Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Spēlējot uz ievērojami mazāka laukuma, "Raiders" uzvar Vinipegā

Juris Miņins
Juris Miņins

Spēlējot uz ievērojami mazāka laukuma, "Raiders" uzvar Vinipegā
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) pārbaudes mačs starp Grīnbejas "Packers" un Oklendas "Raiders" aizvadītajā naktī tika izspēlēts diezgan interesantos apstākļos, proti, Kanādā un daudz mazākā laukumā. Uzvaru mačā izcīnīja oklendieši.

Oklendas "Raiders" un Grīnbejas "Packers" mačam jau bija jākļūst diezgan īpašam, jo tas tika aizvadīts ārpus ASV, Kanādā, Vinipegas pilsētā. Tiesa, beigu beigās mačs kļuva vēl interesantāks.

Lieta tāda, ka ikdienā šajā laukumā spēlē Kanādas futbola līgas (CFL) komanda Vinipegas "Blue Bombers" un, lai arī amerikāņu un kanādiešu futbols sākotnēji šķiet identiski sporta veidi, tiem ir būtiskas atšķirības noteikumos, tajā skaitā arī laukuma izmēros un vārtu novietojumā. Kanādas līgā vārti atrodas pirms ieskaites zonas (līdzīgi kā regbijā), savukārt NFL un amerikāņu futbolā vārtu balsts ir novietots aiz laukuma gala līnijas.

Ņemot vērā šo apstākli, lai Vinipegā varētu notikt NFL mači, laukums bija jāpielāgo, tajā skaitā jāaiztaisa caurumi, kuri bija izveidoti CFL vārtu uzstādīšanai. Beigu beigās, spēle gan tika aizvadīta nevis klasiskā NFL laukumā, kas ir 100 jardus garš, vai 110 jardus garajā CFL laukumā, bet 80 jardus garā spēles laukumā.

Jāsaka, ka šis apstāklis, protams, ietekmēja mača gaitu, taču labāk šiem apstākļiem pielāgojās Oklendas "Raiders", kuri, pateicoties Daniela Kārsona precīzajam tiešajam brīvsitienam, izcīnīja uzvaru ar 22:21.

Taisnības labad gan jāpiebilst, ka abas komandas šajā spēlē ļāva atpūsties vienības līderiem, taču Grīnbejas galvenais treneris Mets Leflērs uz rezervistu soliņa atstāja 33 spēlētājus, kamēr "Raiders" vadītājs Džons Grudens aprobežojās vien ar līderu atpūtināšanu.

Jāpiebilst, ka šis bija pirmais Kanādā aizvadītais NFL mačs kopš 2013. gada decembra. Līdz tam Kanādā tika izspēlētas astoņas spēles.

Atgādināsim, ka šosezon NFL plāno aizvadīt vēl piecas regulārās sezonas spēles ārpus ASV – četri mači norisināsies Lielbritānijā, bet viens mačs tiks aizvadīts Meksikā.

NFL pirmssezonas spēles, 3. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
GiantsBengals25:23
RedskinsFalcons19:7
PanthersPatriots3:10
RavensEagles26:13
PackersRaiders21:22
JaguarsDolphins7:22

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/