Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Vinss Jangs "atdzimst"?

Juris Miņins
Juris Miņins

Vinss Jangs "atdzimst"?
Vinss Jangs
Foto: AFP

Nacionālās futbola līgas (NFL) 2006. gada sezonas labākais uzbrukuma debitants Vinss Jangs sāk rādīt aizvien labāku sniegumu, tādējādi rosinot sarunas par viņa iespējamo cīņu par Tenesī "Titans" pirmā saspēles vadītāja vietu.

Lai arī pēc divām aizvadītajām pirmssezonas pārbaudes spēlēm "Titans" treneru korpuss nav izlēmis kuru saspēles vadītāju nosaukt par pirmo, ir skaidrs, ka šogad cīņa par šo posteni starp Vinsu Jangu un Keriju Kolinsu varētu būt visai interesanta. Līdz šim, šajā starpsezonā, abiem saspēles vadītājiem sneigums nebija vienmērīgs un ja pirmajā spēlē ("Slavas zāles" spēlē pret Bufalo "Bills", 21-18) krietni labāks bija Kolinss, tad jau otrajā cīņā (pirmssezonas pirmās nedēļas spēlē pret Tampabejas "Buccaneers", 27:20) "spīdēja" Jangs, tādējādi sākot cīņu par pirmā "kvoterbeka" vietu Tenesī futbola komandā.

"Jangs vēl nav spēlējis ar mūsu pirmo uzbrukuma sastāvu, kad viņš to būs darījis, tad arī skatīsimies kā būs", tā par Vinsa Janga iespējām konkurēt arKeriju kolinsu izteicās komandas treneris Džefs Fišers. Tas nozīmē, ka nākamajā spēlē Jangs varētu nākt laukumā visai agri, lai varētu izmēģināt savus spēkus ar komandas labākajiem uzbrukuma spēlētājiem.

Atgādināsim, ka 2006. gada NFL sezonas labākajam uzbrukuma debitantam pēdējās pāris sezonas nebija veiksmīgas, jo tajās piedzīvoti gan savainojumi, gan vāja spēle, gan tam visam sekojošā nosēdināšana uz rezervistu soliņa. Zīmīgi, ka visas nedienas līdz tam veiksmīgajam futbolistam (Pirmā lieluma zvaigznes statuss spēlējot NCAA līmenī, Teksasas "Longhorns" sastāvā, NFL gada uzbrukuma debitanta tituls, iekļūšana NFL Pro-Bowl (All-Stars) komandā utt.) sākās pēc tam kā spēlētājs nokļuva uz "EA Sports" izdotās spēles "Madden NFL 08" vāka, un šī parādība (neveiksmīga ne tāda kā gaidīts sezona pēc nokļūšanas uz "Madden NFL" spēles vāka) jau 10 gadus "vajā" visus (bez izņēmumiem) NFL spēlētājus.

Savas NFL futbolista karjeras laikā ir piedalījies 33 spēlēs, realizējis 444 no 775 piespēlēm, ieguvis 4864 jardus un atdevis 22 rezultatīvas piespēles, savukārt 32 no viņa dotajām piespēlēm pretinieki prata pārķert. Bet uzbrūkot pašam, "skrienot", Jangs ir veicis 974 jardus (184 mēģinājumos), vidēji gūstot 5.3 jardus, bet 10 reizes viņam ir izdevies veikt arī piezemējumu.

Izmantotie resursi:
insider.espn.go.com