Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Tarkentons: "Fāvrs taisa cirku"

Juris Miņins
Juris Miņins

Tarkentons: "Fāvrs taisa cirku"
Brets Fāvrs
Foto: AP

Viens no visu laiku labākajiem Nacionālās futbola līgas (NFL) vienības Minesotas "Vikings" saspēles vadītājiem Frensiss Tarkentons pauda sašutumu par Breta Fāvra, kurš pirms divām dienām pievienojās minesotiešiem, neizlēmību un nosauca to par "pilnīgu cirku", tāpat Slavas zāles futbolists pauda sašutumu par vispārējo sajūsmu, kas ap šo faktu ir sacelta.

"Mani Fāvrs vairs neinteresē jau pāris gadus", sacīja Tarkentons, "ar savu aiziešanu no futbola, pēc tam atgriešanos, pēc tam atkal aiziešanu, viņš tikai palielināja pret sevi nepatiku. Profesionāļi tā mētāties nedrīkst! Tā ir necieņas izrādīšana pret bijušo komandu." Tāpat 60.-to un 70.-to gadu "Vikings" zvaigzne atzīmēja, ka Fāvra pagājušā gada prasības pret Grīnbejas "Packers" komandu, pēc tā kā viņš paziņoja par atgriešanos, lai viņam tiktu atvēlēta pirmā saspēles vadītāja vieta ir vienkārši bērnišķīga.

"Starp citu, vakar vakarā es, kopā ar saviem draugiem, arī bijušajiem futbolistiem, bijām aizgājuši uz krogu, un es pavaicāju viņiem – Ko jūs domājat par Fāvra atgriešanos? Jūs vispār tas interes? Un ziniet, visi kā viens, un mēs bijām cilvēki 12, teica, ka viņus tas neinteresē," savu sašutumu par pārlieku lielo publikas interesi turpināja paust Tarkentons, "tas ir interesanti jums, žurnālistiem, faniem, taču tā ir pseidointerese. Futbols ir komandas, ne viena cilvēka, spēle. Tas, kas te notiek, vienkārši ir cirks."

Atgādināsim, ka Fāvrs, pēc 16 sezonām Grīnbejas "Packers" rindās, pēc 2007.gada sezonas lika punktu spēlēšanai NFL, taču jau drīz atkal izrādīja interesi par atgriešanās iespējām un, pēc garām pārrunām par iespējamo atgriešanos un tās noteikumiem, noslēdza līgumu ar Ņujorkas "Jets", no kurienes pēc sezonas tika atlaists un otro reizi paziņoja par karjeras beigām. Tomēr pēc maijā veiksmīgi veiktās rokas operācijas atkal parādījās baumas, ka saspēles vadītājs varētu turpināt spēlēt un šoreiz pievienoties "Vikings". Fāvrs visu vasaru aizvadīja treniņus kopā ar kādas vidusskolas komandu, un vēl pirms pāris nedēļām personiski apgalvoja žurnālistiem, ka ar roku viss ir kārtībā un nav nekādu ar veselību saistītu šķēršļu karjeras turpināšanai, bet vēlāk, itkā, esot aizsūtījis Minesotas komandas trenerim, paziņojot, ka, tomēr, neatgriezīsies profesionālajā sportā, taču jau pēc pāris nedēļām devās uz Minesotu, lai noslēgtu jaunu, vairāk kā 10 miljonus vērtu, līgumu.

Jāpiebilsts, ka savas karjeras laikā Brets Fāvrs ir izpildījis 9280 piespēles, no kurām 5720 bija precīzas (61.6%), atdeva 464 rezultatīvas piespēles (līgas visu laiku labākais rādītājs), pieļāvis 310 kļūdas un 469 reizes ir ticis apstādināts vēl pirms piespēles atdošanas.