
Mani Patrioti nouguņoja kārtīgi

     [+] [-]

, 2013-12-29 21:59, pirms 11 gadiem
žēl būs arizonas.

pelnījuši vietu p/o. tā vietā tur būs pilns ar nenopietnām komandām.

cerams vismaz couch of the year arians dabūs