Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Klaunijs lauž pretiniekus, "Texans" uzveic "Falcons"

Juris Miņins
Juris Miņins

Klaunijs lauž pretiniekus, "Texans" uzveic "Falcons"
Džadevons Klaunijs (#90)
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) otrās pirmssezonas nedēļas spēlē Hjūstonas "Texans" parādīja ievērojami labāku sniegumu nekā pirms nedēļas, bet šī gada drafta pirmais numurs Džadevons Klaunijs parādīja, ka arī NFL viņš spēj dominēt, tādējādi teksasieši nodrošināja sev pārliecinošu uzvaru pār Atlantas "Falcons" – 32:7.

NFL pirmssezonas pirmajā nedēļā Hjūstonas komanda tikās ar Arizonas "Cardinals" un piedzīvoja lielu zaudējumu -0:32. Lai arī tā ir pirmssezona un futbolā zaudējums ar 32 punktiem vēl nav arī sagrāve, pats fakts, ka "Texans" palika bez punktiem, kā arī nepārliecinošais sniegums, protams, lika uzdot daudz jautājumus pirms otrās pārbaudes spēles. Kad mačs ir noslēdzies, jāatzīst, ka uz daudziem no šiem jautājumiem atbildes tika sniegtas.

Vislielāko uzmanību izpelnījās 2014. gada drafta pirmais numurs Džadevons Klaunijs, kurš iepriekšējās divas sezonas iznīcināja uzbrukumus NCAA līmenī, bet šogad, kā var noprast to darīs arī pie profesionāļiem. Mačā pret "Falcons" viņš no sākuma izpildīja spēka paņēmienu pret pussargu Antonī Smitu, kurš tikko bija saņēmis bumbu no Meta Raiena, bet jau nākamajā izspēlē ciest dabūja pats Raiens, jo Klaunijs veica seku.

Ja skatās mača gaitu, tad spēles pirmā puse pagāja līdzīgi, jo Atlantas komanda spēja atbildēt uz Hjūstonas uzbrukumiem, Šons Renfrī un Devins Hesters noorganizēja vienu septiņu punktu uzbrukumu, taču, kā izrādījās vēlāk, tas arī bija vienīgais komandas panākums uzbrukumā. Tiesa, nevar teikt, ka "Texans" uzbrukums uguņoja, jo spēles otrajā pusē viņi noorganizēja vien divus rezultatīvus tiešos brīvsitienus, bet divi tačdauni ir aizsardzības kontā – Džonatans Graimss atgrieza ieskaites zonā spērienu, bet Dre Hals pārtvēra piespēli un, pēc 64 jardu skrējiena, nogādāja to ieskaites zonā.

Jāatzīmē, ka šajā spēlē piedalījās "Falcons" malējais uzbrucējs Džulio Džonss, kurš nebija gājis laukumā kopš pagājušās sezonas piektās nedēļas, kad mača laikā lauza kāju, savukārt Hjūstonas rindās nespēlēja Andrē Džonsons, Braiens Kašings un Arians Fosters.

Citā spēlē Ņujorkas "Jets" izcīnīja savu otro uzvaru divās spēlēs, šoreiz pieveicot Sinsinati "Bengals" ar 25:17. Latvietis Markuss Zuševics vēl aizvien ārstē ceļgala savainojumu un pārbaudes mačos nav piedalījies.

NFL Pirmssezonas otrā nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
CardinalsVikings28:30
JetsBengals25:17
PackersRams21:7
GiantsColts27:26
RavensCowboys37:30
DolphinsBuccaneers20:14
BillsSteelers16:19
FalconsTexans7:32

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2014-08-17 13:04, pirms 10 gadiem
Klaunijam 1 seks 1 snapā pirmajā spēlē, zvērā turpinā arī nākamajā. Texans laikam izvilkuši lielo lozi tomēr.

     [+] [-]

, 2014-08-17 14:48, pirms 10 gadiem
Mixes rakstīja: Klaunijam 1 seks 1 snapā pirmajā spēlē, zvērā turpinā arī nākamajā. Texans laikam izvilkuši lielo lozi tomēr.
Gan jau, ka tā, taču tieši par "izvilkšanu" te ir pārāk skaļi teikts, turklāt vairāku iemeslu dēļ.

Pirmkārt, Klaunijs reāli bija labākais un spēlēšanai gatavākais atlēts NFL draftā. Visi QB, kas būtu ar nepieciešami, tomēr, ir nākotnes projekti, bet Džadevons, arī pateicoties saviem auguma parametriem un fiziskajām kondīcijām, kas viņa pozīcijā spēlējot, atļaušos teikt, ka ir primāri, vienkārši bija PATS, PATS, PATS. Viņš parādīja, ka var un kā var spēlēt NCAA līmenī, turpinās to pašu darīt arī NFL.

Otrkār... Hjūstonai bija drafta pirmais numurs. Izvilka lozi? Nopietni? Viņi varēja, ja godīgi, vēl vairākus citus paņemt un tāpat būtu vinnētāji. Par to kas ir vinnētāji ilgtermiņā, tāpat mēs tagad runāt nevaram. Texans dabūja dominantu spēlētāju, kas viņu aizsardzības shēmās būs ļoti noderīgs, tas jā.

Treškārt, Hjūstona pēdējo 10 gadu draftos tikai 3 reizes ar pirmo savu izvēli ir ņēmuši uzbrukuma spēlētājus. Itkā jau nekas sevišķs, no vienas puses, taču man gribētos runāt par tendenci. Turklāt tie paņemtie nebija nekādi lūzeri - Viljamss, Vats, Džeksons, Kušings un vēl daži. Kvalitāte.