Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Zuševics atgriežas treniņos un gaida 26. augustu

Juris Miņins
Juris Miņins

Zuševics atgriežas treniņos un gaida 26. augustu
Markuss Zuševics
Foto: newyorkjets.com

Vienīgais latvietis Nacionālajā futbola līgā (NFL), Markuss Zuševics, kurš pārstāv Ņujorkas "Jets" vienību, pēc savainojuma sadziedēšanas ir atgriezies komandas treniņos.

Markuss Zuševics, kurš pēc ceļgala savainojuma gūšanas bija spiests izlaist pirmās divas pārbaudes spēles un daļu komandas treniņu, nu ir atgriezies ierindā un, lai arī pagaidām saudzīgā režīmā, bet cenšas uzņemt iepriekšējos apgriezienus, lai pilnvērtīgi varētu cīnīties par vietu Ņujorkas komandas sastāvā.

Lai arī pašlaik "Jets" pozīciju rangā Markuss ir pirmais rezervists uz labās malas bloķētāja pozīciju, tieši aiz pagājušās sezonas čempiona Breno Džakomini, daudzi eksperti visai skeptiski izsakās par Zuševica iespējām palikt komandā arī uz regulārās sezonas sākumu. Savainojums šīs šaubas vēl vairāk pastiprināja, tāpat tiek ņemts vērā, ka arī pirms gada Markuss tieši savainojuma dēļ nevarēja izcīnīt vietu Jaunanglijas "Patriots" rindās. Savukārt no otras puses der atzīmēt, ka pašlaik "Jets" komandai ir zināmas problēmas ar uzbrukuma līnijas rezervistiem, tāpēc viņi, izvēloties sastāvu, var paņemt kādu rezerves spēlētāju.

Tieši tāpēc tiem, kas vēlas sekot vienīgā latvieša gaitām vienā no pasaules vadošajām sporta organizācijām ir jāiegaumē divi datumi – 26. un 30. augusts. Pirmajā no datumiem komandas atvadīsies no spēlētājiem, kuri līdz šim viņus pārliecināja vismazāk, jo pēc līgas oficiālajiem noteikumiem visām komandām treniņnometnē drīkstēs būt tikai 75 aktīvi spēlētāji. Savukārt 30. augustā komandām sastāvs būs jāgriež vēlreiz, jo tad jau būs jātiek skaidrībā ar tiem 53 futbolistiem ar kuriem komandas ies cīņā par Vinsa Lombardi balvu.

Tas nozīmē, ka Markusam vēl būs viena iespēja pirms pirmās atskaitīšanas kārtas parādīt sevi darbībā, ja vien komandas treneri uzskatīs, ka viņš ir gatavs doties laukumā. Ņujorkas "jets" trešā pārbaudes spēle ir ieplānota 22. augustā pret kaimiņiem – Ņujorkas "Giants".

Atgādināsim, ka Markuss Zuševics savu profesionālo karjeru, pēc četrām veiksmīgām sezonām Aiovas koledžā, kā nedraftētais brīvais aģents sāka Jaunanglijas "Patriots" rindās, taču komanda uzreiz viņu ievietoja savainoto spēlētāju sarakstā, jo pirmsdrafta nometnē Markuss bija traumējis krūts muskuli. Sezonas gaitā viņš tika pieteikts vienam mačam, taču laukumā tā arī neizgāja. NFL debiju viņš piedzīvoja pagājušajā pirmssezonā, kad laukumā devās pārbaudes spēlēs, taču treniņnometnes laikā gūtie savainojumi viņam atkal liedza līdz galam pacīnīties par vietu komandas sastāvā. Šajā starpsezonā "Patriots" un Zuševica ceļi šķīrās, taču vēlāk viņš parakstīja līgumu ar ambiciozo Ņujorkas "Jets" komandu.

Izmantotie resursi:
Official Site of the New York Jets

     [+] [-]

, 2014-08-19 22:40, pirms 10 gadiem
Viņš ir latviešu izcelsmes amerikānis...
Viņš vispār Latvijā ir bijis, valodu zin???

  +3 [+] [-]

, 2014-08-19 22:49, pirms 10 gadiem
Basketbola_experts rakstīja: Viņš ir latviešu izcelsmes amerikānis...
Viņš vispār Latvijā ir bijis, valodu zin???
Viņš ir latvietis, kuram abi vecāki ir latvieši, kurš latviski labi runā un raksta, kā arī ir bijis Latvijā.

Jā, dzimis un audzis gan ASV.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-19 23:21, pirms 10 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Viņš ir latvietis, kuram abi vecāki ir latvieši, kurš latviski labi runā un raksta, kā arī ir bijis Latvijā.

Jā, dzimis un audzis gan ASV.
Nu Wikipedia tautība ir amerikānis, bet lai nu būtu latvietis

  +1 [+] [-]

, 2014-08-20 07:28, pirms 10 gadiem
Basketbola_experts rakstīja: Nu Wikipedia tautība ir amerikānis, bet lai nu būtu latvietis
Nevajag jaukt tautību un valstspiederību.

Vikipēdijā norāda valsts piederību, t.i., to kāda kam ir pase vai kādu valsti konkrētais darbonis ir pārstāvējis.

Turklāt par tautību "amerikānis" man ir visai lielas šaubas, jo tas apzīmē piederību amerikāņu nācijai, tautība katram amerikānim ir sava.