Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Panthers" izglābjas Ņujorkā, Bekhems mēģina izkauties

Juris Miņins
Juris Miņins

"Panthers" izglābjas Ņujorkā, Bekhems mēģina izkauties
Greiems Gano izšķirošā sitiena izdarīšanas brīdī.
Foto: AFP/Scanpix

Vakarnakt tika izspēlētas lielākā daļa no Nacionālās futbola līgas (NFL) regulārās sezonas 15. spēļu nedēļas cīņām un arī šajā spēļu kārtā Karolīnas "Panthers" palika neuzveikti.

Lai arī izslēgšanas mačiem, kas pašlaik ir galvenā aktualitāte Nacionālajā futbola līgā, Karolīnas komanda bija kvalificējusies jau pirms kāda laika, tāpēc pašlaik, teorētiski, var mierīgi gatavoties pēcsezonas mačiem. Tomēr, pats fakts, ka "Panthers" šajā sezonā vēl nav piedzīvojuši zaudējumus neļauj viņiem mierīgi sagaidīt regulārās sezonas beigas, jo katrs mačs šādā situācijā kļūst principiāls.

Viņu vakardienas pretinieki, Ņujorkas "Giants", gan var teikt, ka izslēgšanas mači viņiem ir sākušies, jo NFC Austrumu divīzijā bija izveidojusies interesanta situācija, kad teorētiski visas četras komandas varēja kvalificēties "play-off", bet trim no šīm vienībām bija identiska spēļu bilance – sešas uzvaras un septiņi zaudējumi. Tāpēc vēl motivētākus pretiniekus par ņujorkiešiem, šķiet, bija grūti atrast.

Pati cīņa pierādīja, ka visas pirms tam izteiktās prognozes par šīs spēles principiālo raksturu arī izrādījās pareizas. Pirmajā ceturtdaļā abas komandas apmainījās ar piezemējumiem, bet otrajās 15 minūtēs Karolīnas komanda guva divus, bet pēc puslaika pārtraukuma vēl divus piezemējumus (visi gūti pēc Kema Ņūtona piespēlēm), panākot šķietami komfortablu pārsvaru – 35:7.

Tiesa, tad savu vārdu teica "Giants" – četri piezemējumi pēc kārtas un rezultāts jau kļuva neizšķirts! Pēc šāda nokauta pastāvēja bažas vai "Panthers" spēs veikt pēdējo izrāvienu, lai panāktu sev vēlamo rezultātu un turpinātu bezzaudējumu sēriju. Jāsaka, ka viņiem izdevās. Paldies par to jāsaka Greiemam Gano, kurš līdz ar spēles pamatlaika beigu signālu raidīja bumbu starp vārtu stabiem un nodrošinot Karolīnas komandai 14. uzvaru šajā sezonā un 18. uzvaru pēc kārtas regulārajā sezonā kopumā.

Jāpiebilst, ka šī spēle bija interesanta ne tikai pēc tās scenārija un kopējās dramaturģijas, bet arī tāpēc, ka šajā mačā bija ļoti daudz asumu un konfliktu, par kuriem, galvenokārt, parūpējās ņujorkietis Odels Bekhems, vairākas reizes mēģinot izraisīt kautiņus, taču nesekmīgi. Jāpiebilst, ka pašlaik ir izskanējusi informācija, ka spēlētājs par šiem izgājieniem var saņemt arī viena mača diskvalifikāciju.

Kems Ņūtons, kurš ir galvenais pretendents uz sezonas MVP balvu, spēli noslēdza ar 350 jardiem, kas gūti piespēlēs un 100 jardiem uzbrūkot ar bumbu pašam. Jāatzīmē arī tas, ka viņš ir pirmais saspēles vadītājs NFL vēsturē, kas vienā mačā ir guvis gan 5 piezemējumus, gan 100 jardus uzbrūkot pats.

Jāatzīmē arī otras NFC līdervienības, Arizonas "Cardinals" panākums pret Filadelfijas "Eagles". Pateicoties Deivida Džonsona trim gūtajiem piezemējumiem nesot bumbu, kā arī kopā gūtajiem 229 jardiem, arizonieši ar 40:17 pārspēja Filadelfijas "Eagles" un garantēja sev pirmo vietu NFC Rietumu divīzijā. Savukārt Filadelfijai, tāpat kā "Giants" atlikušajos divos mačos ir jāmēģina izcīnīt uzvaras un jācer, ka Vašingtonas "Redskins" vismaz vienā no diviem mačiem paklups.

Šajā nedēļā gan viņi nepaklupa un ar 35:25 pārspēja Bufalo "Bills". Kirks Kazinss guva 319 jardus un atdeva četras rezultatīvas piespēles.

NFL regulārā sezona 15. nedēļas spēles

ViesiMājniekiRezultāts
BuccaneersRams23:31
JetsCowboys19:16
BearsVikings17:38
FalconsJaguars23:17
TexansColts16:10
PanthersGiants38:35
TitansPatriots16:33
BillsRedskins25:35
ChiefsRavens34:14
BrownsSeahawks13:30
PackersRaiders30:20
BroncosSteelers27:34
DolphinsChargers14:30
Bengals49ers24:14
CardinalsEagles40:17

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...

     [+] [-]

, 2015-12-22 07:37, pirms 9 gadiem
dabūja jau ar diskābeli. tikai es jau būtu arī Normanu arī sodījis.
smuki Steeleri līgas labāko aizsardzību uzvilka.

     [+] [-]

, 2015-12-23 17:33, pirms 9 gadiem
Go Panthers! Keep Pounding!