Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Kausu spēles sākas ar uguņošanu un Jūtas uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

Kausu spēles sākas ar uguņošanu un Jūtas uzvaru
Jūtas "Utes" ar kausu
Foto :AFP/Scanpix

Naktī no sestdienas un svētdienu tika dots starts Nacionālās koledžu atlētikas asociācijas (NCAA) Kausu sezonai un jau pirmajās cīņās skatītāji varēja vērot interesantus dueļus.

Šī gada Kausu sezona sākās ar vairākām ļoti rezultatīvām un tāpēc arī ļoti interesantām cīņām. Jāsāk ar Jūtas un Brigemjangas koledžu spēli, kas norisinājās "Las Vegas Bowl" ietvaros. "Utes" futbolisti jau pirmajā ceturtdaļā ieguva fantastiski iespaidīgu 35 punktu pārsvaru un likās, ka šajā mačā varētu tikt fiksēta sagrāve, taču, kā izrādījās vēlāk, viņi vairāk ne uz ko nebija spējīgi, bet BYU atlikušajās trīs ceturtdaļās atspēlēja 28 punktus un maz trūka, lai panāktu neizšķirtu, taču šajā gadījumā jāpievērš uzmanība vārdam "trūka".

Pats rezultatīvākais mačs tika fiksēts Arizonas un Ņūmeksikas duelī ("New Mexico Bowl"), kur abas komandas kopā guva 82 punktus. Labāki izrādījās arizonieši, kuru saspēles vadītājs Anu Solmons atdeva divas rezultatīvas piespēles. Tiesa, uzbrukumos pa zemi veiksmīgāks izrādījās "Lobos" pussargs Lamars Džordans, kurš ne tikai guva 135 jardus, bet arī trīs reizes ienesa bumu ieskaites zonā.

Tāpat ir jāatzīmē FCS divīzijas mači, jo tur vakar tika izspēlēts otrais pusfināls, kur Džeksonvilas štata komanda neatstāja nekādas cerības uz uzvaru Sema Hjūstona štata universitātei un pārspēja viņus ar 62:10. Tādējādi Džeksonvilas komanda kvalificējās FCS finālspēlei, kur viņus jau gaida pēdējo četru sezonu čempioni Ziemeļdakotas štata universitātes komanda, kuriem šis ir piektais fināls pēc kārtas.

Tāpat FCS divīzijā vakar tika izspēlēts "Celebration Bowl" mačs, kas ir jauns, jo notiek pirmo gadu. Tajā piedalījās un piedalīsies MEAC un SWAC divīziju komandas un šogad par kausu cīnījās Ziemeļkarolīnas A&T un Alkornas štata universitāšu komandas. Ļoti sīvā spēlē ar ļoti saspringtu galotni uzvarēja Ziemeļkarolīnas komanda.

NCAA kausu spēles, 19.12.2015.

ViesiMājniekiRezultāts
BYUUtah28:35
Appalachian StateOhio31:29
Arkansas StateLuisiana Tech28:47
ArizonaNew Mexico45:37
San Jose StateGeorgia State27:16

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports