Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Rokzvaigzne Vinss Nīls veidos AFL komandu

Juris Miņins
Juris Miņins

Rokzvaigzne Vinss Nīls veidos AFL komandu
Lasvegasas "Outlaws" spēlējot XFL
Foto www.arenafootball.com

Grupas "Mötley Crüe" vokālists Vinss Nīls, kopā ar saviem partneriem, ir panācis Arēnas futbola līgas (AFL) vadības piekrišanu jaunas komandas izveidei un ienākšanai līgā jau jaunajā sezonā. Plānots, ka tā bāzēsies Lasvegasā un tās nosaukums būs "Outlaws".

Arēnas futbola līgas finālspēlei, "Arena Bowl", veltītajā preses konferencē bez atbildēm uz aktuālajiem jautājumiem turnīra vadība nāca klajā ar paziņojumu, ka no nākošās sezonas AFL spēlēs viena jauna komanda – Lasvegasas "Outlaws", kuras īpašnieks būs grupas "Mötley Crüe" vokālists Vinss Nīls.

Jāpiebilst, ka šis būs jau trešais mēģinājums izveidot pastāvīgu AFL komandu Lasvegasā, jo iepriekšējās divas reizes, ar Lasvegasas "Sting" un Lasvegasas "Gladiators", šī ideja cieta neveiksmi.
Tāpat ir interesanti, ka pats komandas nosaukums nav nekāds jaunizdomājums, jo tāda futbola komanda jau pastāvēja 2001. gadā, taču spēlēja nevis AFL vai kādā citā iekštelpu futbola līgā, bet gan XFL – Pasaules vrestlinga federācijas (WWF) veidotā ambiciozā sporta projektā, kas bija plānots kā augstākā līmeņa profesionāla futbola līgā, taču dēļ zemās ieinteresētības no skatītāju un sponsoru puses projekts tika slēgts uzreiz pēc pirmās sezonas. Šī apstākļa dēļ Nīlam bija jālūdz atļauja WWF vadībai izmantot viņu rīcībā esošu komandas nosaukumu.

Nevar nepieminēt, ka Vinss Nīls nebūs pirmais mūzikas jomas pārstāvis, kura īpašumā būs AFL komanda, jo pirms kāda laika viņam priekšā pasteidzās leģendārās grupas "KISS" pārstāvji Pols Stenlijs un Ženē Simonss, kuriem pieder komanda ar tieši tādu pašu nosaukumu – "KISS" un ir bāzēta Losandželosā.

Lasvegasas "Outlaws" būs 15. komanda AFL saimē.

Tāpat, bez All-Arena komandu nosaukšanas, par ko mēs jau rakstījām, AFL pirms savas finālspēles ir nosaukusi individuālo balvu saņēmējus. Tā par līgas vērtīgāko spēlētāju, jeb MVP, kļuva Niks Davila no Arizonas "Rattlers", viņa kontā arī labākā uzbrukuma spēlētāja balva. Par labāko aizsardzības spēlētāju nosauca Sanhosē "Sabrecats" līnijas aizsargu Džeisonu Stjuartu, savukārt malējais uzbrucējs Gregs Kars, kurš pārstāv Orlando "Predators" ieguva labākā debitanta godu.

Atgādināsim, ka "Arena Bowl XXVII", kurā tiksies Arizonas "Rattlers" un Klīvlendas "Gladiators", norisināsies jau šonakt, 3:00 pēc Latvijas laika. To varēs vērot ESPN skatītāji, jo kopš pagājušā gada līga ir panākusi vienošanos ar vadošo Ziemeļamerikas TV sporta kanālu par savu spēļu, tai skaitā fināla, translēšanu.

Izmantotie resursi:
ARENAFOOTBALL.COM