Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Rattlers" iznīcina klīvlendiešu cerības uz pirmo titulu 50 gadu laikā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Rattlers" iznīcina klīvlendiešu cerības uz pirmo titulu 50 gadu laikā
Arizonas "Rattlers"
Foto: arenafootball.com

Ar Arizonas "Rattlers" uzvaru pār Klīvlendas "Gladiators" (72:32) noslēdzās Arēnas futbola līgas (AFL) finālspēle "Arena Bowl XXVII". Arizonas komandai šī bija trešā reize pēc kārtas kā viņi virs galvām ceļ Fostera kausu.

Arizonas "Rattlers", kuriem šī bija ceturtā reize pēc kārtas, kad viņi piedalās AFL finālspēlē, sāka savu skrējienu pēc sava piektā titula jau no mača pirmajām minūtēm, kad komandas saspēles vadītājs Niks Davila, kurš arī tika atzīts par labāko mača spēlētāju uzbrukumā un fināla MVP, sāka dalīt rezultatīvās piespēles. Pirmais viņa mērķis bija Rods Vindsors, kurš nogādāja bumbu ieskaites zonā pēc 41 jardus tālas piespēles.

Klīvlendas "Gladiators", kuri, starp citu, aizvadīja šo maču savā mājas arēnā, vairāk kā 18 tūkstošu skatītāju klātbūtnē, mēģināja turēt līdzi, taču nepārtrauktais Arizonas komandas spiediens uz saspēles vadītāju Šonu Ostinu deva savu rezultātu un viņam šī nebija viegla spēle.
Lai vai kā mājnieki censtos, "Rattlers" visu laiku bija priekšā un, lai arī rezultāta starpība svārstījās, šaubas par arizoniešu uzvaru neradās ne mirkli.

Jāpiebilst, ka šis Arizonas "Rattlers" bija trešais izcīnītais tituls pēc kārtas, iepriekšējos divus gados finālā tika apspēlēta Filadelfijas "Soul" vienība. Pēc šīs uzvaras arizonieši pievienojas Detroitas "Drive" komandai, kā divas vienīgās vienības, kuras ir izcīnījušas trīs AFL čempiontitulus pēc kārtas, detroitieši to paveica 80to/90to gadu mijā.

Savukārt Klīvlendai, kas bija šī sezonas AFL vadošā komanda un kuri izšķirošo maču aizvadīja mājās, šī bija iespēja pirmo reizi 50 gadu laikā uz savu pilsētu atvest kādas profesionālās komandu sporta līgas titulu. Pēdējo reizi kāda no Klīvlendas komandām triumfēja savā čempionātā bija 1964. gadā, kad pie uzvaras Nacionālās futbola līgas (NFL) sezonā tika Klīvlendas "Browns".

Izmantotie resursi:
ARENAFOOTBALL.COM