Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Barjersprinta sezonas līderis noķer savu pirmo tačdaunu un nosvin to

Emils Ozerinskis

Barjersprinta sezonas līderis noķer savu pirmo tačdaunu un nosvin to
Barjersprinteris Devons Alens veic piezemējumu. Foto: AFP/Scanpix

Šīs sezonas pasaules ātrākais barjersprinteris Devons Alens ticis pie sava pirmā piezemējuma Nacionālās futbola līgas komandā Filadelfijas "Eagles". Pārbaudes spēlē gūtos punktus vieglatlēts arī gana zīmīgi nosvinēja.

27 gadus vecais amerikānis Devons Alens bija galvenais favorīts uz uzvaru Oregonā notikušajā pasaules čempionāta 110 metru barjerspirntā. Alens, kurš ar 12,84 sekundēm ir pārliecinošs šīs sezonas līderis vīru īsajā barjerskrējienā, skandalozi tika diskvalificēts PČ finālā. Fināla skrējienā ameikāņa reakcijas laiks bija 0,099 sekundes, kas bija par sekundes tūkstošdaļu ātrāks nekā elektronika pieļauj, uzskatot izcilo Alena reakciju par pāragru startu.

Vēl pavasarī vieglatlēts, kurš koledžas gados spēlējis arī amerikāņu futbolu, noslēdza profesionālo līgumu ar Filadelfijas "Eagles". Ērgļiem pēc Eidžeja Brauna iegūšanas maiņas darījumā NFL drafta laikā nu ir gana spēcīga malējo uzbrucēju pozcija, tomēr Alens turpina cīnīties par vietu komandas sastāvā, kura komanda sezonai varēs iekļaut kopumā 53 spēlētājus.

Pirmsezonas otrajā pārbaudes spēlē pret Klīvlendas "Browns" Devinam Alenam izdevās nodemonstrēt savu ātrumu un noķert Filadelfijas trešā saspēles vadītāja Reida Sineta izpildīto piespēli, tiekot pie piezemējuma. Gūtos punktus Alens nosvinēja ar barjerskrējiena attēlojumu.