Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Hilltoppers" Dautija pēdējā spēlē pieveic "Bulls"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Hilltoppers" Dautija pēdējā spēlē pieveic "Bulls"
Brendons Dautijs (Nr.12)
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī tika izspēlēta nu jau kārtējā ASV Nacionālās koledžu atlētikas asociācijas (NCAA) futbola čempionāta kausu spēle un tajā Rietumkentuki "Hilltoppers" ar 45:35 pārspēja Dienvidfloridas "Bulls".

Vakarnakt, pēc vienas dienas pārtraukuma, turpinājās NCAA kausu sezona un tika izspēlēts "Miami beach Bowl", kurā tikās Rietumkentuki un Dienvidfloridas komandas. Lai arī abas vienības sezonu noslēdza ar pozitīvu bilanci, "Hilltoppers" to aizvadīja veiksmīgāk, jo 13 mačos izcīnīja 11 uzvaras. Kamēr Floridas komandai – astoņas uzvaras 12 mačos.

Spēles sākums gan neliecināja, ka "Hilltoppers" ir šī mača favorīti, jo "Bulls" guva divus piezemējumus pēc kārtas, taču tad savu vārdu teica Brendons Dautijs, kurš, atkopies no spēles sākuma "miega", noorganizēja vienu rezultatīvu uzbrukumu pēc otra un pirms pēdējās ceturtdaļas izvirzīja savu komandu vadībā ar 38:21.
Izšķirošajās 15 minūtēs, lai vai kā Dienvidfloridas komanda centās, viņiem neizdevās atgūt vadību, bet Kentuki komanda, pielaižot pretiniekus triju punktu attālumā, lieliskā stilā, pēc vairāk kā 40 jardu skrējiena Entonija Velsa izpildījumā, atguva sev daudz patīkamāko 10 punktu pārsvaru un arī uzstādīja mača gala rezultātu.

Jāpiebilst, ka Brendonam Dautijam, kurš Rietumkentuki "Hilltoppers" rindās pavadīja sešus gadus, šī bija pēdējā spēle NCAA un jau nākamā gada pavasarī, kā viens no labākajiem saspēles vadītājiem, viņš pretendēs uz vietu NFL. Šajā sezonā viņš arī guva 5055 jardus, kas ir devītais visu laiku labākais rādītājs FBS vēsturē, bet 48 rezultatīvās piespēles dot devīto vietu visu laiku labāko NCAA FBS saspēles vadītāju reitingā.

Savukārt "Bulls" saspēles vadītājs Brendons Flauerss, lai arī nav ticis pie tik spožiem panākumiem, šajā spēlē atdeva vienu rezultatīvu piespēli, bet divas reizes bumbu ieskaites zonā nogādāja pats.

Šonakt NCAA FBS Kausu sezona turpināsies ar Arkonas un Jūtas štata komandu dueli "Potato Bowl" mačā.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports