Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

MLB spēlētājus attaisno, NFL gaida pārrunas

Juris Miņins
Juris Miņins

MLB spēlētājus attaisno, NFL gaida pārrunas
Raiens Hovards
Foto: AFP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) vadība ir paziņojusi, ka dopinga lietošanā apsūdzētie spēlētāji, Raiens Hovards un Raiens Ziemermans ir brīvi no visām apsūdzībā, jo viņu vaina nav pierādīta, bet Nacionālā futbola līga (NFL) vēl tikai gaida tikšanos ar apsūdzētajiem spēlētājiem, lai sniegtu savu lēmumu.

Pagājušā gada izskaņā pasaules sporta medijus pāršalca telekanāla “Al-Jazeera” ziņa, ka vairāki ASV profesionālo sporta līgu atlēti esot lietojuši aizliegtās vielas un to apstiprināja kādas privātas klīnikas pārstāvis vārdā Čārlijs Slejs. Dopinga lietošanā apsūdzēto atlētu saraksts bija samērā garš un tajā bija kā amerikāņu futbolisti, tā arī beisbolisti.

Protams, ka gan MLB, gan NFL sāka savas izmeklēšanas un pirmais, kuram izdevās pierādīt savu nevainību bija arī galvenais figurants šajā lietā, nu jau karjeru beigušais viens no visu laiku labākajiem NFL saspēles vadītājiem Peitons Menings. Pārējiem, lai saņemtu oficiālu atbildi par savu nevainību, bija jāpagaida.

Divi nākošie atlēti, kuri tika attaisnoti no līgas puses, bija MLB beisbolisti, Filadelfijas “Phillies” pārstāvis Raiens Hovards un Vašingtonas “Nationals” spēlētājs Raiens Zimermanas. Līga ir paziņojusi, ka nekādu pierādījumu, ka šie spēlētāji ir pārkāpuši līgas antidopinga programmu, nav.

Līdz ar to nu ir palikuši četri NFL spēlētāji, kuru saistība ar šo skandālu vēl jānoskaidro. Tie ir Džeimss Harisons no Pitsburgas “Steelers”, Džuliuss Pepers un Klejs Metjūzs no Grīnbejas “Packers”, kā arī Džeimss Nīls, kurš pašlaik ir brīvais aģents, bet laikā, kad, pēc “Al-Jazeera” sižetā apgalvotā, viņš esot bijis iesaistīts aizliegtajās darbībās, aizsargs pārstāvēja to pašu “Packers” komandu.

Sākotnēji visi četri sportisti nosauca apvainojumus par muļķīgiem un atteicās tos apspriest ar NFL vadību, taču kolīdz saņēma informāciju, ka NFL, ja vien intervijas nenotiks, varētu viņus diskvalificēt uz kād laiku, tā visi trīs spēlētāji, kuriem pašlaik ir līgumi ar klubiem, ir piekrituši sniegt savus komentārus. Vienīgi Nīla nostāja pagaidām nav zināma.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports