Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Sākas NFL treniņnometnes, Vinstons “nomet” 9 kg

Juris Miņins
Juris Miņins

Sākas NFL treniņnometnes, Vinstons “nomet” 9 kg
NFL 2015. gada sezonas čempioni, Denveras "Broncos"
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Ņūorleānas “Saints” kā pirmie sāks savu pirmssezonas treniņnometni, kad tajā būs ieradušies komandas jaunpienācēji-debitanti, līdz ar to var uzskatīt, ka neoficiālā Nacionālās futbola līgas (NFL) sezona ir sākusies.

Pretēji daudziem citiem sporta veidiem, uzmanība uz NFL komandu treniņnometnēm ir diezgan liela, var teikt, ka tik liela kā nekur, jo dēļ sporta veida specifikas un salīdzinoši īsās sezonas, mediji un fani izmanto katru iespēju, lai pagarinātu sezonu.

Nereti (patiesībā – ļoti bieži), tieši pirmssezonas treniņnometnēs risinās visi tie notikumi, kas vēlāk arī nosaka to cik kura komanda būs veiksmīga vai neveiksmīga regulārajā sezonā, bet spēlētājiem tā ir vieta, kur katru dienu ir jāapliecina savs varējums un spējas, jo uz treniņnometnēm komandas uzaicina līdz pat 90 spēlētājiem, bet NFL spēlei komanda var pieteikt vien 46 atlētus.

Kā jau minēts, tad Ņūorleāna ir pirmie, kas sāk savu treniņnometi, bet divas dienas vēlāk viņiem pievienosies arī Baltimoras “Ravens” jaunie talanti. Jāsaka, ka katra NFL komanda savu treniņnometņu sākumu ir izvēlējusies pēc saviem ieskatiem, tāpat kā treniņnometnes programmu, proti, ir komandas, kas ar draftā izvēlētajiem un no koledžām nolīgtajiem spēlētājiem strādāt sāk ātrāk, bet ir komandas, kas gan debitantus, gan NFL pieredzi guvušos sāks trenēt vienā datumā.

Runājot par spēlētājiem, jāsaka, ka līdz pirmssezonas nometnei katrs gatavojas pēc individuāla plāna, strādājot ar saviem treneriem, kuri arī palīdz atlētiem sasniegt savus mērķus. Tā, piemēram, Džeimiss Vinstons, Tampabejas “Buccaneers” saspēles vadītājs, kurš iepriekš tika kritizēts par ne pašu sportiskāko vizuālo tēlu, šajā starpsezonā ir notievējis un tagad sver par deviņiem kilogramiem mazāk.

Pirmssezonas mači šosezon sāksies 7. augustā, kad tradicionālajā “Hall of Fame” nedēļas nogalē, Kantonas pilsētā, Ohaio štatā tiksies Grīnbejas “Packers” un Indianapilisas “Colts”. Savukārt NFL regulārās sezonas starts ir ieplānots 8. septembrī ar pagājušās sezonas “Super Bowl” finālistu, Denveras “Broncos” un Karolīnas “Panthers” spēli.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports