Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Šoks Grīnbejā: kalifornieši salā un sniegputenī laupa Rodžersa titula cerības

Emils Ozerinskis

Šoks Grīnbejā: kalifornieši salā un sniegputenī laupa Rodžersa titula cerības
Ārons Rodžerss. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgās (NFL) konferenču pusfinālos nominālās pastarītes izsita no izslēgšanas spēlēm ar pirmajiem numuriem izsētās Grīnbejas "Packers" un Tenesī "Titans" komandas.

# Tenesī "Titans" rindās uz komandas pirmo play-off spēli paguva atgriezties līgas labākais pussargs Deriks Henrijs, kurš regulārās sezonas vidū iedzīvojās pēdas lūzumā. Par spīti metāla plāksnei un piecām skrūvēm spēlētāja pēdā, "Titans" galvenais ierocis bija gatavs doties cīņā pret Sinsinati "Bengals".

Ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Nešvilā dominēja abu komandu aizsardzība. "Bengals" jau pirmajā izspēlē pārtvēra Raiena Tanehila (1TD, 232 jardi, 3INT) izdarīto piespēli, bet tīģeru caurā uzbrukuma līnija piecas reizes pirmajā puslaikā ļāva pretiniekiem veikt "sekus" pret Džo Burovu (353 jardi, 1INT), tādējādi pirmās pusstundas laikā liekot Ohaio štata komandai samierināties ar trīs spērieniem vārtos. "Titans" uzbrukums sāka rādīt dzīvības pazīmes tikai otrā perioda vidū, kad Henrijs veica spēles pirmo tačdaunu. Pēc nospēlēta puslaika mājinieki bija iedzinējos ar 6:9.

Otro spēles daļu Sinsinati iesāka ar pirmajā mača pusē ignorēto skriešanas spēli, liekot lietā savu bīstamo pussargu Džo Miksonu, kurš veica "Bengals" pirmo un vienīgo piezemējumu spēlē. Tanehilam izdevās savam labākajam bumbas ķērājam Eidzejam Braunam bumbu iemest azotē trešās ceturtdaļas pašās beigās, izlīdzinot spēles rezultātu pirms pēdējām 15 minūtēm - 16:16.

Arī pēdējā ceturksnī "Bengals" saspēles vadītājs Burovs palīdzību no savas uzbrukuma līnijas vīriem nesagaidīja, kopumā spēles laikā deviņas reizes nonākot pretinieku nagos. Taču vēl sliktāk klājās Nešvilas kvoterbekam Tanehilam, kurš spēli pabeidza tāpat kā iesāka - ar pārtvertu piespēli.

"Bengals" palika pāri 20 spēles laika sekundes, ko tīģeri sekmīgi izmantoja, pirmgadniekam Evanam Makfīrsonam realizējot savu ceturto sitienu un ar 19:16 ievedot Sinsinati konferences finālā. Ja pirms nedēļas "Bengals" uzvarēja pirmo izslēgšanas spēli 31 gada laikā, tad šonakt tīģeri tika pie pirmās play-off izbraukuma uzvaras komandas vēsturē.

# Kalifornijas komandu Sanfrancisko "49ers" izbraukuma spēlē sasalušajā tundrā sagaidīja pamatīgs sals. Lambo stadionā gaisa temperatūra nokrita līdz -20 grādiem.

Grīnbejas "Packers" vienību sals ne mazākajā mērā nebaidīja un jau pirmajā uzbrukumā mājinieki aiznesa bumbu līdz piezemējuma zonai, rezultātu atklājot pussargam Eidžejam Dilonam. Spēles rīkam pirmo reizi nonākot "49ers" īpašumā, kļuva skaidrs, ka bumbas ķērājiem slideno cūkādu šajā spēlē notvert būs ļoti sarežģīti. Tikai pašā pēdējā pirmā puslaika uzbrukumā kalifornieši sāka virzīt ķēdes uz priekšu, tomēr Džimijs Garapolo (131 jards, 1INT) tačdauna vietā iemeta bumbu rokās pretiniekam. Grīnbejas septiņi punkti pirmajā puslaikā arī palika vienīgie.

Sākoties otrajam puslaikam, Lambo stadionā sāka snigt sniegs. Sanfrancisko vienība šādos apstākļos gandrīz pilnībā atteicās no piespēļu dalīšanas, pārejot uz skriešanas spēli. Tikmēr Ārons Rodžerss (225 jardi) laukumā meklēja Devante Adamsu, kurš ilgu laiku bija vienīgais malējais uzbrucējs, kuram "Packers" saspēles vadītājs adresēja savas piespēles.

Katastrofālu izgāšanos piedzīvoja Grīnbejas speciālās komandas. Pirmā puslaika beigās tika nobloķēts "field goal" sitiens, bet četras ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām Sanfrancisko nobloķēja mājinieku "punt" spērienu, pārtverot bumbu un izlīdzinot spēles rezultātu. Sniegputenī Rodžerss savas izslevētās piespēles nespēja likt lietā, bet Sanfrancisko "49ers" ar pēdējo uzbrukumu aizgādāja bumbu līdz sitiena pozīcijai un Robijs Golds no 45 jardiem raidīja bumbu starp stabiem, ievedot Sanfrancisko NFC konferences finālā. Sanfrancisko līdz ar to izkliedējusi ne tikai Dalasas "Cowboys" sapņus, bet salauzusi arī Grīnbejas "Packers" līdzjutēju sirdis.

Divas iepriekšējās sezonas Grīnbejas "Packers" netika līdz Super Bowl izcīņas finālam, piekāpjoties konferences finālā. Taču šoreiz sieragalvas izstājās jau savā pirmajā spēlē, kas liek vēl jo skaļākām kļūt runām, ka šī bija pēdējā Ārona Rodžersa sezona Grīnbejas rindās. Jau pagājušajā starpsezonā 18 sezonas komandā pavadījušais kvoterbeks flirtēja ar domām par pārcelšanos uz citu komandu.

Konferenču pusfinālu kārta

AFCRez.NFCRez.
Titans - Bengals16:19Packers - 49ers10:13
Chiefs - BillsBuccaneers - Rams

Svētdien 22:00 vakarā (pēc Latvijas laika) Super Bowl īpašniece Tampabejas "Buccaneers" uzņems Losandželosas "Rams". Savukārt pusdivos naktī uz pirmdienu Kanzassitijas "Chiefs" noslēdzošajā konferenču pusfinālu kārtas cīņā spēkosies ar Bufalo "Bills".

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/

  +1 [+] [-]

, 2022-01-23 08:20, pirms 2 gadiem
Reāls feils siera galvām.
Lielāks feils vēl varētu būt vasarā un ar Rodžersu.SPēlētājus vajag bet jau tā šausmīgos mīnusos cap space.

     [+] [-]

, 2022-01-23 09:47, pirms 2 gadiem
Kāpēc Siera galvas,komandas nosaukums taču ir IEPAKOTĀJI?

     [+] [-]

, 2022-01-23 09:53, pirms 2 gadiem
M.Jordan rakstīja: Kāpēc Siera galvas,komandas nosaukums taču ir IEPAKOTĀJI?
Faniem cepures ir siera 3stūris uz galvas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2022-01-23 10:45, pirms 2 gadiem
M.Jordan rakstīja: Kāpēc Siera galvas,komandas nosaukums taču ir IEPAKOTĀJI?
Nu ja jautājums ir nopietns, tad tāpēc ka Green bay ir Wisconsin štata komanda, kas lepojas ar savu piena produktu ražošanu, it īpaši sieru. Un ar lepnumu to arī parāda.

  +1 [+] [-]

, 2022-01-23 11:51, pirms 2 gadiem
Ja Tampa ar GOAT nesavārīs šovakar ziepes, tad jau vajadzētu būt vieglam ceļam uz Superbowl. Tur gan nevar neko zināt, bet nu Tampa tagad ir pārliecinoši favorīti. Pret Rams šovakar būs interesanta spēle.

  +1 [+] [-]

, 2022-01-23 11:54, pirms 2 gadiem
Paskatieties pievienoto CIN-TEN momentu, kur Vilsons pārtvēra piespēli. Fonā CIN treneris tajā brīdī prasīja pārtraukumu, labi, ka nepaspēja iedot

  +1 [+] [-]

, 2022-01-23 12:06, pirms 2 gadiem
chr1sT_v2 rakstīja: Ja Tampa ar GOAT nesavārīs šovakar ziepes, tad jau vajadzētu būt vieglam ceļam uz Superbowl. Tur gan nevar neko zināt, bet nu Tampa tagad ir pārliecinoši favorīti. Pret Rams šovakar būs interesanta spēle.
Galvenais lai Tampai visa OL ir atpakaļ.Viņiem ir jānotur Remzijs,Vons un Donalds.

     [+] [-]

, 2022-01-23 12:10, pirms 2 gadiem
chr1sT_v2 rakstīja: Ja Tampa ar GOAT nesavārīs šovakar ziepes, tad jau vajadzētu būt vieglam ceļam uz Superbowl. Tur gan nevar neko zināt, bet nu Tampa tagad ir pārliecinoši favorīti. Pret Rams šovakar būs interesanta spēle.
Tā kā Tampai uzbrukuma līnijā ir jautājumu zīmes, Tomiņam vēl būs jāpacīnās, lai šovakar Donaldu un Mileru pārdzīvotu. Pluss dziļumā Remzijs nēsājas.
Šobrīd jau pat vairs nebūtu ārkārtīgi pārsteidzoši, ja neviena no mājas spēļu komandām šo kārtu nepārvarēs.

     [+] [-]

, 2022-01-23 12:34, pirms 2 gadiem
Cerams, ka kaza pēc 8. gredzena!

     [+] [-]

, 2022-01-23 13:49, pirms 2 gadiem
Nu pa lielam Tomam, Robam un Evansam visu uzbrukumā vajadzētu nokārtot.

     [+] [-]

, 2022-01-23 14:36, pirms 2 gadiem
chr1sT_v2 rakstīja: Nu pa lielam Tomam, Robam un Evansam visu uzbrukumā vajadzētu nokārtot.
Playoff Lenny ar būs atpakaļ

     [+] [-]

, 2022-01-23 17:37, pirms 2 gadiem
chr1sT_v2 rakstīja: Ja Tampa ar GOAT nesavārīs šovakar ziepes, tad jau vajadzētu būt vieglam ceļam uz Superbowl. Tur gan nevar neko zināt, bet nu Tampa tagad ir pārliecinoši favorīti. Pret Rams šovakar būs interesanta spēle.
Pārliecinoši favorīti? Bukiji dod 18% pašreiz un favorīti ir Bills & Chiefs
bet nu jāpiekrīt ka šances uzlabojās, 49ers ar haļavu tika

     [+] [-]

, 2022-01-23 18:22, pirms 2 gadiem
Nu pagājušajā sezonā Tampu arī booki norakstīja, to kas bija, paši redzējām. Domāju šogad būs līdzīgi. Dodu 80% , ka Tampa paņems.

     [+] [-]

, 2022-01-23 19:53, pirms 2 gadiem
chr1sT_v2 rakstīja: Nu pagājušajā sezonā Tampu arī booki norakstīja, to kas bija, paši redzējām. Domāju šogad būs līdzīgi. Dodu 80% , ka Tampa paņems.
80% ka paņems turzu?

     [+] [-]

, 2022-01-23 23:35, pirms 2 gadiem
Nu sū*i briest. Būs smagi atspēlēties otrajā puslaikā...

     [+] [-]

, 2022-01-24 00:06, pirms 2 gadiem
Tampa noliek čempionu pilnvaras.Stafords kabatā var darīt ko grib,jo OL notur pilnīgi visu
Nekādu variantu pagaidām.

     [+] [-]

, 2022-01-24 01:20, pirms 2 gadiem
BostonGreen#7 rakstīja: Playoff Lenny ar būs atpakaļ
Diezgan precīzi.